1. Discover Lexus
  2. 2021
  3. Premiul Lexus Design 2021 - Finalistii
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.

PREMIUL DESIGN LEXUS 2021 SELECTEAZA SASE FINALISTI

 

TOKYO, Japonia (28 ianuarie 2021) - Astazi, Lexus a anuntat cei sase finalisti ai Premiului Lexus Design 2021, selectati de un juriu remarcabil dintre cele 2.079 de lucrari trimise de creatori din 66 de tari. Patru experti de top in design ii vor indruma in mod direct pe finalisti, oferindu-le o experienta unica in viata, in timp ce isi transpun ideile in prototipuri, cu un buget per proiect plafonat la 3.000.000 de yeni (aproximativ 25.000 USD).

Acest an marcheaza cea de a noua editie a Premiului Lexus Design, infiintat pentru a sustine noii creatori. Programul recunoaste noile talente din design si le prezinta inovatiile intr-o platforma internationala remarcabila si respectata. Pentru selectarea celor sase finalisti din acest an, juriul a urmarit ideile inovatoare care au ilustrat cele trei principii cheie ale marcii Lexus - Anticipare, Inovare si Captivare - cu accentul pe un design care conduce catre un viitor mai bun.

Premiul Lexus Design 2021 - Finalistii

  • CY-BO de Kenji Abe (Japonia)

Ambalaj durabil, reutilizabil, care poate fi asamblat sub forma de celule.

  • Heartfelt de Gayle Lee si Jessica Vea (Noua Zeelanda si Tonga, stabilite in Noua Zeelanda)

Un dispozitiv care permite imbratisarile virtuale.

  • InTempo de Alina Holovatiuk (Ucraina)

Manusi care pot ajuta la distragerea atentiei de la situatiile stresante printr-o noua utilizare a ritmului si muzicii.

  • KnitX de Irmandy Wicaksono (Indonezia, stabilit in SUA)

Tricotarea digitala 3D a textilelor electronice, functionale, pentru interactiunea multimodala a materialelor vizuale, auditive si tactile.

  • Solar Desalination Skylight de Henry Glogau (Noua Zeelanda si Austria, stabilit in Danemarca)

Dispozitiv care foloseste apa de mare pentru a crea lumina naturala difuza, apa potabila si sarea ramasa pentru crearea de energie.

  • Terracotta Valley Wind de Intsui Design (China, stabilit in Japonia)

Un sistem de racire prin evaporare din teracota pentru statiile de metrou, care utilizeaza curentul indus de tren pentru a functiona.

 

Juriul si mentorii Premiului Lexus Design 2021 au fost anuntati in septembrie 2020: Personalitati de top in designul global completeaza lista de jurizare si mentorat pentru Premiul Lexus Design 2021.

Judge Greg Lynn a spus: „In mijlocul unui climat in schimbare si al unei pandemii globale, a existat o urgenta previzibila pentru problemele abordate de designeri. In toate propunerile pe care le-am vazut, a existat un aspect uman si intim.”

La mijlocul lunii ianuarie, cei sase finalisti au participat la un atelier de cinci zile cu cei patru mentori ai Premiului Lexus Design 2021: Joe Doucet, Sabine Marcelis, Mariam Kamara si Sputniko!. Dupa atelier, mentorul Mariam Kamara a declarat: „Sesiunile de mentorat au fost foarte antrenante. Am fost impresionata de nivelul de optimism si angajament de care finalistii au dat dovada in modelele lor. In aceasta noua lume remodelata de COVID-19, viziunile si sensibilitatea lor sunt un dar pentru noi toti. Fiecare dintre ei a fost incredibil de pasionat de proiecte si a demonstrat o motivatie puternica de a aprofunda si de a efectua cercetarile necesare pentru a consolida rezultatul final. Desi mentoratul a fost la distanta, combinatia de instrumente online puternice si finalisti bine pregatiti a creat un proces fluid, productiv si placut. Astept cu nerabdare sa vad unde ajung modelele lor in lunile urmatoare.” Pasiunea mentorilor pentru cultivarea tinerelor talente, combinata cu un curriculum bogat si provocator, a dus la sesiuni extrem de instructive si productive, care au implicat pe deplin finalistii si mentorii.

Finalistii vor continua sa lucreze cu mentorii in timp ce isi dezvolta prototipurile pentru selectia Grand Prix. Membrii juriului format din lideri renumiti in design: Paola Antonelli, Dong Gong, Greg Lynn si Simon Humphries vor selecta castigatorul Grand Prix pe baza prototipurilor si prezentarilor finale din aprilie 2021.

Pentru informatii suplimentare, accesati LexusDesignAward.com

Hashtag oficial: #LexusDesignAward

CY-BO

CY-BO este o noua forma de material de ambalare, inspirat citologic, care se poate transforma in diferite forme prin combinarea pieselor. Reutilizabil si rearanjabil la infinit, poate fi transformat in tot felul de produse pentru diferite aplicatii, in functie de ideile utilizatorului.

De Kenji Abe (Japonia)

Kenji Abe este absolvent al Departamentului de Design de Produse din cadrul Tama Art University, care acum lucreaza ca designer de produse in Tokyo. In timp ce proiecteaza produse de imagistica in mod profesional, el desfasoara si activitati de design personal. Este nerabdator sa creeze un viitor mai bun pentru oameni, natura, animale si pamant si doreste sa propuna solutii frumoase pentru problemele cu care ne confruntam.

 

Heartfelt

Heartfelt isi propune sa exploreze cum ar putea arata „prezenta” in perioada unei pandemii si incearca sa amelioreze anxietatea si stresul emotional de a fi singur, cu ajutorul unor dispozitive simple pe distanta lunga. „Dispozitiv mic, inima mare.”

De Gayle Lee si Jessica Vea (Noua Zeelanda si Tonga, stabiliti in Noua Zeelanda)

Gayle Lee si Jessica Vea au absolvit recent Tehnologii creative la Auckland University of Technology. Sunt pasionate de crearea de produse semnificative, care ii ajuta pe altii, si de promovarea colaborarii interdisciplinare intre diferite domenii si practici. Spera sa-si inceapa masteratul in Tehnologii creative in 2021.

 

InTempo

Manusi InTempo pentru a ajuta persoanele care se confrunta cu stres emotional (de ex. sociofobie) in spatiile publice / in timpul actiunilor publice. Atingerea anumitor puncte de pe manusi in ritmul muzicii poate ajuta o persoana sa se calmeze.

De Alina Holovatiuk (Ucraina)

Alina Holovatiuk este o tanara arhitecta din Kiev, Ucraina. In prezent, isi continua studiile si cercetarile la Universitatea Nationala de Constructie si Arhitectura din Kiev, Departamentul de Tehnologii Informationale in Arhitectura. Abordarea ei asupra designului se bazeaza pe o atentie deosebita acordata emotiilor si perceptiei umane asupra lumii.

 

KnitX

KnitX este un set de textile functionale integrate computational prin tricotare digitala. Utilizarea in design a fibrelor active si electronice face posibile imbracamintea si tesaturile interioare care raspund dinamic la gesturi si lumina soarelui, isi schimba aspectul si asigura termoreglarea.

De Irmandy Wicaksono (Indonezia, stabilit in SUA)

Irmandy Wicaksono este inginer si designer electric si textil. In prezent este doctorand in Medii responsive, MIT Media Lab. Cercetarile sale se concentreaza pe dezvoltarea unor electronice moi si textile pentru diverse aplicatii, de la sanatate si bunastare, la interactiunea om-calculator si mijloace si medii interactive.

 

Solar Desalination Skylight

O abordare holistica pentru aprovizionarea asezarilor informale de coasta cu apa, energie si lumina naturala. Designul utilizeaza energie solara abundenta si apa de mare pentru a crea un dispozitiv Solar Desalination Skylight. Acesta emite o lumina naturala difuza, produce apa potabila si utilizeaza apa sarata ramasa pentru crearea de energie.

De Henry Glogau (Noua Zeelanda si Austria, stabilit in Danemarca)

Henry Glogau este un neozeelandez care a absolvit recent Academia Regala Daneza din Copenhaga, Danemarca. Masterul sau a avut specializarea Arhitectura si Medii Extreme, unde a explorat provocarile globale prezente si viitoare prin expeditii in diverse locatii. Henry lucreaza acum ca arhitect la GXN, unitatea de inovare ecologica a 3XN.

 

Terracotta Valley Wind

Un sistem de racire prin evaporare, din teracota, care raceste statiile de metrou in timpul verii si reduce consumul de energie. Teracota este un material argilos ieftin si accesibil. Natura sa permite apei sa se evapore rapid, utilizand in acelasi timp resursele eoliene nefolosite din statiile de metrou, maximizand valoarea curentului indus de tren.

De Intsui Design (China, stabilit in Japonia) Yilei Lyu, Chenkai Guo, Baohua Sheng, Yu Zhang

Intsui Design este un grup de design cu sediul in Tokyo. Membrii grupului urmeaza in prezent cursuri de master la Tama Art University in departamentul de Design integrat. Ei exploreaza relatia dintre comportamentele umane subconstiente si design. Practica lor de design se concentreaza pe intuitia oamenilor si pe raspunsurile naturale la obiecte si mediu.

DESPRE PREMIUL LEXUS DESIGN

Lansat in 2013, Premiul Lexus Design este o competitie internationala pentru tineri creatori din intreaga lume. Premiul isi propune sa contribuie la societate prin sprijinirea designerilor si creatorilor a caror activitate demonstreaza potentialul de a modela un viitor mai bun. Sase finalisti castiga o oportunitate rara de a-si realiza prototipurile de design sub indrumarea unor designeri de top. Premiul Lexus Design ofera expunere media globala pentru promovarea profesionala.