concept cars

AUTOTURISME
CONCEPT

Autoturismele concept Lexus oferă detalii incitante despre direcţiile noastre viitoare în design.

main menu lexus brand

INOVAŢIE ÎN
DESIGN

Această secţiune conturează câteva dintre cele mai captivante concepte de design şi le evidenţiază.

hybrid cars

MAŞINI
HIBRIDE

Există multe tipuri de maşini hibride şi toate au în comun un singur element.

lexus service

SERVICII
LEXUS

Serviciile Lexus si cele mai apropiate centre sau ateliere de service Lexus printr-o simpla accesare

RX 450h

CONDUCETI MODELUL SUV DE REFERINTA PENTRU PERFORMANTA HIBRIDA, CU PUTEREA RAFINATA A CELOR 313 DIN cp.


Emisii CO2, combinat (g/km) 122
Combinat (l/100km) 5,3
Acceleratie 0-100 km/h 7,7
Viteza maxima (km/h) 200

RAFINAMENT INTENSIFICAT

CONDUCETI MODELUL SUV DE REFERINTA PENTRU PERFORMANTA HIBRIDA, CU PUTEREA RAFINATA A CELOR 313 DIN cp.

Mereu revolutionar, mereu in frunte, Lexus lanseaza in 1998 modelul RX, primul SUV ce oferea rafinamentul unui sedan de lux. Redefinind inca o data barierele conceptuale, in 2004 am introdus primul vehicul hibrid de lux – revolutionarul RX 400h SUV.

Demonstrandu-ne fidelitatea fata de crearea remarcabilului, va prezentam acum noul RX, cel mai intens model Lexus iesit din studiourile noastre de design, cu un nivel inegalabil de lux si rafinament, drept caracteristici standard.

CARACTERISTICILE VEHICULULUI

CUNOASTETI MAI BINE MODELUL RX 450h

Repere de interiorul

REPERE DE INTERIORUL

Posesia noului model RX este o experienta cu adevarat speciala. Spre exemplu, cand va apropiati de masina, cele patru manere ale portierelor sunt iluminate, pentru a crea o atmosfera unica, de ospitalitate japoneza, ‘Omotenashi’. Odata asezat la volan, veti observa cum liniile fluide ale habitaclului va invaluie, toate interfetele de comanda fiind pozitionate perfect, pentru o operare facila.

Posesia noului model RX este o experienta cu adevarat speciala. Spre exemplu, cand va apropiati de masina, cele patru manere ale portierelor sunt iluminate, pentru a crea o atmosfera unica, de ospitalitate japoneza, ‘Omotenashi’. Odata asezat la volan, veti observa cum liniile fluide ale habitaclului va invaluie, toate interfetele de comanda fiind pozitionate perfect, pentru o operare facila.

Repere de conducere

REPERE DE CONDUCERE

Propulsat de cea mai recenta tehnologie Lexus Hybrid Drive, revolutionarul model RX 450h combina in mod inteligent un motor V6 benzina de 3.5 litri cu doua motoare electrice, furnizand rafinat puterea catre toate patru rotile masinii. Gratie cuplului instantaneu al motoarelor electrice, puteti accelera de la 0 la 100 km/h in doar 7.7 secunde, pastrand un nivel al emisiilor de CO2 de doar 120 g/km*.

in mod alternativ, puteti utiliza modul Electric Vehicle pentru a va deplasa aproape silentios, fara a consuma benzina si fara a produce emisii de CO2 sau NOX. Bateria hibrida a modelului RX 450h nu necesita incarcare din sursa externa si ocupa un spatiu minim, avand ca rezultat crearea unui compartiment generos pentru bagaje.

*Pentru echiparea Eco, cu jante din aliaj, de 18”.

Repere de siguranta

REPERE DE SIGURANTA

Lexus a fost dintotdeauna un pionier in dezvoltarea tehnologiilor de siguranta si asistenta, testand fiecare model nou in cel mai mare simulator de conducere din lume. Beneficiind de expertiza noastra in domeniul preventiei accidentelor, noul RX este echipat cu revolutionarul sistem Lexus Safety System + ca dotare standard.

Acesta include un sistem de asistenta pre-impact cu functie de detectie a pietonilor; un sistem de mentinere a benzii de rulare pentru a va ajuta sa pastrati trasa masinii; reglaj automat al fazei farurilor pentru o vizibilitate augmentata pe timpul noptii ; si un tempomat adaptativ ce mentine constanta in mers distanta fata de vehiculul aflat in fata.

Triple LED Headlights

TRIPLE LED HEADLIGHTS

Rafinatele faruri in forma de ‘L’ utilizeaza aceeasi sursa de iluminare LED pentru ambele faze. Pentru o aura unica, sunt subliniate de lumini de zi cu semnalizatoare secventiale integrate.

Volan Imbracat In Piele

VOLAN IMBRACAT IN PIELE

Acest volan in trei spite, imbracat in piele, beneficiaza de locasuri pentru pozitionarea degetelor si de o sectiune proiectata pentru un maximum de confort. Disponibil cu sistem de incalzire pentru diminetile racoroase, dispune de comenzi integrate - in functie de dotari - pentru sistemul audio, afisajul multi-informativ, ACC si sistemul de avertizare la parasirea benzii de rulare.

Lemn de Esenta Superioara, Decupat cu Laser de Yamaha

LEMN DE ESENTA SUPERIOARA, DECUPAT CU LASER DE YAMAHA

Tehnologia laser inovativa este utilizata pentru a grava elementele din lemn plasate in consola centrala si pe fetele interioare ale portierelor, expunand stratul de aluminiu pentru crearea unui efect estetic stratificat. Aceste insertii sunt fabricate exclusiv de catre maestrii artizani ai companiei Yamaha.

Sistem Siguranta Pre-Impact

SISTEM SIGURANȚA PRE-IMPACT

Radarul pe unde milimetrice si un computer de bor dedicat calculeaza riscul coliziunii cu obstacolele aflate in partea frontala a masinii. Daca riscul coliziunii este ridicat, soferul este alertat prin semnale optice si audio, iar presiunea din instalatia de franare este crescuta. Cand o coliziune se calculeaza a fi inevitabila, franele vor fi actionate automat in functie de necesitati iar centurile de siguranta ale locurilor fata vor fi pretensionate.

20" Alloy Wheels

20" ALLOY WHEELS

Adaugati o nota personala propriului RX cu aceste noi jante in cinci spite, ce pot fi personalizate cu ajutorul insertiilor colorate, in functie de nuanta caroseriei.

Panoramic Roof

PANORAMIC ROOF

Plafonul panoramic montat din fabrica sporeste senzatia de libertate, augmenteaza spatiul la nivelul capului si aduce razele soarelui in habitaclul modelului RX. De asemenea, dispune de o sectiune vitrata glisanta in partea frontala, pentru a oferi senzatii complete si de un parasolar actionat electric pentru situatiile in care soarele este prea intens.

Senzori de parcare inteligenti

SENZORI DE PARCARE INTELIGENTI

Senzorii de parcare ai modelului RX nu numai ca va avertizeaza daca un obiect este in calea dvs., dar si incetinesc masina si va avertizeaza sa franati. Daca o coliziune este inevitabila, sistemul Brake Control va oprii masina.

Aerodinamica Avansata

AERODINAMICA AVANSATA

Datorita aplatizarii aproape complete a partii inferioare a planseului si utilizarii unui spoiler spate, modelul RX 450h dispune de o aerodinamica excelenta. Pentru a reduce coeficientul aerodinamic al masinii, inginerii Lexus au redesenat oglinzile retrovizoare exterioare si au plasat strategic aripioare pe caroserie. Aceste masuri nu augmenteaza doar stabilitatea si manevrabilitatea masinii ci asigura si cresterea eficientei energetice si reducerea zgomotului cauzat de curentii de aer.

Certificare 5 stele Euro NCAP

CERTIFICARE 5 STELE EURO NCAP

Noul RX este unul dintre cele mai sigure masini din categoria sa, cu o certificare de 5 stele Euro NCAP. De asemenea, a obtinut si cel mai bun punctaj pentru protectia pietonilor din clasa SUV-urilor mari.

Transmisie Integrala / E-Four

TRANSMISIE INTEGRALA / E-FOUR

Modelul RX 450h AWD beneficiaza de o transmisie E-FOUR ce asigura performante consistente si o tractiune excelenta in teren accidentat. Inovativul tren motric E-FOUR dispune de un motor electric suplimentar, de 50 kW, montat pe puntea spate, ce asigura instantaneu un cuplu suplimentar atunci cand acest lucru este solicitat.

Head-Up Display Extins

HEAD-UP DISPLAY EXTINS

Datele referitoare la vehicl sunt proiectate color, direct pe ecran. Cel mai mare sistem Head-Up Display montat pana in prezent pe Lexus (240 mm x 90 mm) permite verificarea datelor precum instructiunile sistemului de navigatie sau reglajele sistemului audio fara a va lua ochii de la drum.

Selectorul Modului de Conducere

SELECTORUL MODULUI DE CONDUCERE

Localizat in consola centrala, selectorul modului de conducere permite alegerea variantei de conducere preferate dintre modurile ECO, NORMAL, SPORT S si SPORT S+, in vederea maximizarii eficientei, dinamismului sau rafinamentului masinii. in premiera, soferii modelului RX 450h pot utiliza modul CUSTOMIZE pentru reglarea functiilor motorului, sistemului hibrid, a sasiului si sistemului de climatizare.

Avertizare la Iesirea cu Spatele si Franare Automata

SAFER PARKING

Sistemul de monitorizare al unghiului mort usureaza iesirea cu spatele din locurile de parcare detectand masinile care se aproprie din spate. Daca o coliziune este iminenta, RX va activa sistemul Brake Control pentru a reduce sau evita avarierea masinii dvs.

Sasiu Mai Rezistent, Manevrabilitate Imbunatatita

SASIU MAI REZISTENT, MANEVRABILITATE IMBUNATATITA

Datorita sasiului mai rezistent, augmentarii suspensiei trenului anterior si noii tehnologii de bracaj adoptate, cel mai recent model RX 450h are un raspuns incredibil de precis la comenzi. Tehnologiile avansate de sudura cu laser si imbinarile cu adezivi au condus la obtinerea unui SUV deosebit de rezistent, ce-si rasplateste soferii prin rafinamentul caracteristicilor sale de manevrabilitate la viteza ridicata.

Sistem de Monitorizare a Climatizarii / Tehnologie Nanoe®

SISTEM DE MONITORIZARE A CLIMATIZARII / TEHNOLOGIE NANOE®

Monitorizand constant temperatura mediului ambiant si cea din habitaclul modelului RX 450h, revolutionarul sistem ‘Climate Concierge’ regleaza automat temperatura din habitaclu, precum si cea a scaunelor si volanului. Senzorii cu infrarosu monitorizeaza temperatura corporala a pasagerilor locurilor spate, regland sistemul de climatizare si pe cel de incalzire/ventilare a banchetei. In plus, tehnologia premiata nanoe® elibereaza in habitaclu particule microscopice incarcate cu ioni negativi pentru a purifica aerul si a asigura dezodorizarea eficienta a scaunelor. Aceste particule au totodata si un efect placut, hidratant asupra pielii si parului dvs.

LED Rear Lights

LED REAR LIGHTS

Puternicele triple LED in forma de ‘L’ creeaza o iluminare cristalina a partii posterioare, de la extremitatile caroseriei si pana in centrul haionului. Aceste triple extinse asigura o vizibilitate perfecta si dispun de semnalizatoare LED secventiale incorporate, cu aspect captivant.

Volan Imbracat in Piele

VOLAN IMBRACAT IN PIELE

Acest volan in trei spite, imbracat in piele, beneficiaza de locasuri pentru pozitionarea degetelor si de o sectiune proiectata pentru un maximum de confort. Disponibil cu sistem de incalzire pentru diminetile racoroase, dispune de comenzi integrate - in functie de dotari - pentru sistemul audio, afisajul multi-informativ, ACC si sistemul de avertizare la parasirea benzii de rulare.

Mark Levinson®

MARK LEVINSON®

Sistemul audio premium surround Mark Levinson® cu 15 boxe si tehnologie GreenEdge™ este proiectat special pentru proprietatile acustice ale habitaclului modelului RX. Acesta ofera o inegalabila experienta home-theatre cu 7.1-canale digitale , augmentata de tehnologia Clari-Fi™ ce restaureaza proprietatile audio ale fisierelor digitale comprimate in format MP3.

Tempomat Adaptativ

TEMPOMAT ADAPTATIV

Pentru o deplasare mai relaxanta, tempomatul adaptativ mentine o distanta in mers prestabilita fata de vehiculul aflat in fata noului model RX 450h, chiar daca viteza acestuia variaza.

Suspensie Adaptativa Variabila

SUSPENSIE ADAPTATIVA VARIABILA

Pentru un condus mai angajant, sistemul de suspensie adaptativa variabila, oferit ca dotare optionala, controleaza inteligent forta de amortizare pe fiecare roata. Aceasta nu doar ca imbunatăteste nivelul de confort al tinutei de drum ci ofera si o crestere a stabilitatii in manevrare.

Reglaj Automat al Fazei Farurilor

REGLAJ AUTOMAT AL FAZEI FARURILOR

Pe timpul noptii, sistemul de reglaj automat al fazei farurilor utilizeaza aceeasi camera video ca si sistemul avansat de asistenta la mentinerea benzii de rulare pentru a detecta vehiculele care se apropie din sens opus, comutand automat farurile din faza de drum in cea de intalnire. Aceasta reduce riscul orbirii celorlalti participanti la trafic si va permite concentrarea doar asupra drumului.

Sistem Avansat de Asistenta la Mentinerea Benzii de Rulare

SISTEM AVANSAT DE ASISTENTA LA MENTINEREA BENZII DE RULARE

Sistemul avansat de asistenta la mentinerea benzii de rulare (A-LKA) utilizeaza o camera video plasata in parbriz pentru a monitoriza pozitia masinii pe banda. In cazul in care depasiti marcajele, A-LKA va activa un semnal audio si va interveni punctual prin asistarea directiei.

Iluminare Ambientala LED

ILUMINARE AMBIENTALA LED

Elementele de iluminare ambientala cu lampi LED sunt plasate in portiere, panoul de bord, spatiul la nivelul picioarelor precum si in alte zone din habitaclu pentru a crea o atmosfera relaxata si sofisticata in timpul deplasarilor de noapte. Gradul de iluminare a fost optimizat, luandu-se in considerare vizibilitatea pe timp de noapte a manerelor interioare ale portierelor si reflexiile luminoase in timpul conducerii.

Sistem de Monitorizare a Unghiului Mort

SISTEM DE MONITORIZARE A UNGHIULUI MORT

Dispozitivele radar montate in bara de protecție posterioara detecteaza vehiculele prezente pe benzile de rulare adiacente si care se afla in unghiul mort al oglinzilor retrovizoare exterioare. In cazul in care soferul semnalizeaza intentia de schimbare a benzii iar un vehicul intra in unghiul mort, in oglinda retrovizoare relevanta va aparea un semnal de avertizare.

Zece Airbaguri

ZECE AIRBAGURI

Toate modelele RX 450h sunt echipate cu zece airbaguri si cu centuri de siguranta cu pretensionare. In cazul unei coliziuni, senzorii de monitorizare a severitatii impactului activeaza airbagurile frontale in doua stadii ale locurilor fata in functie de gravitatea situatiei. Pasagerii locurilor fata sunt de asemenea protejati si cu airbaguri plasate la nivelul genunchilor, in timp ce geamurile laterale sunt protejate in totalitate de airbaguri cortina.

NICIUN REZULTAT

Nu exista dotari ale automobilelor pentru aceaste criterii. Incercati o noua cautare.

rx quote 200x200 white

“CU NOUL LEXUS RX AM EXTINS LIMITELE UNUI DESIGN CU REPREZENTARE ICONICA, UTILIZAND VALORILE DE PIONIERAT ALE GENERATIILOR ANTERIOARE ALE MODELULUI RX.”

Takayuki Katsuda, Inginer Sef al modelului RX

RX 450h F SPORT

rx fsport 450h

DESIGN SPECTACULOS

Modelul RX 450h F SPORT combină designul îndrăzneț cu o manevrabilitate deosebită, asigurată de echipa producătoare a renumitului LFA supercar și a modelelor F Performance, the RC F și GS F. Rezultatul acestei combinații vă va ridica pulsul. Îmbunătățirile exteriorului includ o grilă fusiformă Lexus cu dimensiuni superioare cu inserții ‘L-mesh’, canale pentru răcirea discurilor de frână și lamele aerodinamice pentru creșterea forței deportante.

În habitaclul cu tentă sportivă veți simți o perfectă conexiune cu modelul dvs. F SPORT. Scaunele sport, cusute manual, vă cuprind de la șold la umăr. Volanul sport, cu o deosebită ergonomie și pedalierul din aluminiu prelucrat prin așchiere oferă o percepție deosebită a drumului, pentru a vă putea bucura de fiecare deplasare.

Pentru a va putea oferi cea mai buna experienta online Lexus, noi si partenerii nostril folosim cookie-uri pe acest site. Daca continuati fara sa modificati setarile, vom presupune ca sunteti de acord cu folosirea acestora pe site-ul Lexus.

AFLĂ MAI MULTE