concept cars

AUTOTURISME
CONCEPT

Autoturismele concept Lexus oferă detalii incitante despre direcţiile noastre viitoare în design.

main menu lexus brand

INOVAŢIE ÎN
DESIGN

Această secţiune conturează câteva dintre cele mai captivante concepte de design şi le evidenţiază.

hybrid cars

MAŞINI
HIBRIDE

Există multe tipuri de maşini hibride şi toate au în comun un singur element.

lexus service

SERVICII
LEXUS

Serviciile Lexus si cele mai apropiate centre sau ateliere de service Lexus printr-o simpla accesare

LF-NX TURBO

PREZENTAREA IN PREMIERA MONDIALA A NOULUI LF-NX TURBO LA SALONUL AUTO 2013 DE LA TOKYO

Conceptul LF-NX, al carui debut a avut loc la Salonul Auto 2013 de la Frankfurt, a fost echipat cu un nou motor turbo de 2.0 litri, garantand performante dinamice si caracteristici ecologice superioare.

Plasarea joasa a centrului de greutate, evidentiata de spoilerul frontal inferior, ofera modelului turbo un aspect sportiv, cu un profil agil, in timp ce caroseria compacta si precisa si rotile indraznete transmit imaginea puternica specifica unui SUV si asigura o conducere antrenanta.

Noul LF-NX Turbo imparte cu LF-NX HV designul remarcabil, indraznet si inovativ, insa incorporeaza numeroase modificari ale detaliilor interioare si exterioare pentru a augmenta performantele noului grup motopropulsor turbo, de 2.0 litri.

La interior, noul sistem Remote Touch cu functionalitate tactila, asigura o experienta prietenoasa a celei mai avansate tehnologii, unice marcii Lexus.

LF NX cutout 960 001

DESIGN

Noul LF-NX Turbo imparte cu LF-NX HV designul remarcabil, indraznet si inovativ, insa incorporeaza numeroase modificari ale detaliilor interioare si exterioare pentru a augmenta performantele noului grup motopropulsor turbo, de 2.0 litri.

Grila fusiforma Lexus beneficiaza acum de un finisaj cromat fumuriu, in timp ce baza este subliniata de o grila ingusta de admisie a aerului, de culoare neagra, situata deasupra unui spoiler lamelar cu finisaj cromat mat, intarind perceptia centrului de greutate plasat jos si senzatia de sportivitate. Gurile verticale de admisie a aerului sunt vopsite cu negru lucios si protejate cu o grila de culoare neagra.

Atat calandrele rotilor cat si partea inferioara a pragurilor sunt vopsite cu negru lucios iar protectia partii superioare a pragurilor dispune de un finisaj cromat mat. Deasupra liniei mediane, accentele lucioase si suprafata superioara a carcasei oglinzilor retrovizoare beneficiaza de acelasi tratament cromat fumuriu ca si zona adiacenta a grilei frontale.

GRUPURI MOTOPROPULSOARE

Unitatea de 2.0 litri, in 4 cilindri, combina avansata injectie atomizata si orificii de admisie cu unghi pronuntat, tehnologiile de combustie D-4S si VVT-i, cu o galerie de evacuare integrata in chiulasa si o turbosuflanta dubla cu supapa wastegate activa.

Prin optimizarea temperaturii gazelor esapate, galeria de evacuare integrata in chiulasa combina inalta performanta cu eficienta consumului si fiabilitatea sistemului de reducere a emisiilor, in timp ce turbina dubla opereaza eficient pe cea mai larga plaja posibila de turatii.

Noul grup motopropulsor al LF-NX Turbo are ca obiectiv obtinerea unui raspuns rapid al acceleratiei si a unor performante deosebite, demonstrand in acelasi timp o remarcabila eficienta energetica.

INCONFUNDABIL LEXUS

LF-NX TURBO

LF NX cutout 960 003

LANSAREA ÎN PREMIERĂ MONDIALĂ A CONCEPTULUI LEXUS LF-NX LA SALONUL AUTO FRANKFURT 2013

“Un nou concept SUV Lexus de talie medie, LF-NX, a avut premiera mondială la Salonul Auto Frankfurt 2013 (IAA)”

Consolidând poziţia Lexus de lider în tehnologia hibrid integral, conceptul LF-NX este propulsat de o nouă generatie a sistemului Lexus Hybrid Drive, adaptat pentru performanţe SUV.

Prin eleganţa distinctivă şi accentele sculpturale evidente, designul exterior al noului concept LF-NX reflectă noua evoluţie a stilului de design Lexus L-finess.

Partea frontală e dominată de interpretarea viguroasă a grilei fusiforme Lexus, lămpile frontale extrem de expresive, cu lumini de zi independente (DRL) şi forma angulară unică ce separă bara de protecţie de aripă, printr-o tăietură verticală agresivă.

Din profil, pasajele de roţi robuste se remarcă prin finisajul cu protecţii negre, caracteristice pentru SUV-urile urbane. Deasupra formei pronunţate rombice a centurii mediane, zona vitrată laterală cu profil clasic Lexus şi hayonul cu înclinare accentuată creează o siluetă fluidă de coupé atletic.

in article 03

Partea din spate se evidenţiază prin blocul optic distinctiv. Designul acestor lămpi este orientat în jos, pe întreaga lăţime a barei de protecţie, creând astfel o muchie descendentă abruptă, aerodinamică ce oglindeşte linia aripilor faţă.

in article 04

Pentru a sublinia atuurile de SUV premium ale conceptului LF-NX, vigoarea şi rafinamentul suprafeţelor metalice distinctive ale interiorului sunt completate de tapiţeria din piele Sunrise Yellow/Black, cu cusături contrastante, şi iluminarea albastră sofisticată a instrumentelor.

Conceptul Lexus LF-NX este finisat într-o nouă nuanţă exterioară Brushed Metal Silver, ce creează impresia frapantă de caroserie sculptată dintr-un singur bloc de metal masiv.

Interiorul reflectă exteriorul accentuat sculptural al noului LF-NX, prin formele îndrăzneţe, ferme ale postului de conducere orientat spre şofer, cu un mediu ergonomic ideal.

În completarea conceptului de design L-finesse orientat spre ocupanţi, habitaclul se remarcă prin formatul ideal al planşei de bord împărţite într-un display în partea superioară şi o zonă de operare în partea inferioară, perfecţionat pe parcursul generaţiilor succesive Lexus.

Această dispunere permite interacţiunea intuitivă cu tehnologia de generaţie viitoare a autoturismului, care include comutatoare tactile sensibile electrostatic şi un nou design sistemul Remote Touch Interface (RTI), interfaţa tactile telecomandată (RTI).

Pentru a va putea oferi cea mai buna experienta online Lexus, noi si partenerii nostril folosim cookie-uri pe acest site. Daca continuati fara sa modificati setarile, vom presupune ca sunteti de acord cu folosirea acestora pe site-ul Lexus.

AFLĂ MAI MULTE