1. Discover Lexus
  2. LF Z concept car
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.

LEXUS INTRA IN PARTENERIAT CU ARTISTI SI DESIGNERI INOVATORI PENTRU SERIA DE INTERIOARE VIRTUALE ALE NOULUI CONCEPT LF-Z ELECTRIC

 

Design-uri gandite de designer-ul de incaltaminte Salehe Bembury, artistul Ondrej Zunka si designer-ul de moda Hender Scheme reflecta mostenirea dar si viitorul marcii.

Pentru a sarbatori premiera mondiala a noului LF-Z Electric, un concept de masina electrica reprezentativ pentru urmatorul capitol din povestea marcii, Lexus a intrat in parteneriat cu 3 artisti si designeri inovatori pentru a redesena interiorul celui mai recent model concept. Designer-ul de incaltaminte - vedeta - Salehe Bembury, artistul digital Ondrej Zunka si desginer-ul de moda japonez Hender Scheme creeaza interioare virtuale ce reflecta dedicarea continua Lexus pentru accelerarea viitorului sau electric.

Conceput ca o platforma pentru colaborare, Interioarele Virtuale ale LF-Z Electrific aduc impreuna talente inovative si ambitioase dintr-o multitudine de arii creative. Programul introduce o noua abordare a design-ului, sinergiei intre arta, moda, stil de viata si tehnologie ce contesta status quo-ul actual al industriei auto. Reuniunea de artisti creativi, alesi individual de Lexus reliefeaza diferitele aspecte ale principiilor de baza Lexus: design futurist, mostenirea japoneza si maiestria Takumi si o conexiune avansata om-masina.

“LF-Z Electrific intruchipeaza viitorul marcii Lexus, asa ca este emotionant sa vezi acel viitor prezentat de talente atat de diverse din zona design-ului. ”, spune Brian Bolain, General Manager la Lexus International. “Fiecare dintre colaboratori aduce o energie noua ce nu doar reinterpreteaza interiorul LF-Z dar examineaza si temele din urmatorul capitol Lexus.”

Salehe Bembury: combina estetica futurista cu materiale organice si culori aprinse

Debutul seriei este marcat de premiatul designer de incaltaminte Salehe Bembury, al carui concept de design de interior imbratiseaza tendintele futuriste. Aducand aceasta abordare inspirata din natura pentru noul LF-Z Electric, Bembury a conceptualizat un interior virtual ce imbina atat estetica avangardista cu materialele organice, alaturi de integrarea caracteristica lui a culorilor aprinse.

“Imi doresc ca aceasta masina sa redea juxtapunerea fluida a masinii cu natura,” spune Bembury. “Folosind in proportii egale functia de masina si beneficiile sale si natura, care energizeaza si alimenteaza pasagerii pana la destinatie.”

Conceptul foloseste culori inspirate din peisajele desertice si tonurile lor cromatice naturale, lasand la o parte materialele traditionale in faboarea materiilor naturale, precum cedru, pluta si granitul. Aceste materiale naturale se alatura textilelor si modelelor ce amintesc de istoria lui Bembury in design-ul de sneakersi, cum ar fi pielea intoarsa "pufoasa" folosita pentru tapiterie si modelul de amprenta digitala ce se gaseste des in lucrarile artistului, aplicata in acest caz pentru un panou de bord personalizat.

“Exact ca realizarile din domeniul incaltamintei, Salehe a impins barierele design-ului in materie de selectie a materialelor, silueta si poveste,” spune Bolain. “Este unul din cei mai interesanti designeri in domeniul sneakers-ilor in acest moment si reprezinta gandirea indrazneata si energia pe care le vedem in viitorul Lexus.”

Ondrej Zunka: imbratiseaza fara efort tehnologiile viitorului atent selectate

Renuntand la notiunile traditionale de design auto si si transpunand Lexus LF-Z Electric mai departe in viitor, conceptul lui Ondrej Zunka prezinta mecanisme caracteristice erei calatoriei in spatiu, materiale sci-fi si nuante multidimensionale ce transcend timpul si spatiul. “Acest design de interior este pur speculativ asa ca mi-am permis sa fac asocieri libere si sa dau frau liber imaginatiei si creativitatii,” spune Zunka. “Am vrut sa fac acest interior sa para de parca nu a fost creat de oameni, ci mai degraba de o inteligenta artificiala sofisticata. Am vrut sa merg mai departe de orice limbaj cunoscut si concept de design si sa evit ce este de obicei folosit in design-ul de interioare auto.”

Luand in considerare angajamentul Lexus pentru tehnologia intuitiva, Zunka, cu viziunea sa caracteristica de artist digital, a creat un design interior ce depaseste limitele functionalitatii si design-ului. Interiorul bazat pe tehnologie avansata include iluminat inteligent de-a lungul panourilor masinii ce dau o senzatie profunda ce influenteaza discret starea de spirit. Scaunele din silicon translucid cu proprietati similare spumei cu memorie si un plafon panoramic, din crom texturat, completeaza viziunea hiper-futuristica a lui Zunka pentru Lexus LF-Z Electric.

Hender Scheme: mestesugul pielii adanc inradacinat in traditia japoneza

Cu expertiza lor in caracteristicile naturale ale pieii, brandul japonez de moda fondat in Tokio Hender Scheme a fost o alegere naturala pentru a reflecta traditia japoneza a lui Lexus si maiestria Takumi. Pentru varianta lor de interior virtual al lui LF-Z Electric, Hender Scheme si-a imaginat un interior integral din piele alaturat tehnologiei inovatoare a conceptului auto. Materialele organice, nefinisate, vor dezvolta in timp o "patina", cu o culoare mai profunda, ce va da unicitate fiecarui vehicul. Conceptul reflecta trecerea timpului si relatia soferului cu masina sa.

In cadrul unui proces ce reflecta echivalentul unei experiente de 60.000 de ore in mestesugul Takumi, design-ul este adanc inradacinat in lucrarea de specialitate a maiestrilor din Asakusa, Tokyo. La inceputul procesului, pielea necesita un ochi format care identifica trasaturile sale naturale ce pot fi folosite, precum grosimea si elasticitatea. De aici, se introduc metodele de formare pentru a mula pielea pe forma plafonului, a usilor si a panoului de bord, finisand splendid aceste componente sculpturale.