Lexus
SCROLL PENTRU A CONTINUA

LEXUS SAFETY SYSTEM+

EXPERIMENTATI SIGURANTA ACTIVA IN FIECARE DEPLASARE

Vederea umana este remarcabila. Insa este limitata, si poate fi inselata in orice moment prin iluzii optice datorate perspectivei. Aflati cum sistemul de siguranta Lexus Plus este proiectat sa va asiste in conducere. Sprijin inteligent pentru o perceptie clara si o conducere increzatoare.

VA RUGAM ASTEPTATI - EXPERIENTA SE INCARCA

Perceptia poate fi distorsionata
prin iluzii optice

in care linii paralele apar ca indoindu-se,

dar pe carosabil,

Lexus va mentine directia.

SISTEM DE AVERTIZARE LA IESIREA DE PE BANDA & SISTEM ASISTENTA PENTRU MENTINEREA BENZII DE RULARE

PASTRATI BANDA

Chiar si celor mai atenti soferi le poate fi distrasa atentia. Daca incepeti sa deviati de pe banda de rulare, sistemul de avertizare la parasirea benzii va alerteaza, pentru a va pastra trasa. Pentru a corecta trasa, sistemul notifica prin vibrarea discreta a volanului si prin semnalizare optica si acustica discreta. Conducerea calma si relaxata este astfel promovata, in special pe autostrazi si in deplasarile pe distante lungi.

AFLĂ MAI MULTE

DIRECTIE CONTROLATA

O camera video inteligenta detecteaza marcajele rutiere albe si galbene. Daca deviati de la traiectorie, este activat imediat un sistem de avertizare optica si acustica. Si, daca doriti, sistemul de asistenta la mentinerea benzii de rulare va aplica un cuplu contra-virator adittional pentru a va ghida gentil in vedere revenirii pe banda.

Aceste dotari functioneaza in conjunctie pentru a va facilita concentrarea asupra drumului in deplasarile pe distante mai lungi. Actionarea directiei este mai facila. Sistemul de avertizare la parasirea benzii si de mentinere a benzii de rulare va suplimenteaza in permanenta perceptia vizuala proprie.

INAPOI LA EXPERIENTA

Pe timpul noptii,

faza lunga a farurilor,

ca si aceste puncte care se deplaseaza in aceasta iluzie optica

pot deranja alti participanti in trafic

Lexus deviaza automat aceasta stralucire

COMUTARE AUTOMATA A FAZEI FARURILOR & SISTEM FAZA LUNGA AUTOADAPTATIV

ILUMINARE
INTELIGENTA

Conducerea in intuneric este una dintre placerile pur senzoriale ale vietii, insa navigatia pe timpul noptii presupune noi provocari. Sistemele noastre va augmenteaza acuitatea vizuala, asigurand siguranta dumneavoastra si a celorlalti participanti in trafic. Sistemul de comutare automata a fazei farurilor (AHB) aprinde si stinge automat lumina de drum cand este necesar. Sistemul autoadaptativ de faza lunga duce aceasta la un nivel nou, prin mascarea inteligenta a fazei farurilor pentru a nu deranja conducatorii din sens opus, mentinand in acelasi timp o iluminare adecvata a zonei adiacente masinii.

AFLĂ MAI MULTE

INCREDERE PE TIMPUL NOPTII

Sistemul de comutare automata a fazei farurilor utilizeaza senzori inteligenti in vederea detectarii obiectelor ce nu pot fi observate imediat cu ochiul liber. Camerele video plasate pe parbriz identifica rapid farurile vehiculelor din sens opus si luminile de pozitie ale vehiculelor precedente, comandand comutarea automata intre faza de drum si cea de intalnire a farurilor.

Sistemul autoadaptativ de faza lunga asigura iluminarea carosabilului, fara a orbi soferii. O camera video urmareste trasa masinii pentru asigurarea unei mascari eficiente a luminii. Ambele sisteme augmenteaza acuitatea vizuala naturala, protejand in acelasi timp ceilalti soferi. Riscul de producere al coliziunilor este diminuat. Odata cu lasarea intunericului, vederea este augmentata.

INAPOI LA EXPERIENTA

Campul vizual nu ofera intotdeauna

o vizibilitate completa,

astfel ca, pentru a va indica pericolele ascunse,

Lexus monitorizeaza unghiurile moarte.

SISTEM DE MONITORIZARE A UNGHIULUI MORT

VEDERE
MAI CLARA

Oamenii nu dispun de vedere periferica totala, iar sistemul de monitorizare a unghiului mort va sprijina in acest sens. Proiectat pentru identificarea vehiculelor care se apropie pe benzile de rulare adiacente, va avertizeaza cu privire la existenta unui alt vehicul aflat in miscare. Ramaneti relaxat in timpul conducerii si schimbati benzile cu deplina incredere.

AFLĂ MAI MULTE

ANTICIPEAZA MANEVRELE ALTOR SOFERI

Dispunand de senzori inteligenti, sistemul de monitorizare a unghiului mort supravegheaza carosabilul, inclusiv in zone cu vizibilitate redusa. Sistemul evalueaza autonom schimbarea benzilor de rulare, asigurandu-va de absenta vehiculelor in unghiul mort.

De asemenea, este util si in timpul manevrelor de parcare. Sistemul de asistenta la iesirea din parcare va permite efectuarea in siguranta a manevrelor de iesire in marsarier, semnaland vehiculele care se apropie din lateral. In cazul in care sesizeaza posibilitatea unei coliziuni, asigura franarea automata a masinii. Cu o viziune mai clara si mai larga, va puteti pastra calmul.

INAPOI LA EXPERIENTA

Vederea noastra a evoluat pentru a putea evalua distantele,

dar putem fi indusi in eroare.

ambele linii orizontale

au aceeasi lungime

Lexus sprijina perceptia distantelor

adaptand intuitiv viteza de deplasare in raport cu cea a vehiculului precedent

TEMPOMAT ADAPTATIV & SISTEM ASISTENTA PRE-IMPACT

INCREDERE
LA VOLAN

Judecata umana este augmentata prin utilizarea sistemelor inteligente de conducere. Tempomatul adaptativ determina distanta dintre dumneavoastra si vehiculele precedente, ajustand viteza in mod corespunzator, in timp ce sistemul de asistenta pre-impact detecteaza vehiculele sau obstacolele aflate in fata. Acesta va avertizeaza cu privire la iminenta producerii unei coliziuni si actioneaza automat sistemul de franare in cazul in care nu reactionati. Prin reducerea gradului de nesiguranta al deplasarilor, puteti conduce cu incredere.

AFLĂ MAI MULTE

RELAXATI-VA IN DEPLASARILE LUNGI

Tempomatul adaptativ si sistemul de asistenta pre-impact utilizeaza un radar pe unde milimetrice pentru a monitoriza dumul. Viteza de deplasare este controlata, fiind mentinuta intr-o plaja de valori prestabilita, pentru a echivala ritmul traficului. Daca sunteti avertizat cu privire la iminenta producerii unei coliziuni si cand impactul este calculat ca fiind inevitabil, sistemul de franare va fi actionat automat.

Cu tempomatul adaptativ si sistemul de asistena pre-impact de partea dumneavoastra, puteti fi sigur in fiecare moment de drumul ales. Deplasarile pe distante lungi devin mai putin obositoare, necesitatea franarilor bruste fiind extrem de rara. Faceti-va mai putine griji si bucurati-va de relaxare in fiecare calatorie.

INAPOI LA EXPERIENTA

IMAGINAND VIITORUL SIGURANTEI

DRUMUL DIN FATA NOASTRA

Primul model Lexus LS a fost lansat acum 28 de ani. Acesta a definit notiunea de lux, fiind aclamat pentru performantele, rafinamentul, silentiozitatea, calitatea si fiabilitatea sa.

Acum, noua generatie 2018 a modelului LS semnaleaza inceputul unei noi revolutii. Sistemul de siguranta Lexus Safety System+ dispune de noi tehnologii avansate, inclusiv de primul sistem la nivel mondial pentru detectia intuitiva a pietonilor. Nava noastra amiral simbolizeaza inceputul unei noi ere in domeniul asistentei inteligente in timpul conducerii.

VIITORUL TEHNOLOGIEI DE SIGURANTA

NOUL MODEL LS

PERCEPTIE INTELIGENTA

Sistemele avansate de siguranta activa augmenteaza cantitatea de informatii pe care modelul LS o capteaza din mediu, asigurand sprijinirea inteligenta a deciziilor dumneavoastra din postura de conducator auto. Senzorii omnidirectionali plasati pe tot perimetrul caroseriei, incluzand camere video stereo, monitorizeaza in permanenta situatia, incepand cu manevrele de parcare si terminand cu cele de evitare a coliziunilor.

Aceste date sunt transmise sistemului intuitiv de detectie a pietonilor, ce conlucreaza cu primul sistem de directie asistata activ din lume. Daca pe carosabil este detectat un pieton iar coliziunea cu acesta este iminenta, sistemul actioneaza automat franele si efectueaza manevrele de evitare necesare, fara parasirea benzii de rulare. Soferul este alertat prin intermediul celui mai mare afisaj holografic din lume, de 24”, ce informeaza constant cu privire la deplasare.

NOUL MODEL LS

LEXUS CODRIVE

Lexus CoDrive ofera de asemenea un nivel inalt de asistenta in modelul LS, asigurand controlul directiei prin monitorizarea inteligenta a intentiilor dumneavoastra din postura de sofer. Rezultatul este asistenta continua in conducere in timpul deplasarilor pe autostrada, si increderea in vehicul, drept standard.

Modelul LS conduce cursa catre o tehnologie de conducere mai inteligenta pentru vehiculele Lexus, fiind proiectat sa va ofere un control deplin, si o siguranta totala.

DESCOPERITI MAI MULTE ASPECTE REFERITOARE LA NOUL MODEL LS

MODELUL DUMNEAVOASTRA, DOTARILE DUMNEAVOASTRA

SIGURANTA IN GAMA LEXUS

AFLATI MAI MULTE

TE RUGĂM SĂ MĂREȘTI FEREASTRA BROWSERULUI TĂU