concept cars

AUTOTURISME
CONCEPT

Autoturismele concept Lexus oferă detalii incitante despre direcţiile noastre viitoare în design.

main menu lexus brand

INOVAŢIE ÎN
DESIGN

Această secţiune conturează câteva dintre cele mai captivante concepte de design şi le evidenţiază.

hybrid cars

MAŞINI
HIBRIDE

Există multe tipuri de maşini hibride şi toate au în comun un singur element.

lexus service

SERVICII
LEXUS

Serviciile Lexus si cele mai apropiate centre sau ateliere de service Lexus printr-o simpla accesare

NX 200t

DESCOPERITI UIMITORUL DESIGN URBAN, NOUA MOTORIZARE PE BENZINA 2.0l TURBO SI DINAMICUL MODEL F SPORT


Emisii CO2, combinat (g/km) 178
Combinat (l/100km) 7,7
Acceleratie 0-100 km/h 7,3
Viteza maxima (km/h) 200

DE LA 44.270,00 €

PROVOCATOR

DESCOPERA DISTRACTIA MOTORULUI TURBO SI A CONTROLULUI PRIN PADELE.

Propulsat de noul motor pe benzina de 2.0l turbo - ce livreaza 238 CP de placere turboalimentata. Noul NX 200t ofera atat acceleratie instantanee cat si o manevrabilitate dinamica. Dotata cu tractiune integrala controlata electronic, aveti un control precis asupra cutiei de viteze automate cu 6 trepte prin padelele de pe volan.

CARACTERISTICI

CUNOASTETI MAI BINE MODELUL NX 200t.

Repere de conducere

REPERE DE CONDUCERE

Distinctul nou model NX 300h prezinta o postura echilibrata, o grila frontala fusiforma Lexus indrazneata si rafinate blocuri optice fata si spate, cu tehnologie LED. In egala masura opera de arta moderna si masina, noul NX 300h refuza sa treaca neobservat. Pentru crearea liniilor sale precise si fluide, designerii Lexus s-au inspirat din frumusetea metalului topit. Apropiati-va de NX si manerele portierelor se aprind pentru a va intampina, in timp ce silueta specifica unui coupé si dinamica linie laterala ‘kick-up’ intaresc senzatia puternica. In partea frontala, farurile triplu proiector cu lampi LED si lumini de zi in forma de varf de sageata creeaza aura inimitabila Lexus. In partea posterioara, blocurile optice fatetate, cu lampi LED, proiecteaza emblema noastra ‘L’, subliniind puternica forma crossover.

Propulsat de noul motor pe benzina de 2.0l turbo - ce livreaza 238 CP de placere turboalimentata. Noul NX 200t ofera atat acceleratie instantanee cat si o manevrabilitate dinamica. Dotata cu tractiune integrala controlata electronic, aveti un control precis asupra cutiei de viteze automate cu 6 trepte prin padelele de pe volan.

Repere de interiorul

REPERE DE INTERIOR

Va puteti bucura de panorama citadina datorita posturii inalte, deasupra mediei participantilor la trafic, relaxandu-va in scaunele confortabile tapisate cu piele ale modelului NX 200t. Asigurand prospetimea aerului din habitaclu indiferent de conditiile meteo, sistemul de climatizare S-Flow controleaza numai clima locurilor ocupate, in timp ce, in modul ECO, sistemul electric de incalzire al scaunelor va intampina mai calduros in diminetile friguroase. Pentru manevrarea facila, sistemul de monitorizare panoramica reda imaginile de la cele patru camere video discret amplasate. Acestea sunt pozitionate pe grila frontala, oglinzile retrovizoare exterioare (functioneaza inclusiv atunci cand oglinzile sunt pliate) si haion – cu afisarea pe ecran a liniilor digitale de ghidaj, pentru manevre lipsite de stress in aglomeratia urbana.

Repere de siguranta

REPERE DE SIGURANTA

Lexus a fost dintotdeauna un pionier în dezvoltarea tehnologiilor de siguranță și asistență, testând fiecare model nou în cel mai mare simulator de conducere din lume. Beneficiind de expertiza noastră în domeniul prevenției accidentelor, noul RX este echipat cu revoluționarul sistem Lexus Safety System + ca dotare standard.

Maiestria Lexus

MAIESTRIA LEXUS

Cu insertiile sale ‘shimamoku’, din lemn finisat manual si tapiseria din piele cu cusaturi rafinate, noul NX 200t redefineste standardele pentru acest tip de crossover. Fabricat la uzina noastra din Kyushu, in totala absenta a prafului, angajatii vopsitoriei trec prin doua camere de vacuum pentru a se asigura de absenta particulelor de praf din par si de pe costumele de lucru speciale. Un ecran acvatic – denumit Niagara – asigura reducerea suplimentara a particulelor. Vopseaua stralucitoare este produsa prin finisarea manuala a fiecarui strat (un proces laborios, rezervat fabricarii limuzinelor). In final, inainte de livrare, fiecare model NX crossover parcurge un traseu de 30 km de test drive.

Performanta dinamica

PERFORMANTA DINAMICA

Pentru a ne asigura de performante precise si consistente pe orice tipuri de drum, noul NX 200t a fost mai intai testat si rafinat in cel mai avansat simulator de conducere la nivel mondial, fiind apoi condus pe mai multe sute de mii de kilometri in cele mai severe conditii arctice si de desert.

Cu noul sau sasiu, suspensie si directie, noul NX 200t se conduce incredibil de rafinat. Utilizarea tehnologiilor laser avansate de sudura a suruburilor si tehnologia adezivilor asigura extraordinara rigiditate a modelului NX 200t. Aceasta a avut ca efect crearea unui crossover puternic, ce ofera soferului rafinamentul manevrabilitatii. Echipat cu o suspensie compacta MacPherson pe trenul anterior si cu o sofisticata suspensie cu bascula dubla pe trenul posterior, NX ofera o remarcabila tinuta de drum, caracteristici viratoare similare cu ale unui sedan si o superba stabilitate in linie dreapta. Pentru o conducere mai angajanta, suspensia autoadaptativa optionala controleaza rata de amortizare pe fiecare roata individual, augmentand confortul tinutei de drum si stabilitatea in timpul manevrarii.

Sistemul de control al tractiunii/Sistemul de control al stabilitatii vehiculului

SISTEMUL DE CONTROL AL TRACTIUNII /SISTEMUL DE CONTROL AL STABILITATII VEHICULULUI

Sistemul de control al tractiunii creste aderenta modelului NX 200t in special la plecarea de pe loc sau in cazul accelerarii pe suprafete carosabile alunecoase. Masurile de corectie sunt aplicate in momentul detectiei riscului pierderii aderentei, mentinand astfel tractiunea.

Sistemul de control al stabilitatii vehiculului previne pierderea controlului masinii, in special in cazul abordarii cu viteza ridicata a virajelor sau la inceputul unui derapaj. Stabilitatea este imbunatatita iar viteza masinii este redusa prin aplicarea selectiva a franei pe fiecare roata, si/sau a reducerii puterii motorului.

Celula de siguranta a pasagerilor / 8 airbaguri

CELULA DE SIGURANTA A PASAGERILOR / 8 AIRBAGURI

Pe langa celula de siguranta a pasagerilor, extrem de rezistenta, ocupantii sunt protejati si de un numar de opt airbaguri. Protectia ocupantilor locurilor fata este asigurata de airbaguri cu 2 trepte de declansare, precum si de airbaguri plasate la nivelul genunchilor si laterale. Airbagurile cortina asigura protectia tuturor ocupantilor masinii. Toate centurile de siguranta, cu exceptia celei centrale spate sunt echipate cu sisteme de pretensionare. Acest nivel extraordinar de protectie este o dotare standard pentru noul NX 200t.

Scaunele fata sunt proiectate pentru minimalizarea efectelor impactului din spate la nivelul coloanei cervicale. Cadrul ranforsat al scaunului permite deplasarea zonei superioare a corpului in spatar, iar plasamentul tetierei asigura un sprijin mai bun al craniului.

Incarcator wireless

INCARCATOR WIRELESS

Incarca orice smartphone compatibil sau alte echipamente electronice ce permit incarcarea bateriei prin inductie.

Sistemul de monitorizare al unghiului mort/ Sistem de avertizare la iesirea din parcare

SISTEMUL DE MONITORIZARE AL UNGHIULUI MORT/ SISTEM DE AVERTIZARE LA IESIREA DIN PARCARE

Dispozitivele radar montate in bara posterioara detecteaza vehiculele aflate pe benzile laterale, in unghiul mort al oglinzilor retrovizoare. In cazul in care soferul semnalizeaza intentia de schimbare a benzii in timp ce un vehicul intra in unghiul mort al oglinzilor, sistemul activeaza in mod automat un semnal de avertizare in oglinda retrovizoare corespunzatoare.

La deplasarea in marsarier, spre exemplu intr-o parcare aglomerata, sistemul RCTA utilizeaza radarul sistemului de monitorizare al unghiului mort pentru detectia vehiculelor care se apropie de zona cu vizibilitate redusa din spatele masinii. Odata detectat un vehicul, sistemul avertizeaza soferul printr-un semnal sonor si prin aprinderea martorilor luminosi din oglinzile retrovizoare.

Selectia modurilor de conducere

SELECTIA MODURILOR DE CONDUCERE

Intr-un crossover ce se conduce placut si agil in oras, functia Drive Mode Select va permite reglajul fin al performantelor modelului NX 200t in functie de starea de spirit, cu moduri de la ECO la SPORT S+.

Motor pe benzina 2.0l turbo

MOTOR PE BENZINA 2.0L TURBO

Beneficiind de o combinatie intre capetele cilindrilor racite prin apa, galerie de evacuare integrata si turbina twin-scroll, noul motor pe benzina 2.0l turbo livreaza un raspuns instantaneu la acceleratie si o performanta superioara. Pentru a asigura o economie de combustibil crescuta, tehnologia inovatoare Lexus de sincronizare a valvelor permite trecerea intre un ciclu Otto si un ciclu Atkinson. Acest nou motor livreaza o putere de 175 kW (238 CP) si un cuplu maxim de 350 Nm.

Tehnologie avansata

TEHNOLOGIE AVANSATA

Apropiati-va de NX 200t avand cheia in buzunar si toate cele patru manere ale usilor se aprind pentru a va intampina, descuind portierele la simpla atingere. Avand o frumusete sculpturala, nu prezinta orificiu pentru cheie, premiera mondiala pentru acest tip de maner.

In interiorul noului NX 200t veti descoperi tehnologii intuitive ce va simplifica viata: o plafoniera inteligenta ce sesizeaza prezenta degetului dvs. in intuneric si un haion care memoreaza unghiul de deschidere uzual. Beneficiind de maiestria artizanilor ‘Takumi’, interiorul prezinta o consola centrala inspirata de grila frontala fusiforma, in timp ce ceasul analogic si iluminarea ambientala augmenteaza rafinamentul. Extrem de confortabile, locurile fata cu 8 reglaje pot fi ventilate sau incalzite, iar bancheta spate, poate fi pliabila, fractionabil, electric, in raport 60:40 pentru a face loc schiurilor sau planselor de surf.

Transmisie automata cu 6 trepte

TRANSMISIE AUTOMATA CU 6 TREPTE

Transmisia automata cu 6 trepte de viteza a Noului NX 200t este proiectata pentru a livra putere maxima de la motorul turbo. Multumita noii logice de control pe baza cererii cuplului la comanda, sistemul optimizeaza in permanenta cuplul motorului, asigurand un raspuns rapid la acceleratie si un consum de combustibil scazut.

Faruri triplu ‘L’ cu lampi LED

FARURI TRIPLU 'L' CU LAMPI LED

Farurile triplu ‘L’ cu lampi LED utilizeaza aceeasi sursa de lumina pentru ambele faze. Ca dotare exclusiva pentru modelele F SPORT si Luxury, aura impresionanta a modelului NX este augmentata de puternica forma L a luminilor de zi cu LED.

Blocurile optice spate combina lampi LED elegant pozitionate in forma caracteristica ‘L’ a marcii Lexus, fara rosturi vizibile la imbinarea cu haionul. Tehnologia de turnare cu pereti grosi confera ansamblului aspectul de cristal si o prezenta puternica inclusiv atunci cand nu sunt aprinse.

Proiectoare de ceata cu LED – cu o inovativa functie de urmarire a trasei – juxtapuse cu grila fusiforma si luminile de zi cu LED. Contribuie si la reducerea generala a consumului energetic al modelului NX 200t.

MARK LEVINSON® Premium audio

MARK LEVINSON® PREMIUM AUDIO

Sistemul audio Mark Levinson® Premium Surround cu 14 incinte acustice si tehnologie GreenEdge™ este adecvat proprietatilor acustice ale habitaclului modelului NX 200t. Ofera o experienta home-theatre fara egal, cu 7.1 canale, augmentata de sistemul Clari-Fi™ ce reface sunetele alterate de compresia digitala a formatelor MP3 .

Servicii Conectate Lexus

SERVICII CONECTATE LEXUS

Noul NX 200t ofera servicii precum Online Search, Google Street View®, Panoramio® sau Connected Traffic. Pentru confortul dumneavoastra puteti trimite o ruta de pe laptopul sau tableta dumneavoastra direct catre sistemul de navigatie al Noului NX 200t.

Controlul climatizarii S-FLOW

CONTROLUL CLIMATIZARII S-FLOW

Climatizarea puternica, dual-zone este de asemenea extrem de eficienta energetic gratie sistemului de control S-Flow ce asigura angajarea climei numai pentru locurile ocupate.

Pentru un plus de confort in conditii de temperatura redusa, la echiparile superioare, volanul poate fi incalzit. Sistemul de incalzire al volanului este actionat de catre un comutator, fiind oprit automat dupa un timp prestabilit.

Sistemul de monitorizare panoramica

SISTEMUL DE MONITORIZARE PANORAMICA

Pentru deplasarea mai usoara in spatii restranse, patru camere video asigura un camp vizual de aproape 360° imprejurul vehiculului. Ca premiera Lexus, sistemul de monitorizare panoramica creeaza un model virtual al masinii, cu linii digitale de ghidare afisate pe ecran pentru a va asista la manevrele specifice mediului urban.

Lexus Premium Navigation / Touch pad

LEXUS PREMIUM NAVIGATION / TOUCH PAD

Cu o grafica 3D si o multitudine de optiuni de mapare, ecranul de 8" este controlat prin Touch Pad sau comenzi vocale. Sistemul poate chiar genera un cod QR pentru smartphone-ul dumneavoastra, pentru a va ghida pana la destinatie.

O alta premiera pentru Lexus este sistemul de Touch Pad cu Interfata Remote Touch ce faciliteaza accesul la ecranul central multimedia de 8".

Turbina

TURBINA

Turbina foarte eficienta de tip twin-scroll a fost proiectata pentru a produce un cuplu ridicat pe toata plaja de turatii. Forma paletelor a fost optimizata, iar gradul de frecare din mecanismul turbinei a fost redus, astfel obtinandu-se o turbina compacta si foarte eficienta.

Stopuri cu tehnologie LED

STOPURI CU TEHNOLOGIE LED

Stopurile combina tehnologia LED cu un aranjament in forma de “L” specific marcii Lexus. Peretele gros al stopurilor dau sentimentul unui cristal si au o prezenta puternica cand nu sunt iluminate.

Jante aliaj 18”

JANTE ALIAJ 18”

In echiparea standard pentru Business si Executive, designul in forma de u creeaza un profil radical, in timp ce anvelopele 225/60 R18 completeaza aspectul sportive.

Iluminare de curtoazie

ILUMINARE DE CURTOAZIE

Cand va apropiati de NX si aveti cheia in buzunar sau in geanta, luminile ambientale si luminile de curtoazie din oglinzi se aprind pentru a va intampina si pentru a va ajuta sa evitati obstacole din intuneric.

Alerta la iesirea din locul de parcare

ALERTA LA IESIREA DIN LOCUL DE PARCARE

Cand iesiti cu spatele dintr-un loc de parcare, sistemul de alerta la iesirea din locul de parcare (RCTA) foloseste radarul sistemul BSM pentru a detecta masinile ce vin din unghiuri putin vizibile. Cand sistemul RCTA detecteaza o masina, va avertizeaza prin semnal sonor si vizual.

NICIUN REZULTAT

Nu exista dotari ale automobilelor pentru aceaste criterii. Incercati o noua cautare.

NX 200t F SPORT

nx 200t f sport

DESIGN SPECTACULOS

Modelul NX 200t F SPORT combină designul îndrăzneț cu o manevrabilitate deosebită, asigurată de echipa producătoare a renumitului LFA supercar și a modelelor F Performance, RC F și GS F. Rezultatul acestei combinații vă va ridica pulsul. Îmbunătățirile exteriorului includ o grilă fusiformă Lexus cu dimensiuni superioare cu inserții ‘L-mesh’, canale pentru răcirea discurilor de frână și lamele aerodinamice pentru creșterea forței deportante.

În habitaclul cu tentă sportivă veți simți o perfectă conexiune cu modelul dvs. F SPORT. Scaunele sport, cusute manual, vă cuprind de la șold la umăr. Volanul sport, cu o deosebită ergonomie și pedalierul din aluminiu prelucrat prin așchiere oferă o percepție deosebită a drumului, pentru a vă putea bucura de fiecare deplasare.

Pentru a va putea oferi cea mai buna experienta online Lexus, noi si partenerii nostril folosim cookie-uri pe acest site. Daca continuati fara sa modificati setarile, vom presupune ca sunteti de acord cu folosirea acestora pe site-ul Lexus.

AFLĂ MAI MULTE