1. Masini noi
  2. LBX World Premiere
  3. Design & Craft
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.

DESIGN EXTERIOR: A NOUA IDENTITATE LEXUS

Ambitia de design a lui Lexus a fost de a crea o masina care sa aiba un caracter mai relaxat decat formal, afisand un stil autentic, fara efort, cu care oamenii vor simti instantaneu o legatura. Cel mai semnificativ aspect al designului este un nou aranjament frontal care „rupe” grila axului – un semn distinctiv al designului pentru ultimul deceniu – conducand Lexus intr-o noua era.

Grila fara sudura, fara cadru genereaza liniile corpului arborelui LBX, contribuind la pozitia puternica si dinamica a masinii. De asemenea, este eficient din punct de vedere aerodinamic, ajutand fluxul de aer fluid peste si in jurul masinii. Noul design al farurilor creeaza o semnatura vizuala puternica, cu luminile de zi si semnalizatoarele integrate in unitati bifunctionale. Odata cu acest nou aranjament, forma de L distincta a luminilor a fost schimbata pentru a fi orientata spre exterior si nu spre interior, pentru a se potrivi cu directia fiecarui indicator luminos.

Spatele masinii proiecteaza, de asemenea, o pozitie puternica. Placuta de inmatriculare a fost mutata in jos pe bara de protectie, astfel incat semnatura cu litere LEXUS de pe usa din spate sa fie mai vizibila pe suprafata curata a usii din spate. In mod similar, cea mai recenta evolutie a barei luminoase Lexus in forma de L are un impact vizual mai mare, semnalizatoarele si lampile de marsarier avand o prezenta redusa atunci cand nu sunt iluminate.

Capota coborata, mulurile curelei la acelasi nivel cu caroseria, un spoiler spate in stil poarta si designul precis al grupului de lumini imbunatatesc performanta aerodinamica si contribuie la eficienta, stabilitatea si performanta de reactie a LBX. Alegerile de culori exterioare includ nuante vii si finisaje sonore cu stralucire profunda ale Lexus. Versiunile Emotion si Cool ale LBX pot fi specificate cu vopsea bi-ton, combinand orice optiune de culoare cu un acoperis negru contrastant.

Capota coborata, mulurile curelei la acelasi nivel cu caroseria, un spoiler spate in stil poarta si designul precis al grupului de lumini imbunatatesc performanta aerodinamica si contribuie la eficienta, stabilitatea si performanta de reactie a LBX. Alegerile de culori exterioare includ nuante vii si finisaje sonore cu stralucire profunda ale Lexus. Versiunile Emotion si Cool ale LBX pot fi specificate cu vopsea bi-ton, combinand orice optiune de culoare cu un acoperis negru contrastant.

DESIGN INTERIOR: SIMPLITATE SI ELEGANTA, MAIESTRI SI CALITATE PREMIUM

Designerii Lexus au cautat sa creeze un interior simplu si rafinat, care sa creeze senzatia si atmosfera unui model de segment superior. Acest efect se bazeaza pe trei elemente cheie: vizibilitate buna cu o vedere deschisa spre exterior si un panou de instrumente simplu si neted; senzatia de spatiu interior larg; si o consola centrala cu o prezenta de comanda.

Calitatea premium si atentia la detalii sunt evidentiate intr-o gama de tapiterii si ornamente cu atractivitate vizuala si tactila puternica. Pe langa pielea semi-anilina de calitate superioara, optiunile includ un interior vegan care foloseste piele sintetica si materiale pentru husele scaunelor si volanul, maneta schimbatorului de viteze si ornamentele usilor. LBX dispune, de asemenea, de noi incrustatii de carbune Tsuyusami, create folosind o noua tehnica de film care utilizeaza mai multe straturi pentru a da un aspect foarte texturat, cu un sentiment de profunzime. Iluminarea ambientala se adauga efectului Omotenashi al oamenilor care sunt bineveniti si se simt complet ca acasa in vehicul. Evidentiind diferite parti ale cabinei, designul de iluminare ofera o gama de 50 de optiuni de culoare, organizate in teme care evoca stari diferite.

Carlinga soferului este o interpretare a conceptului Tazuna de la Lexus, introdus pentru prima data pe SUV-ul mediu NX. Aceasta pozitioneaza comenzile principale si sursele de informatii imediat in jurul soferului, astfel incat functionarea lor necesita doar miscari minime ale mainii sau ochiului. Acest lucru ajuta la mentinerea soferului concentrat pe sarcina de a conduce, cu cea mai mica distragere a atentiei. Pozitia si unghiul volanului au fost calculate cu precizie pentru a oferi soferului un sentiment satisfacator de control.

Pentru a ajuta la mentinerea unei vederi largi si clare, panoul de instrumente orizontal are un design curat si simplu. Pe fiecare parte, forma sa curge in panoul usii, dand o senzatie de infasurare in jurul ocupantilor scaunelor din fata, astfel incat senzatia este expansiva, dar cuprinzatoare. Linia continua creata de acest design ajuta, de asemenea, soferul sa simta gradul de rulare a vehiculului atunci cand conduce prin curbe. Un punct scazut al soldului sporeste sentimentul soferului de a fi una cu masina, in timp ce este oferit un spatiu amplu pentru genunchi. Pentru a asigura o vedere buna pentru toti cei aflati la bord, scaunele din spate sunt asezate putin mai sus decat cele din fata.

Compartimentul de incarcare ofera un spatiu de pana la 332 de litri (modele FWD cu scaunele din spate la locul lor) - spatiu suficient pentru transportarea a doua cutii de 75 de litri sub capacul pliabil al portbagajului.