concept cars

AUTOTURISME
CONCEPT

Autoturismele concept Lexus oferă detalii incitante despre direcţiile noastre viitoare în design.

main menu lexus brand

INOVAŢIE ÎN
DESIGN

Această secţiune conturează câteva dintre cele mai captivante concepte de design şi le evidenţiază.

hybrid cars

MAŞINI
HIBRIDE

Există multe tipuri de maşini hibride şi toate au în comun un singur element.

lexus service

SERVICII
LEXUS

Serviciile Lexus si cele mai apropiate centre sau ateliere de service Lexus printr-o simpla accesare

PREZENTAREA LFA

LANSAT LA CEL DE-AL 41-LEA SALON INTERNAŢIONAL AUTO DIN TOKYO ÎN 2010, LEXUS LFA ESTE O REALIZARE TEHNICĂ UIMITOARE - CEA CARE STABILEŞTE SINGURĂ NOI CRITERII ŞI REDEFINEŞTE SUPERMAŞINA SECOLULUI 21.

intro lfa

Motorul V10 - feroce, special, este combinat cu construcţia uşoară din fibră de carbon şi manevrabilitatea superbă, intuitivă. Pe şosea, este conducere provocatoare unică. Dar pe pistă, izbucneşte - provocând fiori, cu o accelerare implacabilă (0-100 km/h în doar 3,7 secunde) şi rezerve de energie inepuizabile (viteza maximă este de 325 km/h).

Producţia este strict limitată - vor fi numai 500 de asemenea incredibile supermaşini în lume. Dar oricine apreciază extraordinarul poate admira dedicaţia înglobată în producţia modelului super rapid LFA. Această capodoperă de inginerie auto inspiră acum dezvoltarea noilor modele de maşini din gama Lexus. Este, totodată, produsul a zece ani de căutare obsesivă a perfecţiunii de către cei mai talentaţi designeri şi ingineri de la Lexus.

Quote light

NU IMI VOI SCHIMBA PAREREA DESPRE ACEASTA MASINA. CRED IN CONTINUARE CA ESTE CEA MAI BUNA CONDUSA DE MINE VREODATA.

Jeremy Clarkson , Top Gear, BBC, Februarie 2013

GENEZA UNEI SUPERMAŞINI

PORNIND DE LA O PÂNZĂ GOALĂ, SCOPUL LOR A FOST SĂ CREEZE EXPERIENŢA DE CONDUCERE SUPREMĂ - ŞI EXPRESIA ABSOLUTĂ A FILOSOFIEI NOASTRE DE DESIGN: L-FINESSE. FIECARE DINTRE ZECILE DE MII DE COMPONENTE SUNT UNICE, EXCLUSIVE ŞI ASAMBLATE SPECIAL PENTRU ACEASTĂ MAŞINĂ - DESEORI MANUAL.

Rezultatul a zece ani de visare, inovare, concepţie şi fabricare, LFA forţează limitele posibilului. Să privim, de exemplu, caroseria suplă şi aerodinamică. La primele prototipuri, aceasta era construită din aluminiu, dar chiar şi acest metal uşor s-a dovedit a fi prea greu pentru a permite performanţa absolută.

În schimb, s-a luat o decizie foarte inspirată, şi anume înlocuirea aluminiului cu un material plastic special creat, extrem de uşor dar extraordinar de dur, armat cu fibre de carbon (CFRP). Şi în loc să ne aprovizionăm cu acest material de la alţi furnizori, am dezvoltat propriul proces de ţesere a fibrei de carbon, pentru a asigura un control de calitate strict.

O CAPODOPERĂ DE INOVAŢIE

v10 power

V10 POWER

În inima oricărui LFA se află captivantul motor construit manual de 4,8-litri în V10, cu aspiraţie naturală. Testat şi perfecţionat pe faimosul circuit de curse de la Nürburgring din Germania, este capabil să ajungă la turaţia maximă atât de rapid, încât niciun turometru convenţional de pe planşa de bord nu poate ţine pasul. Puterea nu înseamnă nimic fără control, astfel încât extraordinarul V10 este combinat cu o cutie de viteze secvenţială automată cu şase trepte, super rapidă.

art of noise

ARTA DE A PRODUCE ZGOMOT

Inginerul Şef al LFA, Haruhiko Tanahashi, descrie sunetul înspăimântător produs de maşină ca „Răcnetul unui înger”. Şi acest răcnet fioros nu este întâmplător. Lucrând în colaborare cu divizia de instrumente muzicale Yamaha, inginerii au reglat fiecare notă a motorului LFA până la o intensitate perfect atrăgătoare, utilizând nişte nervuri de formă unică în corpul galeriei de admisie.

hot seat

SCAUNUL ÎNCĂLZIT

Cockpitul jos şi impresionant al LFA a fost asamblat manual şi realizat din cele mai bune materiale. Dominând panoul de instrumente, un singur aparat - tahometrul animat. Folosind un display TFT de tip laptop, îşi poate modifica aspectul în funcţie de modul de conducere. Când LFA trece în modul sport foarte performant, cifrele de pe display devin mai mari şi mai accentuate, suprafaţa circulară se modifică fluent şi linia roşie ajunge în partea de sus a cadranului.

hand crafted

CREATE MANUAL

Precum o operă de artă, fiecare motor V10 a fost construit manual şi semnat de propriul inginer ce face parte din dedicata echipă Lexus, responsabilă pentru LFA. Acelaşi grup de vizionari în domeniul automobilistic au creat cu perseverenţă şi meticulozitate fiecare dintre aceste incomparabile supermaşini. În căutarea perfecţiunii, ei au dezvoltat tehnici şi materiale inovatoare ce se regăsesc şi în tehnologiile altor modele de maşini din gama Lexus.

body sculpting

SCULPTAREA CAROSERIEI

Dezvoltarea unui material de construcţie unic, din plastic armat cu fibre de carbon (CFRP), oferă LFA un avantaj estetic, o reducere a greutăţii şi un supliment de rigiditate. Greutatea sa scăzută şi rigiditatea ridicată i-au inspirat pe talentaţii designeri de la Lexus să creeze contururi şi curbe imposibile la o carcasă de metal. Aceasta este filosofia de design Lexus L-Finesse, ridicată la un cu totul alt nivel.

breaking the mould

SPARGEREA TIPARELOR

Pentru distribuirea optimă a greutăţii, LFA are un echilibru excelent faţă-spate, de 48:52 - permiţând maşinii să-şi exploateze întregul potenţial dinamic. De asemenea, componentele cheie sunt montate cât mai aproape posibil de sol - obţinând un centru de greutate coborât inegalabil, ce menţine maşina extrem de stabilă pe şosea. Este o maşină care poate negocia virajele dificile de pe circuitul de curse Nürburgring cu comenzi sigure, la viteze năucitoare.

lfa clip masterpiece orange
clarkson2

DE MULTA VREME NU AM MAI CONDUS CEVA ATAT DE ELITIST, ATAT DE MAGNIFIC, ATAT DE AVANSAT SI ATAT DE PERFECT.

Jeremy Clarkson , Top Gear, BBC, Februarie 2013

Pentru a va putea oferi cea mai buna experienta online Lexus, noi si partenerii nostril folosim cookie-uri pe acest site. Daca continuati fara sa modificati setarile, vom presupune ca sunteti de acord cu folosirea acestora pe site-ul Lexus.

AFLĂ MAI MULTE