concept cars

AUTOTURISME
CONCEPT

Autoturismele concept Lexus oferă detalii incitante despre direcţiile noastre viitoare în design.

main menu lexus brand

INOVAŢIE ÎN
DESIGN

Această secţiune conturează câteva dintre cele mai captivante concepte de design şi le evidenţiază.

hybrid cars

MAŞINI
HIBRIDE

Există multe tipuri de maşini hibride şi toate au în comun un singur element.

lexus service

SERVICII
LEXUS

Serviciile Lexus si cele mai apropiate centre sau ateliere de service Lexus printr-o simpla accesare

MĂIESTRIE ARTISTICĂ

CREATING AMAZING

UZINELE NOASTRE SUNT RENUMITE PE PLAN MONDIAL PENTRU TEHNOLOGIA AVANSATĂ, PROCESELE INOVATOARE ŞI ÎNALTA CALITATE. AM DEVENIT RENUMIŢI ŞI DATORITĂ MĂIESTRIEI NOASTRE MANUALE, O ŞTIINŢĂ CE PROVINE DIN CELE MAI PROFUNDE RĂDĂCINI ALE CULTURII JAPONEZE.

Totul a început acum câţiva ani, cu introducerea a 10 Takumi - sau maeştri artizani - la uzina noastră Tahara, acolo unde se fabrică, alături de altele, modelul vedetă LS.

Takumi – un vechi cuvânt japonez care poate fi tradus aproximativ prin „artizan” – sunt deosebit de respectaţi în întreaga industrie auto. Sarcina lor principală este să se asigure personal, vizual şi tactil, că maşinile care ies pe porţile uzinei Tahara sunt construite şi finisate la standarde inegalabile. Mai există şi un alt beneficiu: abilităţile lor au fost digitizate şi programate în multe funcţii robotizate, ridicând standardele de precizie la un nou nivel.

Această dezvoltare înseamnă şi că talentele deţinute de Takumi sunt perfect transferabile, în formă mecanizată, către celelalte uzine. Uzina noastră Kyushu, acolo unde se construieşte modelul RX, este una dintre locaţiile care beneficiază în acest mod, dezvoltând în plus propriul grup de tehnicieni de elită.

Fiecare dintre cei 10 Takumi de la Tahara îşi aplică talentul într-o anumită zonă. Iată o prezentare rapidă a trei dintre domeniile principale.

FIECARE AUTOTURISM ESTE SUPUS SABLĂRII UMEDE MANUALE ÎNAINTE DE APLICAREA STRATULUI FINAL DE VOPSEA – ASTFEL SE ASIGURĂ UN FINISAJ IMPECABIL

Naoaki Nunogaki

PENTRU FILOSOFIA NOASTRĂ DE DESIGN, SUNT ESENŢIALE DOUĂ CONCEPTE PERFECT ECHILIBRATE, PROPRII FIECĂRUIA DINTRE AUTOMOBILELE NOASTRE - „DE ULTIMĂ GENERAŢIE/ LEADING EDGE” ŞI „RAFINAMENT/ L-FINESSE”.

Naoaki Nunogaki, General Manager, Tokyo Design Division
design philosopy thumb 003

DINAMICA

Există de asemenea un Takumi responsabil cu dinamica autoturismului. Având, probabil, cea mai invidiată slujbă, realizează curse de probă cu modelele Lexus de pre-producţie şi producţie, prototipurile şi maşinile competitorilor, analizând permanent şi transmiţând constant feedback-uri pentru îmbunătăţire. Astfel se garantează optimul în domenii ce includ conducerea, manevrabilitatea şi sunetul.

CELULELE DE VOPSIRE

Aici, un maestru artizan specializat în aplicarea vopselei – inclusiv arta fină a lustruirii umede manuale pentru a obţine un luciu oglindă – inspectează finisarea exterioară în condiţii de iluminare unice.

design philosopy thumb 002
design philosopy thumb 001

ANSAMBLUL MOTOR

Takumi responsabil în această zonă selectează un motor ca mostră şi verifică starea fiecărei piese la nivel micronic, pentru a asigura rezonanţa sonoră corectă cerută fiecărui model. Apoi porneşte personal fiecare motor asamblat, ascultând cu stetoscopul funcţionarea internă, pentru a detecta variaţii de sunet.

Simon Humphries

ESENŢA FILOSOFIEI DE DESIGN LEXUS ESTE DE A FI AVANSAT TEHNOLOGIC DAR RESPECTÂND VALORILE UMANE, A CREA UN DESIGN REMARCABIL IN SIMPLITATEA SA, INSĂ CU MULTIPLE VALENTE ARTISTICE.

Simon Humphries, Group Manager, Global Design Management Division

L-FINESSE

ANTICIPARE PERMANENTĂ, SIMPLITATE IMPRESIONANTĂ, ELEGANŢĂ INCITANTĂ

IATĂ O DEFINIŢIE APARENT SIMPLĂ PENTRU L-FINESSE: DESIGN ŞI TEHNOLOGIE DE ULTIMĂ GENERAŢIE, APLICATE CU RAFINAMENT. ÎNSĂ FILOSOFIA LEXUS ÎNSEAMNĂ, TOTUŞI, MULT MAI MULT – IAR CUVÂNTUL CHEIE ESTE RAFINAMENTUL.

seamless anticipation

ANTICIPARE PERMANENTĂ

Adevăratul concept Omotenashi – spiritul de ospitalitate japonez – facem mai mult decât să îndeplinim dorinţele şi necesităţile unei persoane. Le anticipăm permanent. Astfel, orice ar fi necesar se află întotdeauna acolo, atunci când este nevoie - indiferent dacă este vorba despre o putere precisă şi receptivă, sau un efect de ghidare discretă a luminii interioare. Peste tot, fiecare client este în centrul experienţei Lexus – discret, în total control şi deplină încântare, în orice moment.

incisive simplicity

SIMPLITATE IMPRESIONANTĂ

Noi cei de la Lexus, dezvoltăm permanent capacităţile tehnologiei şi designului auto. Pentru noi înseamnă oricum o provocare, deoarece credem că tot ceea ce concepem trebuie să producă o plăcere intuitivă când este folosit sau contemplat. De aceea reducem şi simplificăm din complexitate pentru a descoperi puritatea intenţiei şi a expresiei. Rezultatul este Simplitatea Impresionantă – o pură încântare în sine.

intriguing elegance

ELEGANŢĂ INCITANTĂ

Toate autoturismele Lexus captivează şi atrag atenţia. Reuşesc chiar să vă cucerească - pe măsură ce le priviţi, sunteţi atraşi din ce în ce mai mult. Designerii Lexus vorbesc despre adevărate „călătorii vizuale”. Suprafeţele generoase ale caroseriei elegante se transformă în detalii incitante şi schimbări dinamice de ritm. Îndrăzneala directă a expresiei se contopeşte cu calmul de un echilibru palpitant. Există dinamism, dar în acelaşi timp există linişte. Aceasta este Eleganţa Incitantă.

Pentru a va putea oferi cea mai buna experienta online Lexus, noi si partenerii nostril folosim cookie-uri pe acest site. Daca continuati fara sa modificati setarile, vom presupune ca sunteti de acord cu folosirea acestora pe site-ul Lexus.

AFLĂ MAI MULTE