concept cars

AUTOTURISME
CONCEPT

Autoturismele concept Lexus oferă detalii incitante despre direcţiile noastre viitoare în design.

main menu lexus brand

INOVAŢIE ÎN
DESIGN

Această secţiune conturează câteva dintre cele mai captivante concepte de design şi le evidenţiază.

hybrid cars

MAŞINI
HIBRIDE

Există multe tipuri de maşini hibride şi toate au în comun un singur element.

lexus service

SERVICII
LEXUS

Serviciile Lexus si cele mai apropiate centre sau ateliere de service Lexus printr-o simpla accesare

RC F

PENTRU O MAXIMA PLACERE A CONDUSULUI, NOUL LEXUS SPORTS COUPE ESTE IMBINAREA EXCELENTA A ROBUSTETII CU TEHNOLOGIA DE ULTIMA GENERATIE A MODELELOR SPORT.


Emisii CO2 , Combinat (g/km) 251
Combinat (l/100km) 10,8
Acceleratie 0-100 km/h 4,5
Viteza maxima (km/h) 270

DE LA 80.100,00 €

PENTRU O MAXIMĂ
PLĂCERE A CONDUSULUI

PENTRU O MAXIMĂ PLĂCERE A CONDUSULUI, NOUL LEXUS SPORTS COUPÉ ESTE ÎMBINAREA EXCELENTĂ A ROBUSTEŢII CU TEHNOLOGIA DE ULTIMĂ GENERAŢIE A MODELELOR SPORT.

Conceput pentru plăcere, noul RC F este unul dintre cele mai performante modele 2+2 sport coupé de până acum. Conceptul agresiv redă aerodinamica maşinilor de curse la care se adaugă jantele de aliaj de 19 inch, în timp ce interiorul pune în evidenţă instrumente inspirate din modelul LFA.

De sub capotă, cel mai puternic motor V8 dezvoltat de Lexus, îşi transmite puterea uluitoare către roţile din spate cu ajutorul transmisiei automate în 8 viteze cu schimbare rapidă. "Clicul" supapei de admisie la trecerea în treaptă inferioară poate crea dependenţă în aceeaşi măsură în care diferenţialul de cuplu asigură controlul optim la viteze mari.

CARACTERISTICILE AUTOTURISMULUI

AFLAŢI MAI MULTE DESPRE MODELUL RC F

Repere de conducere

REPERE DE CONDUCERE

Creat pentru plăcere pură, noul RC F este unul dintre cele mai surprinzătoare şi performante modele coupé sport 2+2 create vreodată. Stilul agresiv include aerodinamica specifică maşinilor de curse şi roţi din aliaj forjat de 19 inch, iar interiorul personalizat oferă instrumente inspirate din LFA. Sub capotă, cel mai puternic motor de V8 creat vreodată de Lexus transmite puterea incredibilă către roţile din spate prin transmisia automată cu 8 viteze cu comutare sport directă. La trecerea în vitezele inferioare, veţi auzi sunetul care dă dependenţă al acceleraţiei între treptele de viteză, iar Diferenţialul cu vector de cuplu garantează controlul la viteze mari.

Repere de siguranta

REPERE DE SIGURANTA

Prevăzut cu sistem de control electronic integrat al stabilităţii (VDIM) şi discuri de frână cu dimensiuni impresionante şi ventilate, noul RC F vă va ține departe de pericole, în timp ce sistemul de monitorizare a punctului mort şi de alertă a traficului din spatele vehiculului, detectează vehicule care ar putea trece nevăzute de către şofer. În eventualitatea unei coliziuni, sunteţi protejaţi de o celulă de protecţie a pasagerilor, de scaune pentru pasagerii din faţă concepute pentru diminuarea impactului şi de opt airbag-uri.

Repere de interiorul

REPERE DE INTERIORUL

Relaxaţi-vă şi intraţi cu încredere în viraje la viteze mari în noile scaune RC F cu aspect plăcut și spătar înalt. Inspirate de cele mai recente echipamente sport, scaunele sunt produse cu o tehnică integrată de spumare pentru o susţinere adecvată. Instrumentele RC F reprezintă o dezvoltare a tastei centrale unice LFA - informaţiile afişate includ un tahometru mare, citiri digitale şi analogice ale vitezei, un monitor de diferenţial cu vector de cuplu, un contor G-Force şi chiar şi un cronometru. Materialele moi la atingere, un ceas de bord analogic de mare precizie şi iluminarea ambientală cu LED completează interiorul impresionant.

Roţi de 19” din aliaj forjat

JANTE ALIAJ 19”

Roţile modelului RC F sunt forjate (nu turnate) printr-un proces care imită loviturile de ciocan ale unui fierar pentru a combina puterea conferită de structura metalică îmbunătăţită, cu greutatea redusă. Au fost dezvoltate în colaborare cu BBS, furnizorul Formula 1, şi realizate într-una dintre cele mai avansate unităţi de producţie a roţilor pentru autovehicule sport din lume.

Scaune sport din piele

SCAUNE SPORT TAPISATE IN PIELE

Noile scaune cu spatar inalt beneficiaza de tehnologia Lexus de injectie integrata a spumei poliuretanice, ce asigura un sprijin consistent. Aceasta tehnologie inspirata de sporturile cu motor permite obtinerea unui nivel superior de confort si a unui sprijin lateral deosebit, inaccesibil variantei traditionale de tapisare. Forma si fermitatea pernei sezutului au fost optimizate pentru a reduce presiunea pe sensibila zona ischiala.

Monitor punct mort

SISTEMUL DE MONITORIZARE A UNGHIULUI MORT

Dispozitivele radar montate in bara de protectie posterioara detecteaza vehiculele aflate pe benzile adiacente, invizibile in oglinzile retrovizoare. In cazul in care soferul indica schimbarea directiei pentru intrarea pe o banda adiacenta si un alt vehicul intra in unghiul mort, un semnal de avertizare va fi aprins in oglinda retrovizoare exterioara adecvata.

Transmisie sport cu 8 viteze, cu schimbare directă

TRANSMISIE SPORT CU 8 VITEZE, CU SCHIMBARE DIRECTĂ

Puterea motorului V8 este preluată de sistemul SDS cu 8 viteze cu transmisie secvenţială cu posibilitate de schimbare manuală. Sistemul de control al transmisiei a fost îmbunătăţit pentru a putea răspunde chiar şi la cea mai subtilă antrenare a pedalei de acceleraţie. Selectaţi modul manual şi acţionaţi schimbătorul de viteze pentru a vă bucura de adevăratele performanţe sport ale maşinii. La trecerea în viteze inferioare (în numai 0,2 secunde), veţi trăi exerienţa unică oferită de sunetul scos de supapa de admisie, între trepte de viteză.

Navigaţia Lexus premium

SISTEM DE NAVIGARE LEXUS PREMIUM

Dotat cu grafică 3D și multe hărți, ecranul de 7 inch este acționat prin atingere sau comandă vocală. Sistemul poate genera și un cod QR pentru telefonul tău inteligent, pentru a te ajuta să ajungi chiar și pe jos la destinație .

Faruri LED

FARURI LED

Farurile cu tehnologie triple led-alb cristal folosesc aceeași sursă pentru faza lungă și scurtă, cu suprafața de acoperire impresionantă a RC F susținuă de lumina de zi cu tehnologie LED pe banda în forma L.

Pachet carbon

PACHET CARBON

Beneficiind de tehnologia de fibră de carbon dezvoltată pentru super-modelul Lexus LFA şi pentru maşina de curse IS F CCS-R, modelul RC F "echipat cu fibră de carbon" este cu 9,5 kg mai uşor decât o maşină standard. Elementele din fibră de carbon sunt, printre altele, plafonul, capota motorului şi aripa din spate. Elementele ţesute din fibră de carbon crează o formă atractivă, în timp ce acoperirea cu lac de potecţie transparent asigură o excelentă rezistenţă la intemperii. Pe lângă reducerea greutăţii, elementele din fibră de carbon reduc şi centrul de greutate al RC F cu până la 3 mm. Acest fapt contribuie la o mai bună performanţă dinamică, prin reducerea momentului de inerţie.

Măiestria ‘Takumi’ Lexus

MĂIESTRIA ‘TAKUMI’ LEXUS

Noul RC F este construit la fabrica noastră Tahara, premiată de către echipa "Takumi" Lexus . Având cel puţin 25 de ani de experienţă, fiecare membru al echipei este un expert în detectarea celor mai mici imperfecţiuni. Vă veţi putea da seama de abilităţile lor excepţionale, când veţi atinge pentru prima oară comutatoarele pentru controlul sistemului audio sau tapiţeria din piele cu o croială minunată. Pentru a obţine finisajul perfect, vopseaua este supusă unui proces de sablare umedă. Înainte de test-drive-ul final, "Takumi" verifică silenţiozitatea fiecărui vehicul în "camera de linişte", folosindu-şi auzul bine antrenat şi un microfon foarte sensibil, amplasat strategic în habitaclu.

Celulă de siguranţă a pasagerului / 8 airbag-uri

CELULA DE SIGURANŢĂ A PASAGERULUI / 8 AIRBAG-URI

Modelul RC F garantează siguranţa pasagerilor cu cele opt airbag-uri din dotare. Pentru protecţia şoferului şi a pasagerului din faţă au fost prevăzute 2 airbag-uri pentru cap, precum şi pentru genunchi şi laterale. Ambele laterale ale habitaclului sunt protejate pe toată lungimea cu airbag-uri cortină. De asemenea, centurile de siguranţă sunt prevăzute cu sisteme de pre-tensionare.

Selectarea Modului de conducere

SELECTAREA MODULUI DE CONDUCERE

Prin utilizarea sistemului de selectare a modului de conducere, performantele masinii pot fi beneficia de un reglaj fin. Modul ECO reduce nivelul noxelor si asigura economia de carburant in timp ce pentru deplasarile curente, modul NORMAL ofera un echilibru perfect intre putere, economie si confort al tinutei de drum. Pentru un raspuns augmentat al trenului motric, este suficienta selectarea modurilor SPORT sau SPORT+.

Instrumente similare cu LFA

INSTRUMENTE SIMILARE LFA

Noile sisteme de măsurare RC F reprezintă un alt element de dezvoltare faţă de sistemul LFA comutabil, dependent de modul ales pentru acţionarea vehiculului. Informaţiile includ un tahometru de capacitate mare, instalat central, care se modifică în funcţie de modul de acţionare a vehiculului. De asemenea, sunt puse la dispziţie sisteme digitale şi analoge de citire, un sistem de monitorizare a diferenţialului de cuplu, un sistem de măsurare a Forţei G, sisteme de monitorizare a nivelului uleiului şi temperaturii apei, informaţii legate de kilometraj şi chiar şi un cronometru.

Alertă trafic transversal spate

ASISTENȚĂ LA IEȘIREA DIN PARCARE

În marşarier, de exemplu într-o parcare cu foarte multe maşini, Sistemul de avertizare trafic (RCTA) foloseşte sistemul de monitorizare punct mort pentru a identifica vehiculele care se apropie de o zonă cu vizibilitate redusă din spatele maşinii. La detectarea unui vehicul, funcţia RCTA va activa semnalul de avertizare vizuală în oglinzile laterale, şi va emite şi semnale de avertizare acustică.

Habitaclu creat pentru şofer

HABITACLU CREAT PENTRU ȘOFER

Noul habitaclu al modelului RC F vă menține relaxați și concentrați la drum. În spatele volanului cu un design superb, scaunele somptuoase pot fi reglate electric în 8 poziții distincte.

Sistem audio premium Mark Levinson®

SISTEM AUDIO PREMIUM MARK LEVINSON®

Sistemul Surround Mark Levinson® de 835 Watt cu 17 boxe a fost conceput pentru o acustică optimă în habitaclu. Trăiţi experienţa unică oferită de un home-theatre cu 7.1- canale, îmbunătăţit de sistemul Clari-Fi™ prin care se reconstituie sunetele pierdute prin comprimare digitală în format MP3.

Putere de V8 realizată manual

PUTERE DE V8 REALIZATĂ MANUAL

Realizat manual şi reglat atent în fabrica noastră din Tahara, acest incredibil motor V8 de 5 litri oferă 4XX cp DIN şi un cuplu de peste 520 Nm. Chiulasa şi alte componente mobile sunt proiectate pentru a oferi putere maximă la turaţii superioare ale motorului. Fiind o încântare pentru auz, tehnologia avansată de proiectare a sunetului generează un zgomot cu rezonanţă profundă de până la 3000 rpm şi unul plăcut, mai ascuţit, pe măsură ce rotaţiile cresc peste 6000 rpm la accelerarea intensă. Important de menţionat este că, pentru prima dată pentru un motor de performanţă Lexus, RC F foloseşte ciclul Atkinson la viteze de croazieră pentru economii superioare de carburant.

Monitor asistenţă parcare

ASISTENȚĂ PARCARE

Cuplarea marșarierului și vederea în spatele mașinii sunt conectate cu Lexus Media Display. Ecranul afișează toate reperele pentru parcarea asistată.

Comandă Touch Pad

COMANDĂ TOUCH PAD

Touch Padul cu interfață de telecomandă permite ocupanților locurilor din față să interacționeze intuitiv cu ecranul multimedia de 7 inch. Designul ergonomic permite utilizarea facilă, asemenea unui telefon inteligent sau a unei tablete.

Inginerie pentru autovehicule sport

INGINERIE PENTRU AUTOVEHICULE SPORT

Condus în teribilul circuit de 24 de ore de la Nürburgring şi la competiţia de viteză în coastă Pikes Peak Hill Climb din Colorado, acest nou motor V8 de 5 litri realizat manual schimbă reperele în performanţa sportivă. Cu 4XX cp DIN şi un cuplu de peste 520 Nm, chiulasa şi alte componente mobile au fost proiectate de Yamaha Motorsport (furnizorul motoarelor V10 LFA), iar asamblarea şi reglajele au fost realizate în fabrica noastră din Tahara. Cu zgomot redus până la 3000 rpm şi "răcnet" ascuţit la peste 6000 rpm, RC F foloseşte ciclul Atkinson pentru eficienţă sporită la viteze de croazieră.

Suspensie şi şasiu noi

SUSPENSII ŞI ŞASIU NOI

Dezvoltat şi adaptat de "Şoferii profesionişti" Lexus – care au perfecţionat super-maşina noastră LFA – noul RC F oferă o experienţă de condus de neuitat. Agilitatea supremă în viraje se datorează ampatamentului scurt al maşinii şi şasiului extrem de rigid, realizat cu cea mai avansată tehnologie de lipire şi sudură cu înşurubare laser. Suspensia spate de tip multilink şi suspensia faţă cu wishbone dublu se îmbină cu aerodinamica autovehiculelor sport pentru a oferi o experienţă de condus excepţională. Funcţiile de Selectare a modului de condus şi Diferenţialul cu vector de cuplu vă permit să adaptaţi RC F la starea dvs., în timp ce noul nostru sistem VDIM Sport asigură rafinament şi siguranţă pentru condusul la viteze mari.

Pentru o experienta de condus dinamica, suspensia Variabila Adaptiva este acum standard pe RC F, aceasta controland in mod constant forta de amortizare pentru fiecare roata. Acest control imbunatateste atat confortul cat si stabilitatea masinii - in special in situatii de viraje abordate in viteza.

VDIM Sport

VDIM SPORT

Controlul electronic integrat al stabilităţii (VDIM) asigură folosirea în siguranţă a puterii extraordinare cu care a fost dotat modelul RC F, chiar şi la viteze mari. Acesta ajustează acceleraţia, direcţia şi suspensiile pentru un condus sportiv şi extinde plaja admisă a forţei centrifuge înainte de intervenţia sistemului VDIM. Dacă sunteţi pregătiţi să împingeţi RC F la extremele capacităţilor sale dinamice, puteţi deconecta în întregime sistemul Sports VDIM .

Diferenţial vector de cuplu

DIFERENŢIAL DE CUPLU (TVD)

Creat pentru o mai mare plăcere a condusului, în dotarea modelului RC F intră un diferenţial de cuplu (TVD), prevăzut cu trei moduri de operare: STANDARD, pentru echilibrul optim între performanţele agile şi stabilitatea la viteze mari, SLALOM, pentru o reacţie mai rapidă la comenzile şoferului şi TRACK, pentru un comportament uniform, stabil la virajele din circuit.

NICIUN REZULTAT

Nu exista dotari ale automobilelor pentru aceaste criterii. Incercati o noua cautare.

Pentru a va putea oferi cea mai buna experienta online Lexus, noi si partenerii nostril folosim cookie-uri pe acest site. Daca continuati fara sa modificati setarile, vom presupune ca sunteti de acord cu folosirea acestora pe site-ul Lexus.

AFLĂ MAI MULTE