1. Discover Lexus
  2. Design-ul Lexus
  3. Juriul Lexus Design Awards 2020
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.
DESIGN

PREMIUL DE DESIGN LEXUS 2020 - JURIU SI MENTORI

LEXUS DESIGN AWARD 2020 - JURIU

Aflat acum in al optulea an, Premiul de Lexus Design reprezinta o cautare globala a tinerelor talente din design. Acest program unic a fost conceput pentru a inspira inovatii in design pentru un viitor mai bun, iar acum accepta inscrieri in competitia anuala. Astazi, Lexus International a anuntat lista juratilor si a mentorilor pentru Premiul Lexus Design din acest an.

PAOLA ANTONELLI

COORDONATOR SENIOR AL DEPARTAMENTULUI DE ARHITECTURA SI DESIGN AL MoMA, NY

Paola Antonelli este Coordonator senior al Departamentului de Arhitectura si Design la Muzeul de Arta Moderna, precum si fondator si Director de Cercetare si Dezvoltare al MoMA. Obiectivul ei este de a promova intelegerea designului, pana cand influenta pozitiva a acestuia asupra lumii va fi recunoscuta universal. Munca ei investigheaza impactul designului asupra experientei de zi cu zi, incluzand adesea obiecte si practici trecute cu vederea si combinand designul, arhitectura, arta, stiinta si tehnologia. A organizat spectacole, a scris carti, a tinut prelegeri in intreaga lume si a predat in mai multe scoli, inclusiv Harvard si UCLA. Dupa cea de a XXII-a editie a Triennale di Milano din 2019 - Broken Nature, dedicata ideii de design restaurator - lucreaza la expozitia Material Ecology, despre opera revolutionara a arhitectului Neri Oxman, care se va deschide in cadrul MoMA in februarie 2020; la cateva editii noi ale saloanelor sale de cercetare si dezvoltare MoMA; si la doua carti - o colectie de eseuri despre design contemporan si Design Bites, o carte despre alimente din intreaga lume ca exemple de design.

SIMON HUMPHRIES

DIRECTOR DE DESIGN TOYOTA SI LEXUS

Simon Humphries este Director de Design Global al Toyota si Lexus. A fost desemnat sa conduca operatiunile de design pentru ambele marci in 2018. In calitate de Director de Design Global al Lexus, Humphries doreste sa defineasca valorile unice ale Lexus sub forma unei filosofii a marcii, incorporand o referire culturala clara la traditia japoneza a Lexus si stabilind o directie de design relevanta pentru utilizatorii din intreaga lume.

Humphries s-a alaturat companiei in 1994. Numeroasele sale roluri in leadership si design avansat includ definirea grilei fusiforme care a devenit emblematica pentru marca Lexus. In 2016, a devenit presedinte ED2 (Centrul Toyota pentru dezvoltarea designului european), unde echipa sa a initiat dezvoltarea unor concepte de mobilitate precum conceptul Toyota e-Palette din cadrul tranzitiei marcii de la „companie de automobile” la „companie care ofera solutii de mobilitate”. Humphries si-a inceput cariera in design in 1988, cand a fost distins cu Bursa Societatii Regale de Arte pentru Design de Produs din Marea Britanie. Acest premiu i-a oferit ocazia de a lucra pentru Sony, ceea ce a insemnat inceputul pasiunii sale de a trai si lucra in Japonia. In timpul liber, Humphries practica tamplaria si restaureaza o ferma japoneza veche de 100 de ani.

JOHN MAEDA

TEHNICIAN / CXO, PUBLICIS SAPIENT

John Maeda este un tehnolog, designer, inginer, artist, investitor, autor si profesor american. El a fost desemnat de curand CxO la Publicis Sapient, filiala de consultanta in tehnologie si livrare a conglomeratului de comunicatii si marketing Publicis. A detinut functii la Automattic, compania-mama a WordPress.com; firma de capital de risc Kleiner Perkins; a condus cercetari la MIT Media Lab; si a fost presedinte al Rhode Island School of Design. Desemnat unul dintre „Cei mai influenti 75 de oameni ai secolului 21” de catre Esquire, Maeda se bazeaza pe experienta sa diversa ca inginer pregatit de MIT, designer premiat si director executiv pentru a aduce laolalta oamenii si ideile. Este autorul mai multor carti celebre, inclusiv The Laws of Simplicity and Redesigning Leadership, iar urmatoarea sa carte, How to Speak Machine va fi disponibila in noiembrie 2019. A avut aparitii ca speaker in intreaga lume, de la Davos la Beijing, la São Paulo si New York, iar discursurile sale pentru TED au milioane de vizualizari.

JEANNE GANG

ARHITECT / FONDATOR PRINCIPAL, ASOCIAT STUDIO GANG

Jeanne Gang, FAIA, este principalul fondator si partener al cabinetului de arhitectura si design urban de renume international Studio Gang. Este recunoscuta pentru o abordare care trece dincolo de granitele conventionale ale arhitecturii, la relatiile de prim plan dintre indivizi, comunitati si mediul lor. Jeanne are un portofoliu de lucrari divers si premiat in America si Europa. Acestea includ Aqua Tower din Chicago, o extindere a Muzeului American de Istorie Naturala din New York si noua Ambasada a Statelor Unite in Brazilia. Membra MacArthur si profesor de arhitectura practica la Harvard Graduate School of Design, Jeanne a fost desemnata anul acesta unul dintre cei mai influenti oameni din lume de catre revista TIME si a castigat cel mai mare comision al ei de pana acum: 2,2 milioane pentru O’Hare Global Terminal.

PREMIUL LEXUS DESIGN 2020 - GRUP DE MENTORI

JOE DOUCET

FONDATOR, JOE DOUCET X PARTNERS

Designer, antreprenor, inventator si director de creatie, Joe Doucet este unul dintre cele mai cautate talente creative care lucreaza astazi in America. Dupa ce a absolvit Art Center College of Design, Doucet a inceput rapid sa-si transmita viziunea cu privire la produse, mobilier, mediu si tehnologie, pentru a gasi solutii pentru provocarile zilnice si societale prin design. Opera sa imbina cu indemanare functionalitatea si atractivitatea vizuala, si in acelasi timp transmite diverse niveluri de semnificatie si mesaj. Doucet considera ca designul si, mai important, procesul de gandire al designerului, pot juca un rol mai important in inovare si rezolvarea problemelor, precum si in estetica. In prezent, detine numeroase brevete pentru desenele si inventiile sale. Lucrarile lui Doucet au fost expuse la nivel global, inclusiv la Muzeul de design din Londra si Bienala Internationala de Design de la Saint-Etienne. A primit numeroase premii internationale, inclusiv un premiu World Technology for Design Inovation si mai multe premii Good Design. De asemenea, a fost singura persoana desemnata AvantGuardian for Design de catre Surface Magazine. In 2017, Doucet a fost desemnat castigator al Premiului National de Design Cooper-Hewitt din partea Smithsonian Institution din 2017, in calitate de designer de produs – cea mai inalta distinctie in domeniul sau. Ca antreprenor, Doucet a creat si lansat o multitudine de afaceri menite sa faca din lume un loc mai bun prin design, inclusiv OTHR si Citizen A.

SHOHEI SHIGEMATSU

ASOCIAT SI DIRECTOR OMA NEW YORK

Shohei Shigematsu s-a alaturat OMA in 1998, a condus biroul din New York din 2006 si a devenit asociat in 2008. El a finalizat recent renovarea sediului Sotheby's New York, turnurile inalte luxoase din San Francisco si Miami si prima constructie de la zero a OMA in New York, un complex rezidential din 121 East 22nd Street. Sho a finalizat cu succes proiecte pentru locatii culturale, inclusiv Muzeul National de Arte Frumoase din Quebec si Centrul de Arte Faena din Miami Beach. In prezent, sunt in curs de desfasurare extinderea Muzeului de Arta Albright-Knox-Gundlach din Buffalo si o a doua cladire pentru New Museum. Sho a proiectat, de asemenea, expozitii pentru Prada, Bienala de Arhitectura de la Venetia, Muzeul Metropolitan de Arta, Park Avenue Armory si prima retrospectiva Dior din SUA la Muzeul de Arta din Denver si Muzeul de Arta din Dallas. El supravegheaza proiectele OMA in Japonia, inclusiv un nou centru de afaceri in Fukuoka (2020) si primul turn cu utilizare mixta al OMA din Tokyo pentru Mori Building Co, Ltd.. (2022).

Critic de design la Harvard Graduate School of Design, Sho a sustinut prelegeri la TED, la conferinta Wired Japan si la universitati din intreaga lume.

PHILIPPE MALOUIN

DIRECTOR, PHILIPPE MALOUIN STUDIO

Britanicul - canadian Philippe Malouin detine o diploma de licenta in design de la Academia de Design Eindhoven. De asemenea, a studiat la École Nationale Supérieure de Création Industrielle din Paris si la Universitatea din Montreal. Si-a infiintat studioul in 2008, dupa ce a lucrat pentru designerul englez Tom Dixon. Philippe a predat si la Royal College of Art din Londra intre 2012-2015. El este, de asemenea, director al POST-OFFICE, cabinet de arhitectura si design interior. Portofoliul sau divers include mese, covoare, scaune, lumini, obiecte de arta si instalatii. Lista de clienti a lui Philippe include SCP, Marsotto Edizioni, Resident, OTHR, Hem, Ace hotel, Matter-Made, Established & Sons, Roll & Hill, 1882 ltd., Kvadrat, Umbra Shift, Caesarstone, IZÉ, Swarovski, Bloomberg, Aesop, Touch Digital. Philippe este reprezentat de galeria de design Salon 94 din New York. A castigat de curand premiul pentru „designerul anului” al revistei Wallpaper*. Philippe locuieste si lucreaza la Londra, unde isi conduce studioul de design.

BETHAN GRAY

DIRECTOR CREATIE

Bethan Gray, stabilita in Londra, este unul dintre cei mai celebri designeri de mobilier si articole de uz casnic din Marea Britanie, fiind premiata cu patru premii Elle Decoration British Design, inclusiv premiul mult ravnit de Cel mai bun designer britanic. Lucrarile sale apar pe scara larga in mass-media la nivel mondial; a expus la Londra, Milano, Paris, New York si Dubai.

Stramosii lui Bethan au plecat intr-o calatorie incredibila in mai multe continente - de atunci Bethan a vizitat multe dintre locurile prin care ei au trecut, inspirata de dragostea pentru calatorii, arta si cultura. Astazi, misiunea ei este sa ofere o relevanta contemporana tehnicilor traditionale din aceste regiuni - pastrand in viata atat naratiunile culturale, cat si abilitatile de artizanat. Ea crede in puterea de a spune povesti prin mestesuguri si design si a infiintat asociatii mixte bazate pe incredere si respect reciproc, care sprijina peste 400 de artizani la nivel global.

Infiintata in 2008, Bethan Gray Design creeaza colectii artizanale de lux, de mobilier si accesorii pentru casa, care sunt vandute prin retaileri globali precum Harrods, Liberty, Lane Crawford. In cabinetul sau din Londra, ea promoveaza, conecteaza si incurajeaza noile talente in design si indruma viitoarele femei designer. A lansat recent un premiu pentru Femei in Artizanat, impreuna cu Cardiff Metropolitan University, unde este membru de onoare.