concept cars

AUTOTURISME
CONCEPT

Autoturismele concept Lexus oferă detalii incitante despre direcţiile noastre viitoare în design.

main menu lexus brand

INOVAŢIE ÎN
DESIGN

Această secţiune conturează câteva dintre cele mai captivante concepte de design şi le evidenţiază.

hybrid cars

MAŞINI
HIBRIDE

Există multe tipuri de maşini hibride şi toate au în comun un singur element.

lexus service

SERVICII
LEXUS

Serviciile Lexus si cele mai apropiate centre sau ateliere de service Lexus printr-o simpla accesare

IS 200t

NOUL IS 200t BENEFICIAZA DE UN REMARCABIL MOTOR BENZINA TURBO, CU 245 DIN CP


Putere totala (DIN cp) 245
Emisii CO2, combinat (g/km) 162
Consum carburant, combinat (l/100km) 7,0
Acceleratie 0-100 km/h 7,0
Viteza maxima (km/h) 230

DE LA 41.950,00 €

NOUL IS 200t

ODATA ASEZAT IN SPATELE VOLANULUI, VA VETI BUCURA DE FINETEA SI CONFORTUL SPECIFICE MARCII LEXUS.

Centrul atentiei acestui senzational model IS sedan este reprezentat de indrazneata grila fusiforma frontala, semnatura a designului Lexus. Farurile si luminile de zi cu LED completeaza aspectul puternic al masinii. Din profil, postura atletica a masinii este complementata de capota joasa, de linia mediana si de plafonul longilin specific unui coupé, elemente ce-i confera o prezenta dinamica si o deosebita spatiozitate.

Pe sosea, modelul IS are un compotament perfect echilibrat, oferind in acelasi timp un cofort deosebit tuturor ocupantilor. Pentru rafinarea caracteristicilor de manevrabilitate si asigurarea unei placeri maxime a conducerii, am testat intensiv pe circuit acest model. Ceea ce dovedeste - literalmente - ca nu ne oprim pana cand nu cream ceva cu adevarat uimitor.

CARACTERISTICILE VEHICULULUI

CUNOASTETI MAI BINE MODELUL IS 200t

Conducerea modelului IS 200t - Elemente principale

ELEMENTE PRINCIPALE

Modelul IS este rezultatul unei deosebite atentii acordate detaliilor: pentru o conducere mai angajanta, am redus inaltimea la sold a scaunului soferului cu 20 mm si am modificat cu 3° unghiul coloanei de directie. Precizia conducerii a fost augmentata prin cresterea rigiditatii sasiului, construit utilizand revolutionarele tehnologii de sudura laser in puncte si imbinari cu adezivi. Noua suspensie multi-link a trenului posterior ofera o aderenta superioara si o manevrabilitate imbunatatita. Introduceti in aceasta ecuatie inovativele caracteristici aerodinamice si veti obtine o masina nu doar extrem de sensibila ci si incredibil de silentioasa.

In interiorul modelului IS 200t - Elemente principale

ELEMENTE PRINCIPALE

Relaxandu-va in somptuoasele scaune tapisate in piele, va veti bucura de rafinamentul detaliilor Lexus precum intarsiile din lemn sau ceasul central analogic, cu un finisaj deosebit. Construit pe aceeasi linie de fabricatie ca si nava-amiral LS, productia modelului IS este supervizata de maestrii artizani 'Takumi' ai companiei Lexus.

Pentru o crestere substantiala a spatiului la nivelul picioarelor pentru pasagerii locurilor spate, ampatamentul masinii a fost extins cu 70 mm. De asemenea, bancheta spate se poate rabata si plia plat prin fractionare in raport 60:40 – aspect ideal pentru transportul obiectelor voluminoase.

Siguranta modelului IS 200t - Elemente principale

SIGURANTA - ELEMENTE PRINCIPALE

Echipat cu cea mai recenta varianta a sistemului de management integrat al caracteristicilor dinamice ale vehiculului si cu puternice frane cu discuri ventilate, noul model IS este proiectat pentru a evita pericolul. Dupa cum dovedeste clasificarea maxima de 5 stele Euro NCAP, in eventualitatea producerii unei coliziuni, sunteti protejat de o celula de siguranta pentru pasageri, fabricata din oteluri cu inalta rigiditate, incredibil de rezistenta.

Augmentand nivelul de siguranta, modelul IS este echipat cu scaune cu sistem de protectie cervicala si cu 8 airbaguri. In plus, in cazul in care senzorii montati in bara de protectie frontala detecteaza coliziunea cu un pieton, capota se va ridica automat pentru a reduce si absorbi forta de impact.

Motor benzina, turbo

MOTOR BENZINA, TURBO

Echipat cu un nou motor benzina de 2,2 litri, turbo, cu injectie D-4ST - pentru reducerea consumului de carburant si asigurarea unui cuplu instantaneu - modelul IS 200t sedan sport beneficiaza de o putere dinamica de 245 DIN cp. Capabil de o accelerare rapida si cu o viteza maxima de 230 km/h (acolo unde este permis), transmisia cu 8 trepte a modelului IS 200t permite schimbarea directa a treptelor si ofera o deosebita flexibilitate a stilurilro de conducere.

Pentru obtinerea unuor performante rafinate, motorul este asamblat intr-o atmosfera purificata, iar evacuarea dubla produce un sunet profund, angajant.

Transmisie cu 8 trepte

TRANSMISIE CU 8 TREPTE

Echipate cu transmisii cu 8 trepte si schimbatoare clapeta, modelele IS 200t si IS 200t F SPORT cu tractiune spate sunt primele modele sedan ale companiei Lexus care variaza modul de schimbare a treptelor in functie de valorile acceleratiei gravitationale. Odata cu detectarea angajarii masinii intr-un viraj, treapta inferioara este mentinuta mai mult, pentru un raspuns optim al acceleratiei la iesirea din viraj.

Turbosuflanta

TURBOSUFLANTA

Aceasta noua turbina cu pale duble a fost proiectata pentru a produce un cuplu generos pe intreaga plaja de turatii a motorului. Forma palelor turbinei a fost optimizata iar frictiunile rulmentilor au fost reduse, obtinandu-se o turbosuflanta compacta, cu performante incredibil de sensibile.

Evacuare dubla

EVACUARE DUBLA

Rafinata, cu un stil unic, evacuarea dubla din otel inoxidabil augmenteaza sunetul rafinat al motorului turbo de inalta performanta ce echipeaza modelul IS 200t.

Pozitie sportiva de conducere

POZITIE SPORTIVA DE CONDUCERE

Din postura joasa de pilotaj puteti percepe mai bine calea de rulare si modul in care masina raspunde celor mai fine manevre.

Caracteristici aerodinamice avansate

CARACTERISTICI AERODINAMICE AVANSATE

Datorita scutului inferior aproape plat si lamelelor aerostabilizatoare de pe stalpii portierelor fata, modelul IS beneficiaza de caracteristici aerodinamice superbe. Adoptate pentru prima oara de masinile de curse din F1, aceste lamele creeaza turbioane orientate catre inapoi, pentru augmentarea modului in care masina invinge rezistenta aerului. Aceste masuri nu asigura doar cresterea stabilitatii si augmentarea caracterristicilor de manevrabilitate, ci si reducerea consumului si a zgomotului cauzat de curentii de aer.

Confortul soferului

CONFORTUL SOFERULUI

Modelul IS prezinta un habitaclu spatios, caracterizat de rafinamentul si eleganta specifice marcii Lexus. Pozitia de conducere este mai sportiva si permite o mai buna concentrare, iar noile scaune fata ofera un nivel superior de confort si au un sprijin lateral mai bun.

Control augmentat

CONTROL AUGMENTAT

Beneficiind de un sistem multimedia de ultima generatie, puteti accesa servicii online precum Google Street View®, calcula cea mai ecologica ruta de deplasare sau va puteti bucura de sistemul audio Mark Levinson® Premium Surround cu 15 incite acustice. Sau, controla din varful degetelor sistemul de climatizare, prin intermediul inovativelor comenzi electrostatice.

Maiestria Takumi

MAIESTRIA TAKUMI

Construit la uzina noastra Tahara, de catre aceeasi echipa ce asambleaza nava noastra amiral, modelul LS sedan, modelul IS redeffineste complet standardele calitatii pentru acest tip de masina de lux. Veti sesiza acest aspect inca de la prima atingere a comenzilor din aluminiu, cu prelucrare prin aschiere de inalta precizie ale sistemului audio Mark Levison®, sau imediat ce veti cuprinde in palme volanul, cu un finisaj deosebit.

Stralucitoarea vopsea a caroseriei este lustruita manual (un proces consumator de timp, rezervat limuzinelor de lux) si este verificata atat vizual cat si optoelectronic pentru a se asigura o deplina perfectiune a finisajului.

Sistem audio Mark Levinson® cu 15 boxe

SISTEM AUDIO MARK LEVINSON® CU 15 BOXE

Modelul IS poate fi comandat cu un inegalabil sistem Mark Levinson® Premium Audio ce ofera o experienta auditiva deosebita atat pentru ascultarea fisierelor audio cat si pentru vizionarea filmelor pe DVD. 15 difuzoare, reglate individual, produc o incredibila experienta a sunetului digital cu 5.1-canale.

Inovativa tehnologie GreenEdge™ a fiecarui difuzor se traduce prin reducerea lla jumatate a energei consumate, iar functia de reglaj automat al sonorului modifica automat reglajul volumului in functie de genul muzicii. Finisajul deosebit al comenzilor, din aluminiu prelucrat prin aschiere de precizie si negrul lucios reflecta calitatea designului sistemelor audio Mark Levinson®, renumite la nivel mondial.

O astfel de experienta nu poate fi decat traita - experimentati sunetul Mark Levinson la cea mai apropiata reprezentanta

Remote Touch

REMOTE DISPLAY

Sistemul Remote Touch de ultima generatie, cu functie de confirmare printr-o singura apasare, permite utilizatorilor sa interactioneze intuitiv cu afisajul central al sistemului multimedia. Cu design ergonomic, Remote Touch este plasat la indemana si este la fel de usor de folosit ca si un mouse pentru computer.

Sistem de avertizare la iesirea din parcare

SISTEM DE AVERTIZARE LA IESIREA DIN PARCARE

La deplasarea in marsarier, spre exemplu intr-o parcare aglomerata, sistemul de avertizare la iesirea din parcare (RCTA) utilizeaza radarul sistemului de monitorizare a unghiului mort pentru a detecta vehiculele care se apropie din zonele cu vizibilitate redusa. Cand o masina este detectata, RCTA va avertizeaza acustic si prin semnalizarea optica in oglinzile retrovizoare.

Clasificare Euro NCAP de 5 stele

CLASIFICARE EURO NCAP DE 5 STELE

Modelul IS a primit o clasificare de 5 stele din partea Euro NCAP, organism independent de certificare a performantelor de siguranta pentru vehiculele vandute in Europa. Punctajul modelului IS s-a situat cu mult deasupra standardului minim necesar obtinerii acestei clasificari, facand din acesta unul dintre cele mai sigure vehicule din segmentul premium.

Sistemul de monitorizare a unghiului mort

SISTEMUL DE MONITORIZARE A UNGHIULUI MORT

Dispozitivele radar montate in bara de protectie posterioara detecteaza vehiculele aflate pe benzile adiacente, invizibile in oglinzile retrovizoare. In cazul in care soferul indica schimbarea directiei pentru intrarea pe o banda adiacenta si un alt vehicul intra in unghiul mort, un semnal de avertizare va fi aprins in oglinda retrovizoare exterioara adecvata.

NICIUN REZULTAT

Nu exista dotari ale automobilelor pentru aceaste criterii. Incercati o noua cautare.

LEXUS ANY CAQ MOD RGB LIGHT

PENTRU MODELUL IS, ECHIPA MEA S-A CONCENTRAT PE CREAREA UNOR CARACTERISTICI DE AGILITATE SI SENSIBILITATE PE CARE NI LE DORIM CA SOFERII SA LE EXPERIMENTEZE IN CONDUCERE.

Junichi Furuyama, Inginer Sef al proiectului IS

Pentru a va putea oferi cea mai buna experienta online Lexus, noi si partenerii nostril folosim cookie-uri pe acest site. Daca continuati fara sa modificati setarile, vom presupune ca sunteti de acord cu folosirea acestora pe site-ul Lexus.

AFLĂ MAI MULTE