1. Masini noi
 2. RZ
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.
De la (Incl. TVA)
72.248,47 EUR
Autonomia mentionata este una maxim-estimata si este aferenta unui consum optim in conditiile impuse de normele WLTP, aceasta putand diferi substantial de cea prezentata in functie de stilul de condus, utilizarea unor functii ale autovehiculului (e.g. clima, incalzire in scaune, etc), conditiile de drum sau temperatura exterioara. Conform manualului de utilizare Lexus RZ consultati aici ghidul cu recomandari legate de eficientizarea consumului energetic.
Cu caroseria sa electrizanta si tehnologie inovatoare, modelul complet electric RZ 450e este absolut nou. In spatele volanului fabricat cu tehnologia Takumi sentimentul este unul personal, ca si cum ar fi fost reglat fin special pentru dvs. Experimentati modul in care rigiditatea extrema, centrul de greutate coborat si tractiunea inovatoare DIRECT4 ofera acestui SUV de lux o acceleratie senzationala si manevrare ultra-precisa. Oferind o autonomie de pana la 440 km, o puteti incarca rapid in circa 30 de minute, in timp ce beneficiati de o durata de viata a bateriei si o eficienta de varf pentru clasa de care apartine.
 • CALATORIA ESTE TOTUL

  Imbratisati functiile noului RZ 450e care combina inovatia cu siguranta pentru dvs., pasagerii dvs. si ceilalti participanti la trafic.                                                                 

 • INDRAZNITI SA FITI DIFERIT

  Descoperiti modul in care designul noului RZ 450e a fost inspirat de un ghepard.                                                                                                                                                                                                                                              

 • PREMIERA MONDIALA RZ 450e

  Descoperiti tehnologii avansate in premiera mondiala, cum ar fi viitorul sistem de directie electromecanic cu furca de directie (disponibil 2025) si e-Axles cu controlul tractiunii DIRECT4.                                    

Nivele de echipare

Alegeti o echipare

3 Variante

Niciun rezultat

 • RZ - Executive - SUV 5D

  RZ Executive

  SUV 5D
  • +
   Jante din aliaj de 18", finisaj gravat, anvelope 235/60 (fr) și 255/55 (rr) R18
  • +
   Cruise Control Adaptiv Inteligent la orice viteza
  • +
   Lexus Safety System +

  Selectati motor

  De la

  74.814,11 EUR

  Transmisie automata | 4X4
 • RZ - Business - SUV 5D

  RZ Business

  SUV 5D
  • +
   Jante din aliaj de 18", finisaj gravat, anvelope 235/60 (fr) și 255/55 (rr) R18
  • +
   Cruise Control Adaptiv Inteligent la orice viteza
  • +
   Lexus Safety System +

  Selectati motor

  De la

  72.248,47 EUR

  Transmisie automata | 4X4
 • RZ - Luxury - SUV 5D

  RZ Luxury

  SUV 5D
  • +
   Jante din aliaj de 20", finisaj gravat, anvelope 235/50 (fr) și 255/45 (rr) R20
  • +
   Cruise Control Adaptiv Inteligent la orice viteza
  • +
   Lexus Safety System +

  Selectati motor

  De la

  83.359,50 EUR

  Transmisie automata | 4X4

PERFORMANŢA

 • FACETI CUNOSTINTA CU MODELUL RZ 450e COMPLET ELECTRIC

  RZ 450e este primul Vehicul Lexus Electric cu baterie (BEV) dezvoltat de la zero. Calitatea si caracteristicile noii platforme sunt baza care ofera Lexus Driving Signature. Noua platforma e-TNGA este incredibil de puternica, cu unitatea de baterie integrata in sasiu, sub cabina.

  Acest lucru ajuta si la coborarea centrului de greutate al masinii, ceea ce la randul sau asigura echilibru, manevrare si raspuns imbunatatit. Sunt utilizate materiale si metale extrem de rezistente, cu procese avansate de constructie pentru a asigura o rezistenta exceptionala, in timp ce mentin o greutate scazuta.

  Nu este un vehicul care adopta pur si simplu electricitatea de la baterie in locul unui motor conventional; merge mult mai departe pentru a realiza potentialul captivant al noilor tehnologii care imbunatatesc performanta si placerea de a conduce. Cu performanta sa de zero emisii, RZ ne va ajuta sa progresam catre neutralitate in carbon si o societate durabila.

 • E-AXLE ELECTRIC

  Lexus e-Axle este un pachet compact, modular, format dintr-un motor, transmisie si ECU, amplasate intre rotile motoare. Pe RZ 450e acesta este folosit in fata si spate, functionand impreuna cu sistemul de control al tractiunii integrale DIRECT4 pentru a ajusta postura, tractiunea si distributia puterii. Puntile e-Axle sunt silentioase, eficiente si livreaza putere precisa. Motorul fata produce 150 kW iar cel din spate 80 kW, oferind o putere totala produsa de 230 kW. Dimensiunile compacte ale acestora contribuie de asemenea la compunerea autovehiculului, ajutand la asigurarea unui spatiu mai mare in cabina si compartimentul pentru bagaje.

 • CONTROL TRACTIUNE DIRECT4

  RZ 450e este prevazut cu noul sistem de control al tractiunii DIRECT4, ce functioneaza impreuna cu cele doua e-Axle. DIRECT4, o tehnologie Lexus exclusiva, este un sistem inteligent care echilibreaza constant tractiunea la puntile fata si spate, distribuind forta motoare automat si uniform. Rezultatul este performanta fara stres si manevrare stabila, cu o operare intuitiva care intareste sentimentul de conectare dintre sofer si masina. Distribuirea fata/spate a cuplului poate fi ajustata de la zero la 100 sau de la 100 la zero in milisecunde - mai rapid decat orice sistem mecanic. Cu comunicatii imbunatatite intre carosabil si volan (sau furca), DIRECT4 imbunatateste si raspunsul directiei.

Sistemul optional One Motion Grip electromecanic cu furca de directie ofera o performanta dinamica imbunatatita si reprezinta inca o premiera mondiala de la Lexus pe noul RZ 450e.

*One Motion Grip va fi disponibil in cursul anului 2025

RZ 450e foloseste o baterie litiu-ion intr-un banc cu 96 de celule, cu o putere totala de 71,4 kWh. Bateria este amplasata sub cabina si este parte integrala din platforma. Pozitia acesteia contribuie de asemenea la centrul de greutate inferior al masinii. Este posibila o autonomie de 440 km in ciclul combinat WLTP, in timp ce bateria poate fi incarcata rapid fara a compromite siguranta sau durata de viata, cu o putere de 150 kW furnizand o incarcare de 80% in circa 30 de minute. Eficienta de varf a RZ nu se datoreaza doar calitatii excelente a bateriei; aerodinamica de varf si motoarele electrice au de asemenea un rol. Ca obiectiv de dezvoltare realizat, bateria din modelul complet electric RZ va retine cel putin 90% din capacitate dupa 10 ani de utilizare. Durabilitatea este cea mai buna din industrie si este sustinuta de programul nostru extins de ingrijire a bateriei de 1 milion de km. RZ 450e are de asemenea un sistem de incalzire eficient care optimizeaza performanta si autonomia bateriei, chiar si la temperaturi de inghet.

SIGURANTA

 • LEXUS SAFETY SYSTEM + DE GENERATIA A TREIA

  RZ 450e beneficiaza de sistemele avansate de siguranta activa si de asistenta pentru sofer, reprezentate in cel mai recent sistem Lexus Safety System + de generatia a treia, cu functii suplimentare si actualizate care ofera o detectare mai buna a riscurilor de accidente. Alte progrese lansate odata cu noul RZ 450e includ Asistenta proactiva la sofat cu directie asistata si un nou Monitor al soferului care verifica soferul pentru semne de oboseala si distragere. In plus, Asistenta proactiva la condus foloseste camera frontala pentru a determina unghiul unei curbe, regland corespunzator directia la intrarea in si efectuarea unui viraj.

 • SISTEM IMBUNATATIT DE SIGURANTA PRE-IMPACT

  Pe langa detectarea motocicletelor in timpul zilei, Sistemul de siguranta pre-impact Lexus permite evitarea coliziunilor potentiale, cum ar fi in virajele la dreapta/stanga si cu traficul care se interpune. De asemenea poate recunoaste riscurile de coliziune prezentate de vehiculele de pe sensul opus sau de pietoni la efectuarea unui viraj intr-o intersectie. Abilitatea de a evita impactul este crescuta cu Asistenta la virarea de urgenta.

 • SISTEM CRUISE CONTROL DINAMIC CU RADAR

  Sistemul foloseste un senzor radar cu unda milimetrica si o camera pentru a detecta vehiculul din fata si mentine distanta corespunzatoare. Daca vehiculul din fata se opreste, RZ 450e se va opri de asemenea. Atunci cand vehiculul pleaca, veti pleca si dvs. Recunoaste rapid traficul din fata care se alatura si, impreuna cu Asistenta la urmarirea benzii, urmeaza o linie mai naturala in curbe. Sistemul Cruise Control dinamic cu radar va preveni de asemenea tamponarea cu un vehicul mai lent care conduce pe banda exterioara.

Sistemul de asistenta la virarea de urgenta de pe noul RZ 450e va va asista la schimbarile de directie pentru a spori stabilitatea masinii si pentru a preveni parasirea accidentala a benzii de rulare, atunci cand un vehicul, un pieton sau un biciclist se afla foarte aproape sau pe traiectoria dumneavoastra de deplasare. In comparatie cu Asistenta normala la virarea de urgenta, care este declansata de sofer, Asistenta la virarea de urgenta cu asistenta activa va opera integrat si automat oricand este necesara.

Pe langa Lexus Safety System +, noul RZ 450e este prevazut standard cu un Pachet extins de siguranta. Acesta include Asistenta la schimbarea benzii (LCA), care, dupa activarea de catre sofer, ofera virare automata la schimbarea benzii pe autostrada si Alertare la traficul intersectat din fata, care foloseste monitorizare radar pentru a avertiza soferul cu privire la trafic care se apropie din ambele parti.

DESIGN INDRAZNET

 • DESIGN INTEGRAT E-MOTION / FARURI LED ELEGANTE

  Inspirata de conceptul de design „E-Motion Integrat”, fata masinii pozitioneaza clar modelul RZ 450e ca vehicul complet electric. Fara motor conventional, capota a fost coborata si admisiile de aer au fost reduse. Semnatura indrazneata Lexus in forma de fus este aplicata tridimensional pe fata vehiculului, rezultand intr-o forma noua, simpla, ce capteaza evolutia tehnologica, functia si performanta. Farurile sunt integrate cu caroseria. Elegante si ultra-subtire, acestea adauga o subliniere suplimentara a siglei Lexus L de pe farurile de zi, in timp ce farurile principale si semnalizatoarele sunt mai putin proeminente. 

 • SILUETA PUTERNICA, AMPATAMENT MARIT

  Profilul fluid lateral al masinii este in urcare catre spate, creand o silueta puternica, in timp ce designul frontal stilizat genereaza sentimentul de putere si miscare. Din spate, sectiunea afirma calitatile SUV ale masinii, spatiul confortabil si capacitatile puternice pe drum. Ampatamentul lung, de 2.850 mm, adauga la impactul vizual, exprimand centrul de gravitatie coborat si echilibrul excelent. Rotile – standard de 18” sau 20” pentru echiparile mai mari - sunt amplasate la colturile masinii.

 • LUMINA SPATE HIGH-TECH, LOGO LEXUS SPATE

  Caracterul futurist al RZ 450e este subliniat de aspectul tehnologic sofisticat al spatelui. Spoilerul de plafon divizat din spate extinde designul si contribuie la performantele de stabilitate ale masinii. Bara luminoasa LED pe toata latimea masinii este semnul distinctiv al designului Lexus. Are un aspect stilizat, minimalist, pentru a oferi impresia de simplitate si precizie, subliniata de noua emblema Lexus distinctiva.

Habitaclul RZ 450e reprezinta o evolutie indrazneata a conceputului nostru Tazuna, impreunand pozitia soferului la volan si aranjarea precisa a indicatoarelor, comenzilor si afisajului tactil pentru a crea un spatiu in care sunt necesare doar miscari reduse ale mainile si ochilor pentru a controla vehiculul. Principiul este inspirat de micile ajustari ale haturilor („Tazuna”) pe care le foloseste calaretul pentru a controla calul.

Disponibil optional, plafonul panoramic futurist amplifica sentimentul de spatiu si lumina in habitaclu. Geamul are un strat de acoperire care reflecta radiatiile infrarosii si reduce incalzirea in zilele insorite, in timp ce ajuta la mentinerea caldurii in habitaclu pe vreme friguroasa. Eliminarea parasolarului rulant micsoreaza greutatea, ceea ce imbunatateste manevrarea si ofera cel mai lat plafon panoramic din orice Lexus.

TEHNOLOGIE INOVATOARE

 • ECRAN TACTIL DE DIMENSIUNI MARI DE 14” / HEAD-UP DISPLAY DE 10”

  Pozitionate perfect pentru interactiune relaxanta in timpul condusului, acest ecran tactil cu inalta rezolutie de 14” este unul dintre cele mai mari disponibile in acest moment si va permite accesul rapid la informatii precum navigatie, audio si controlul climei. In plus, datele referitoare la vehicul sunt proiectate color direct pe parbriz cu un Head-up Display mare de 10", care va permite sa verificati informatiile despre navigatie, functiile de siguranta, informatiile despre autovehicul si setarile audio fara sa va luati privirea de la drum. Operarea acestuia este integrata multumita butoanelor tactile de pe volan.

 • CONECTIVITATE LEXUS LINK PREMIUM

  Ca proprietar al RZ 450e, va veti bucura de toate avantajele conectivitatii standard Lexus Link gratuit pe toata durata de viata a masinii dvs. Pachetul Lexus Link Premium Connectivity este, de asemenea, gratuit pentru primii 4 ani de proprietate, iar dupa aceea este disponibil pe baza de abonament. Acesta include functii inovatoare precum:

  • Navigatie bazata pe cloud si asistent vocal
  • Evenimente rutiere si informatii despre Trafic in timp real
  • Disponibilitatea parcarilor pe strada si in afara acesteia
  • Climatizare de la distanta: toate echiparile RZ ofera controlul de la distanta al incalzirii volanului, scaunelor si reglarea temperaturii din cabina
 • SISTEM AUDIO MARK LEVINSON® CU 13 DIFUZOARE

  Noul sistem cu 13 difuzoare Mark Levinson® Premium Surround de pe RZ 450e este proiectat pentru proprietatile acustice ale cabinei. Cu un subwoofer de 224 mm si 1.800 Wati de putere amplificata, acesta livreaza sunetul prin amplificator cu 12 canale pentru a crea o experienta de cinema digital cu Clari-Fi™ care reconstruieste sunetul pierdut la comprimarea digitala MP3.

Cu ajutorul sistemelor Android Auto® sau Apple CarPlay® wireless, noul RZ 450e va permite afisarea si accesul cu usurinta la multe dintre aplicatiile de pe smatphone-ul dvs. pe afisajul tactil de 14”. Este disponibila o tavita pentru incarcare wireless, cu performanta de incarcare cu 50% mai rapida. Convenienta tuturor celor de la bord este adresata de cele cinci porturi USB din cabina, trei in fata si doua in spate pe consola centrala.

RZ 450e este echipat cu tehnologia noastra e-Latch, un sistem electronic de deblocare a portierei cu operare fina cu o singura atingere. Functionarea acestuia este conectata la Monitorul de unghi mort al masinii pentru a asigura Asistenta la parasirea vehiculului in siguranta, care anuleaza deschiderea portierei daca se detecteaza vehicule sau ciclisti care se apropie din spate. Aceasta inovatie este prognozata a ajuta la prevenirea a 95% din accidentele cauzate de deschiderea portierei.
AFLATI MAI MULTE DESPRE TEST DRIVE-URILE NOASTRE

PROMISIUNEA NOASTRA DE TEST DRIVE

Bucurati-va de o experienta uimitoare cu un test drive Lexus, alegand un vehicul, locatia si durata dorite.

ALTE MODELE

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/ro/ro