1. Discover Lexus
  2. Design-ul Lexus
  3. Lexus Design Awards 2020 - finalisti
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.

MARCA DE LUX CONTINUA SA SUSTINA CREATORII DIN NOUA GENERATIE PE ACEASTA NOUA PLATFORMA

TOKYO, Japonia (30 iunie 2020) - Astazi, Lexus a anuntat ca marca de lux isi adapteaza jurizarea Grand Prix-ului pentru Premiul Lexus Design 2020 pentru un mediu virtual in luna august, iar castigatorul Grand Prix-ului va fi anuntat la 1 septembrie. „In acest an, ne-am confruntat cu o serie unica de circumstante”, a spus Brian Bolain, Lexus International, Director General pentru Marketing Global si PR, „dar Lexus ramane concentrat pe misiunea initiala a premiului, de a sprijini creatorii de maine printr-o noua rampa de lansare pentru cariera lor.”

Din 2.042 de candidati inscrisi din 79 de tari, un record pentru Premiul Lexus Design, va fi selectat un singur castigator Grand Prix. Selectia virtuala pentru Grand-Prix va implica cei sase finalisti si juriul format din Paola Antonelli, Jeanne Gang, John Maeda si Simon Humphries. Decizia juriului cu privire la castigatorul Grand Prix-ului se va baza pe trei principii cheie ale marcii Lexus: Anticipare, Inovare si Captivare, cu accentul pe un design care conduce catre un viitor mai bun.

„Marii designeri prospera in situatii dificile si ajuta indivizii si societatea sa faca fata schimbarilor neasteptate”, a spus Paola Antonelli. „Finalistii din acest an au trecut deja de primul test important, continuandu-si munca excelenta in ciuda circumstantelor complexe. Ne va fi dor sa-i intalnim in persoana, dar asteptam cu nerabdare experimentele si noile cunostinte pe care le vor aduce la selectia virtuala Grand Prix.”

In ianuarie, cei sase finalisti au participat la o experienta importanta a unui atelier in New York. Atelierul i-a pus pe finalisti fata in fata cu patru mentori renumiti: Joe Doucet, Bethan Gray, Philippe Malouin si Shohei Shigematsu, fiecare impartasindu-si propria intelepciune si experienta distinctiva. INTERSECT BY LEXUS-NYC, spatiul unic de stil de viata al marcii, a servit drept loc de desfasurare a atelierului. In lunile care au urmat, finalistii au beneficiat de indrumarea si sprijinul continuu al mentorilor lor, prin sesiuni de mentorat online unu-la-unu, care continua sa stimuleze evolutia lor creativa in pregatirea lucrarilor pentru procesul final de jurizare. Cei patru mentori se vor alatura, de asemenea, selectiei virtuale de Grand Prix.

PREMIUL LEXUS DESIGN - FINALISTII DIN 2020

  • Biocraft de Sutherlin Santo (SUA)
  • Feltscape, de Théophile Peju & Salvatore Cicero (Franta, Italia / stabiliti in Marea Britanie)
  • Flash Pak, de Yaokun Wu (China / stabilit in SUA)
  • L.I.C.K., de Irina Samoilova (Rusia)
  • Open Source Communities, de BellTower (Kenya)
  • Pursewit, de Aqsa Ajmal (Pakistan)

Un trofeu Grand Prix, proiectat de Hideki Yoshimoto, va fi dezvaluit la anuntarea castigatorului Grand Prix-ului din acest an, in septembrie. Yoshimoto a fost castigatorul primului Premiu Lexus Design din 2013 si a devenit un designer de succes, stabilit in Londra, ce lucreaza cu o serie de marci globale. Designul trofeului va include experienta sa in inginerie si angajamentul fata de maiestria japoneza takumi si va fi folosit in continuare pentru toate Premiile Lexus Design viitoare.