concept cars

AUTOTURISME
CONCEPT

Autoturismele concept Lexus oferă detalii incitante despre direcţiile noastre viitoare în design.

main menu lexus brand

INOVAŢIE ÎN
DESIGN

Această secţiune conturează câteva dintre cele mai captivante concepte de design şi le evidenţiază.

hybrid cars

MAŞINI
HIBRIDE

Există multe tipuri de maşini hibride şi toate au în comun un singur element.

lexus service

SERVICII
LEXUS

Serviciile Lexus si cele mai apropiate centre sau ateliere de service Lexus printr-o simpla accesare

ABORDARE 360°

360 approach

EFORTURILE ECOLOGICE ALE MĂRCII LEXUS ÎŞI AU ORIGINEA ÎN RESPECTUL PENTRU MEDIU ŞI PREOCUPAREA AUTENTICĂ PENTRU SĂNĂTATEA PLANETEI. PARCURGEŢI CEI 4 PAŞI PENTRU A CUNOAŞTE MODUL ÎN CARE LEXUS ÎŞI REDUCE IMPACTUL NEGATIV ASUPRA LUMII ÎNCONJURĂTOARE.

PASUL UNU

DESIGNUL & DEZVOLTAREA PRODUSULUI

PENTRU UN IMPACT MAI SCĂZUT ASUPRA MEDIULUI, SUNT ESENŢIALE PLANIFICAREA ŞI MĂSURAREA PROGRESULUI. ASTFEL, NOI UTILIZĂM „GÂNDIREA PE CICLU DE VIAŢĂ”, UN PROCES COMPLEX DE OPTIMIZARE CONTINUĂ CE CONSIDERĂ TOATE RESURSELE CONSUMATE, DAR ŞI RESPONSABILITĂŢILE LEGATE DE ECOLOGIE ŞI SĂNĂTATE ASOCIATE PRODUSELOR NOASTRE

environment nx clip

Suntem pionieri în utilizarea materialelor cu grad înalt de recuperare, în cercetarea şi folosirea componentelor uşor de reciclat la sfârşitul ciclului de viaţă, pentru a facilita recondiţionarea şi reciclarea. Chiar şi cele mai puţin vizibile piese ale unui Lexus sunt concepute cu acest scop: barele de protecţie reciclate sunt utilizate în capitonarea portbagajului, fiind astfel reciclate, iar materialele insonorizante măcinate sunt folosite pentru protecţia fonică a planşei de bord.

Capitonajul portierelor maşinii este acum realizat din tulpini de kenaf - plantă din familia hibiscus - în locul rumeguşului folosit înainte.

Tulpinile de kenaf absorb de două până la cinci ori mai mult CO2 decât alte plante, fiind amestecate cu deşeuri din bare de protecţie vechi de la atelierele de reparaţii pentru producerea unui capitonaj mai uşor, cu o capacitate insonorizantă mai bună şi a cărui fabricaţie nu presupune defrişarea pădurilor.

recyclable plastic

AM DEZVOLTAT UN TIP DE MATERIAL PLASTIC CARE SE PRETEAZA LA RECICLARI MULTIPLE - UTILIZAT IN TOATE VEHICULELE NOASTRE SI ACUM DISPONIBIL TUTUROR PRODUCATORILOR AUTO.

PASUL DOI

PRODUCŢIA

production

Noi cei de la Lexus suntem convinşi că este responsabilitatea noastră să oferim un răspuns al industriei auto la provocările ecologice. Credem că sustenabilitatea ecologică este unica şi cea mai importantă problemă cu care se confruntă industria auto şi societatea noastră, în acest secol. Răspunsul nostru are influenţă nu numai asupra produselor, ci şi asupra tuturor aspectelor activităţii noastre şi persoanelor implicate.

Numim acest răspuns o abordare de 360° a conceptului de leadership ecologic. Facem eforturi permanente să obţinem zero emisii şi zero deşeuri, în fiecare domeniu al activităţii noastre. Suntem siguri că obiectivul este posibil în timp, folosindu-ne abilităţile, dar şi prin Kaizen (cuvântul japonez pentru „îmbunătăţire continuă”). Credem că dezvoltarea şi succesul Lexus depind de acest obiectiv.

PASUL TREI

LOGISTICA

Concepţia ecologică Lexus cuprinde toată plaja de activităţi, de la colectarea şi transportul materiilor prime, până la procesarea şi asamblarea componentelor de autoturisme, şi de la procesele desfăşurate în showroom-uri, până la manipularea materialelor la sfârşitul ciclului de viaţă al maşinilor.

Am reuşit să reducem distanţele logistice cu 3.057 mile pe an, ceea ce a dus la o scădere de 1.020 tone de emisii CO2. Aceste reduceri s-au obţinut prin planificarea atentă a rutelor de transport şi prin dublarea sarcinii utile a camioanelor.

logistics

PASUL PATRU

RECICLAREA LA SFÂRŞITUL CICLULUI DE VIAŢĂ

DIRECTIVA PENTRU SFÂRŞITUL CICLULUI DE VIAŢĂ AL AUTOTURISMELOR SE REFERĂ LA PREVENIREA ŞI LIMITAREA DEŞEURILOR, LA OPTIMIZAREA REUTILIZĂRII, RECICLĂRII ŞI RECUPERĂRII LA SFÂRŞITUL CICLULUI DE VIAŢĂ AL ACESTORA

Lexus susţine cerinţele directivei şi, ca parte a implementării acesteia, a introdus politica de take-back pentru toate autoturismele Lexus ce se califică.

La Lexus, acţionăm la scară globală pentru a minimiza impactul activităţilor noastre asupra mediului înconjurător. În alegerea unui partener pentru recuperarea şi reciclarea la sfârşitul ciclului de viaţă al autoturismelor, a fost esenţial ca standardele acestuia să fi fost demonstrate, asigurându-ne astfel că posesorilor de Lexus li se oferă servicii responsabile şi eficiente pentru eliminarea finală a autoturismelor

Pentru a va putea oferi cea mai buna experienta online Lexus, noi si partenerii nostril folosim cookie-uri pe acest site. Daca continuati fara sa modificati setarile, vom presupune ca sunteti de acord cu folosirea acestora pe site-ul Lexus.

AFLĂ MAI MULTE