Servicing Maintenance Hero

PROPRIETARI

INSPECTIA TEHNICA PERIODICA

Daca aveti un vehicul Lexus mai vechi de trei ani, este necesara inspectia tehnica periodica pentru a asigura faptul ca vehiculul este in stare buna de functionare si ca respecta standardele in materie de siguranta si mediu impuse de Ministerul Transporturilor.

CE INCLUDE INSPECTIA TEHNICA PERIODICA?

Ducand masina la cel mai apropiat Dealer Lexus pentru o inspectie tehnica periodica, asigurati cele mai bune rezultate atat pentru dumneavoastra cat si pentru masina. De la serviciile exemplare oferite clientilor care sunt un lucru de la sine inteles la Lexus, la tehnicienii calificati care efectueaza inspectia tehnica periodica, va asiguram ca veti reveni la volan rapid si cu incredere absoluta.

Inspectia tehnica periodica este o verificare detaliata prin care se asigura ca vehiculul respecta standardele impuse prin lege pentru a circula, dar nu include verificarea starii motorului, a ambreiajului si a cutiei de viteze. Certificatul atestand efectuarea inspectiei tehnice periodice este eliberat de orice Dealer Lexus la un pret fix, asadar nu mai este nevoie sa cautati.

Evaluarea include o inspectie detaliata a farurilor, sistemului de directie, suspensiilor, bateriei, sistemului de alimentare cu combustibil, emisiilor, franelor, rotilor si anvelopelor. In cazul in care vehiculul dumneavoastra nu trece de inspectia tehnica periodica din orice motiv, tehnicienii nostri specializati vor efectua toate reparatiile necesare utilizand piese originale de calitate Lexus.

    2018 lexus ownership banner1

RASPUNSURI LA INTREBARI CU PRIVIRE LA INSPECTIA TEHNICA PERIODICA

 • CUM POT PROGRAMA O INSPECTIE TEHNICA PERIODICA?

  Contactati Dealerul Lexus local pentru a programa o inspectie tehnica periodica, pentru ca tehnicienii nostri calificati va cunosc vehiculul mai bine ca oricine si se asigura ca obtineti un certificat cat mai curand posibil.

 • CAT DUREAZA O INSPECTIE TEHNICA PERIODICA?

  Inspectia tehnica periodica dureaza aproximativ o ora. Daca alegeti sa asteptati la sediul Dealerului Lexus local, va asiguram ca veti fi tratat cu ospitalitate la cele mai inalte standarde cat timp este pregatit vehiculul. Aveti de asemenea optiunea de a lasa vehiculul la noi o perioada si de a-l ridica la o ora convenabila pentru dumneavoastra. In cazul in care vehiculul necesita interventii suplimentare, tehnicienii calificati Lexus va vor informa prin metoda de comunicare aleasa de dumneavoastra.

 • CE TREBUI SA FAC DACA MASINA NU TRECE DE INSPECTIA TEHNICA PERIODICA?

  In cazul in care masina dumneavoastra nu trece de inspectia tehnica periodica, prioritatea noastra va fi de a va informa si de a rectifica problema cat mai curand posibil. Dealerul Lexus local probabil are piesele necesare pe stoc, dar in situatia putin probabila in care nu avem aceste piese, prin serviciul nostru de Service in aceeasi zi ne asiguram ca acest lucru nu va creeaza probleme si ca reveniti la volan cat mai curand.

 • CARE ESTE DIFERENTA DINTRE O INTERVENTIE IN SERVICE AUTO SI O INSPECTIE TEHNICA PERIODICA?

  Inspectia tehnica periodica este impusa prin lege in fiecare an pentru vehiculele mai vechi de 3 ani. Se verifica daca vehiculul dumneavoastra poate fi condus in siguranta conform standardelor esentiale. Este o inspectie vizuala si nu implica demontarea componentelor, chiar si rotile masinii raman atasate in timpul acestei verificari. Nu se confirma neaparat faptul ca vehiculul functioneaza la parametri optimi, ci numai faptul ca poate fi condus in siguranta, atat pentru dumneavoastra cat si pentru ceilalti participanti la trafic.

 • DE CE AM NEVOIE ATAT DE VERIFICARI REGULATE IN SERVICE CAT SI DE INSPECTIA TEHNICA PERIODICA?

  O verificare in service este esentiala pentru a afla daca masina este in stare buna de functionare, pentru a atinge cele mai bune performante si a optimiza longevitatea masinii dumneavoastra. O verificare in service la Lexus este o inspectie detaliata a masinii din fiecare unghi, care include verificarea lampilor, a motorului, a franelor si a suspensiilor. Datorita cunostintelor de specialitate privind orice model din gama Lexus, o inspectie efectuata de tehnicienii nostri calificati va garanteaza ca scapati de griji pe toata durata calatoriei.

LISTA DE VERIFICARE PENTRU INSPECTIA TEHNICA PERIODICA

Sunetul claxonului
Stropitori si stergatoare de parbriz
Nivelurile de spalare a parbrizului
Lamele din cauciuc ale stergatoarelor trebuie sa fie intregi, fara bucati lipsa
Centurile de siguranta nu trebuie sa prezinte urme de uzura, sa fie rupte sau defecte
In momentul in care trageti brusc de centura de siguranta, asigurati-va ca tamburul de inertie al centurii de siguranta se blocheaza
Nu trebuie sa existe umflaturi sau taieturi pe partea laterala a anvelopelor
Nu trebuie sa existe obiecte blocate in banda de rulare
Banda de rulare trebuie sa aiba o adancime minima de 1,6 mm
Asigurati-va ca fiecare anvelopa se potriveste cu cea opusa de pe aceeasi punte in ceea ce priveste dimensiunea si constructia
Anvelopa de rezerva trebuie sa fie de asemenea adecvata pentru circulatie
Fiecare bec exterior trebuie sa functioneze la intensitate luminoasa redusa sau completa
Lentilele farurilor nu trebuie sa fie crapate sau deteriorate
Nu trebuie sa existe margini ascutite pe caroserie, care ar putea rani pietonii sau biciclistii
Barele de protectie trebuie sa fie bine fixate
Toate usile trebuie sa se deschida cu usurinta din interior si din exterior
Zona in care actioneaza stergatoarele de parbriz nu trebuie sa prezinte crapaturi sau stirbituri
In afara acestei zone, stirbiturile nu trebuie sa depaseasca 10 mm
Oglinzile trebuie sa fie bine fixate, curate si in stare buna