lexus RC F GT3 hero

PERFORMANȚĂ

MODELUL RC F GT3 2017

Abordarea provocărilor și noutăților este o componentă specifică unei mărci dedicate luxului.

Una dintre aceste provocări este rafinarea și augmentarea continuă a performanțelor modelelor noastre F. Credem că prin întărirea experienței și expertizei noastre într-o gamă largă de discipline de curse, putem oferi șoferilor Lexus din întreaga lume o uimitoare experiență a condusului. De aceea, în 2017 am acordat o mai mare atenție sporturilor cu motor, producând modelul RC F GT3.

Cu fiecare cursă, nu dorim doar să ne reafirmăm poziți, ci să alimentăm pasiunea entuziaștilor sporturilor cu motor din întreaga lume.
Modelul RC F GT3 este echipat cu un motor V8 de 5.4 litri, și o transmisie secvențială cu 6 viteze, de curse. Capota, barele de protecție, spoilerul posterior, plafonul, panourile portierelor, cutia filtrului de aer și planșa de bord sunt realizate din fibră carbon, reducând masa totală a mașinii la doar 1300kg.
Odată cu primirea acordului FIA, modelul RC F GT3 va participa în curse din campionatul american și din cel japonez, precum și la anumite evenimente europene de gen.

În SUA, am livrat două exemplare Lexus RC F GT3 echipei 3GT Racing team, ce vor concura în clasa GTD a IMSA WeatherTech SportsCar Championship Series. În Japonia, două exemplare sunt angajate în bătălia pentru titulatura clasei GT300 a Super GT Series, ca parte a echipei LM corsa .

În Europa, Farnbacher Racing și Emil Frey Racing, cele două echipe participante anul trecut la VLN Endurance series cu vehiculul prototip RC F GT3 vor continua eforturile de dezvoltare în acest sezon, urmând ca în viitor să concureze la cel mai înalt nivel în cursele GT3 din Europa. În 2017 vor concura în Campionatul Europeam, inclusiv în anumite evenimente din cadrul International GT Open series.

Anul trecut, Lexus a fost primul producător auto asiatic care a câștigat cursa de anduranță VLN Endurance Championship de pe circuitul Nürburgring Nordschleife, câștigând cursa din 8 octombrie cu un model prototip RC F GT3.

Anult trecut, Lexus a obținut rezultate și cu modelul RC F GT500, alt model de curse derivat din RC F. Modelul RC F GT500 2016 a dominat Super GT series din Japonia, echipa SARD și piloții Heikki Kovalainen și Kohei Hirate câștigând titlurile pe echipe și campionatul la categoria GT500.

Denumire vehicul LEXUS RC F GT3
Motor 5.4-litri V8
Putere 373+ kW (500+ DIN cp)
Cuplu N/A
Transmisie 6 viteze, secvențială, de curse
Roți 13x18 ft, 13 x 18 rr - blocare centrală 13 x 8in frontal și posterior cu centru

Frâne rotoare oțel
Lungime 4,845mm
Lățime 2,030mm
Înălțime 1,270 mm
Ampatament 2,730mm
Masa proprie 1,300kg