concept cars

AUTOTURISME
CONCEPT

Autoturismele concept Lexus oferă detalii incitante despre direcţiile noastre viitoare în design.

main menu lexus brand

INOVAŢIE ÎN
DESIGN

Această secţiune conturează câteva dintre cele mai captivante concepte de design şi le evidenţiază.

hybrid cars

MAŞINI
HIBRIDE

Există multe tipuri de maşini hibride şi toate au în comun un singur element.

lexus service

SERVICII
LEXUS

Serviciile Lexus si cele mai apropiate centre sau ateliere de service Lexus printr-o simpla accesare

NOUTĂTI TI EVENIMENTE

INAPOI LA ARTICOLE

J.D. POWER 2016: LEXUS ESTE CEL MAI FIABIL BRAND AUTO

652w x 328 JD Power Local

Studiul J.D. Power, acum la cea de-a 27 editie anuala, analizeaza problemele intampinate in ultimele 12 luni de catre proprietarii masinilor produse in 2013. Numarul de probleme intampinate per 100 de autovehicule (PP100) determina fiabilitatea fiecarui model. Studiul a analizat 177 probleme specifice, grupate in opt categorii majore:

 • Exterior
 • Motor/Transmisie
 • Audio/Comunicatii/Sistem infotainment/Navigatie
 • Interior
 • Experienta de conducere
 • Dotari/Comenzi/Afisaje
 • Sistem incalzire/ventilatie/aer conditionat
 • Scaune

Dintre concluziile principale ale studiului, poate cea mai importanta este ca toata media totala a industriei auto a crescut la 152 PP100 in studiul 2016 comparat cu 147 PP100 in studiul facut in 2015. Sapte dintre problemele din TOP10 sunt legate de design, ele reprezentand 39% dintre problemele raportate in studiul din 2016 (60 PP100) cu o crestere de 2 procente fata de anul trecut. Totodata, in urma ultimului studio se poate observa o scadere usoara a problemelor legate de motor/transmisie de la 26 PP100 in 2015 la 24 PP100 in 2016.

Lexus este declarat cel mai fiabil brand

Pentru al cincilea an consecutiv, Lexus este declarat cel mai fiabil brand, cu un scor de 95 PP100. Porsche ocupa locul doi dupa Lexus cu un scor de 97 PP100, locul trei fiind ocupat de Buick (106 PP100). Toyota ocupa locul patru cu un scor de 113 PP100 si primeste premii si mentiuni speciale pentru modelele Toyota Prius+, Toyota Sienna, Toyota Tundra, Lexus ES, Lexus GS si Lexus GX.

Recomandari pentru consumatori:

Bazandu-se pe acest studio, J.D. Power fac urmatoarele recomandari:

 • Cand alegeti noua masina, acordati atentie in mod special diferitelor tehnologii disponibile, tinand cont de problemele raportate de alti proprietari
 • Comparati tehnologiile diversilor producatori si cititi recenziile facute de alti proprietari, astfel incat sa puteti determina daca modelul vizat este superior altora sau daca prezinta probleme in utilizare
 • Inainte de achizitie – poate in timpul test drive-ului – solicitati consultantului de vanzari sa va demonstreze orice aspect cu care nu sunteti familiar sau cu care nu va simtiti confortabil

Despre studiu

Studiul J.D. Power din 2016 este bazat pe raspunsul a 33.560 de proprietari de masini din 2013 dupa 3 ani de proprietate. Studiul s-a desfasurat in perioada Octombrie – Decembrie 2015.

Sursa: J.D. Power

Pentru a va putea oferi cea mai buna experienta online Lexus, noi si partenerii nostril folosim cookie-uri pe acest site. Daca continuati fara sa modificati setarile, vom presupune ca sunteti de acord cu folosirea acestora pe site-ul Lexus.

AFLĂ MAI MULTE