1. Legal
  2. Lexus si mediul inconjurator
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.

MEDIUL LEXUS

ABORDARE DE 360°

"EFORTURILE DE ECOLOGICE ALE COMPANIEI LEXUS SUNT IZVORATE DINTR-UN AUTENTIC RESPECT SI CU O VERITABILA INGRIJORARE FATA DE NATURA PLANETEI. PARCURGETI PROCESUL CU CINCI PASI PENTRU A AFLA MODUL IN CARE LEXUS REDUCE IMPACTUL SAU ECOLOGIC NEGATIV LA NIVEL MONDIAL"

OBIECTIV: ZERO EMISII

LA LEXUS, CREDEM CA ESTE RESPONSABILITATEA NOASTRA SA FIM LIDERI IN INDUSTRIE IN PRIVINTA RASPUNSULUI LA PROVOCARILE DE MEDIU.

Credem ca sustenabilitatea mediului este cea mai importanta provocare aflata in fata industriei noastre si a societatii din acest secol. Raspunsul nostru afecteaza nu doar produsele noastre, ci si fiecare aspect al companiei noastre precum si pe fiecare persoana implicata.


Ghidati de versiunea unei mobilitati sustenabile:

  • Suntem pionieri ai tehnologiilor ecologice revolutionare precum vehiculele hibride
  • Reducem impactul ecologic al tuturor operatiunilor noastre
  • Minimalizam cantitatea de resurse naturale utilizate in productie si maximizam eforturile de reciclare si reutilizare
  • Conlucram cu comunitatile locale in vederea augmentarii calitatii mediului

Prin aceasta, definim o abordare panoramica a leadershipului in probleme de mediu. Ne straduim sa obtinem un nivel zero al emisiilor, cu zero deseuri produse in fiecare arie de activitate. Credem ca avand la dispozitie timpul si abilitatile necesare, acest lucru este posibil prin Kaizen (termenul japonez pentru conceptul de ”augmentare continua”). Credem ca dezvoltarea si succesul Lexus depind de acest lucru.

PASUL UNU: DEZVOLTAREA PRODUSULUI SI DESIGNULUI

PENTRU OBTINEREA UNUI IMPACT REDUS ASUPRA MEDIULUI, PLANIFICAREA SI CUANTIFICAREA PROGRESULUI ESTE ESENTIALA. ASADAR, UTILIZAM CONCEPTUL DE GANDIRE 'PE INTREG CICLUL DE VIATA' AL PRODUSULUI, UN PROCES EXHAUSTIC DE AUGMENTARE CONTINUA CE IA IN CALCUL TOATE RESURSELE CONSUMATE PRECUM SI PROBLEMELE DE MEDIU SI SANATATE ASOCIATE PRODUSELOR NOASTRE.

Suntem pionier in privinta utilizarii materialelor cu grad inalt de recuperabilitate, cercetand si utilizand componente cu reciclare facila la finalul ciclului propriu de viata, in vederea facilitarii proceselor de reciclare si recuperare. Chiar si cele mai putin vizibile componente ale unui vehicul Lexus sunt proiectate tinand cont de acest aspect: barele de protectie reciclate sunt utilizate pentru productia finisajelor portbagajului, in timp ce materialul fonoabsorbant tocat este utilizat pentru fonoizolatia plansei de bord.

Fetele portierelor sunt fabricate in prezent din tulpini de kenaf – o planta din familia hibiscus family – in locul materialului lemnos utilizat anterior.

Fibrele de Kenaf absorb intre doua si cinci ori cantitatea de CO2 absorbita de alte plante, fiind amestecate cu resturi de vechi bare de protectie provenite din ateliere de reparatii pentru a fabrica fete de portiere mai usoare, cu proprietati fonoizolante superioare si care nu afecteaza padurile.

"AM DEZVOLTAT UN MATERIAL PLASTIC CU RECICLARE INFINITA - UTILIZAT IN TOATE VEHICULELE NOASTRE, ACUM DISPONIBIL SI RESTULUI DE PRODUCATORI DIN INDUSTRIA AUTO."

PASUL DOI: PRODUCTIA

La Lexus, credem ca este responsabilitatea noastra sa fim lideri in industrie in privinta raspunsului la provocarile de mediu. Credem ca sustenabilitatea mediului este cea mai importanta provocare aflata in fata industriei noastre si a societatii din acest secol. Raspunsul nostru afecteaza nu doar produsele noastre, ci si fiecare aspect al companiei noastre precum si pe fiecare persoana implicata.

Prin aceasta, definim o abordare panoramica a leadershipului in probleme de mediu. Ne straduim sa obtinem un nivel zero al emisiilor, cu zero deseuri produse in fiecare arie de activitate. Credem ca avand la dispozitie timpul si abilitatile necesare, acest lucru este posibil prin Kaizen (termenul japonez pentru conceptul de ”augmentare continua”). Credem ca dezvoltarea si succesul Lexus depind de acest lucru.

PASUL TREI: LOGISTICA

Atentia Lexus in privinta problemelor ecologice se extinde de la colectarea si transportul materiilor prime la procesarea si asamblarea componentelor auto, si de la procesele specifice reprezentantelor noastre pana la gestionarea materialelor la finalul ciclului de viata al vehiculelor.

Am reusit reducerea cu 3057 mile pe an a distantelor logistice, ceea ce a permis salvarea unei cantitati de 1020 tone de CO2. Acest aspect a fost posibil prin atenta planificare a rutelor si prin dublarea sarcinii per vehicul de transport.

PASUL PATRU: RECICLAREA VEHICULELOR AFLATE LA FINALUL CICLULUI DE VIATA

DIRECTIVA REFERITOARE LA FINALUL CICLULUI DE VIATA AL VEHICULELOR ARE IN VEDERE PREVENIREA SI LIMITAREA PRODUCERII DESEURILOR, AUGMENTAREA GRADULUI DE REUTILIZARE, RECICLARE SI RECUPERARE LA FINALUL CICLULUI DE VIATA AL VEHICULELOR

Lexus sprijina solicitarile directivei si, ca parte a implementarii acesteia a introdus o politica de preluare gratuita a tuturor vehiculelor Lexus care se califica in acest sens.

Am angajat compania Autogreen drept furnizor de servicii pentru gestionarea schemei gratuite de preluare; acestia va pot da lamuriri privind calificarea in acest sens a vehiculului dumneavoastra precum si coordonatele celei mai apropiate facilitati de colectare. Pentru mai multe informatii va rugam vizitati www.autogreen.eu

La Lexus, lucram pe scara globala pentru a minimaliza impactul operatiunilor noastre asupra mediului. In alegerea unui partener pentru procesul de recuperare si reciclare al vehiculelor aflate la finalul ciclului de viata, a fost esentiala demonstrarea celor mai inalte standarde, in vederea asigurarii posesorilor de vehicule Lexus servicii responsabile, de incredere si eficiente pentru eliminarea finala a propriilor vehicule.

MANAGEMENTUL CHIMIC

Am luat masuri pentru a reduce impactul nostru asupra mediului, cu mult inainte ca legislatia europeana sa impuna aceasta cerinta. Am redus sau eliminat utilizarea metalelor grele cum ar fi plumbul*, cadmiul si mercurul, care pot provoca daune pe termen lung asupra mediului, daca nu sunt eliminate corespunzator. Utilizam piese fara plumb pentru autovehicule, tratamente anticorozive si dispozitive de iluminat si intrerupatoare fara mercur. De asemenea, evitam utilizarea solventilor si a vopselelor care contin substante nocive.

Respectam pe deplin Regulamentul REACH privind inregistrarea, evaluarea si autorizarea produselor chimice si colaboram cu toti partenerii nostri de afaceri pentru a ne asigura ca si ei isi inteleg responsabilitatile si obligatiile. Activitatile REACH au loc in fiecare sector de activitate, inclusiv in fabricatie, piese si accesorii. Este intentia noastra de a deveni lider mondial in domeniul produselor chimice sigure si al altor reglementari chimice.

*Cu exceptia bateriilor de pornire mentionate in exceptiile din anexa II la Directiva 2000/53 a Comisiei

Substante care prezinta motive de ingrijorare deosebita (SVHC)

Articolul 33 din Regulamentul REACH prevede informarea obligatorie a clientilor cu privire la prezenta substantelor care prezinta motive de ingrijorare deosebita (SVHC) in produsele noastre. Puteti gasi informatii despre autovehiculul dumneavoastra in lista de mai jos:

CT 200h PDF
ES PDF
GS PDF
IS PDF
LC PDF
LS PDF
NX PDF
RC PDF
RX PDF