1. Owners
 2. Lexus Link App
 3. FAQs
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.

ÎNTREBĂRI ADRESATE FRECVENT

Pentru a adăuga un autoturism, fie faceţi clic pe butonul „Adăugare autoturism” din pagina de pornire, fie, dacă aveţi deja un autoturism, faceţi clic pe pictograma Garajul meu, pe butonul „Adăugare” din colţul din dreapta sus. Pentru a şterge un autoturism, accesaţi secţiunea Garajul meu, derulaţi în jos şi faceţi clic pe butonul „Eliminare autoturism”.

În aplicaţia Lexus Link+, selectaţi mai întâi autoturismul din Garajul meu, apoi faceţi clic pe Centru Servicii de Conectivitate. Apoi parcurgeţi procesul de activare a serviciilor de conectivitate disponibile pentru autoturismul dumneavoastră

 

În cazul în care unul sau mai multe autoturisme conectate în Garajul meu nu au fost încă activate, vi se va solicita prin intermediul unui ecran de întâmpinare să activaţi serviciile de conectivitate de fiecare dată când vă autentificaţi în aplicaţie. Dacă omiteţi acest pas, veţi putea totuşi să efectuaţi ulterior activarea prin parcurgerea paşilor de mai sus.

 

Notă: În cursul procesului de activare, va trebui să acceptaţi Termenii de utilizare şi Nota privind confidenţialitatea.

Dacă doriţi să întrerupeţi permanent utilizarea serviciilor de conectivitate din aplicaţia Lexus Link+, selectaţi mai întâi un anumit autoturism din Garajul meu, apoi faceţi clic pe Centru Servicii de Conectivitate. Parcurgeţi procesul de dezactivare a serviciilor. 

Aplicaţia Lexus Link+ vă permite să controlaţi autoturismul de oriunde v-aţi afla. Aceasta este uşor de utilizat şi vă pune la dispoziţie funcţii unice, care duc experienţa dumneavoastră la volan la un nou nivel. Puteţi planifica o călătorie, localiza autoturismul parcat, obţine informaţii referitoare la următoarea întreţinere scadentă a autoturismului, verifica datele despre autoturism şi primi notificări importante referitoare la autoturism, precum şi comanda de la distanţă sistemul de climatizare, portierele şi luminile de avarie ale autoturismului.

Cele 5 pictograme, luate de la stânga la dreapta, sunt asociate următoarelor secţiuni:

 

 • Autoturism - Hartă - Notificări - Cont - Asistenţă

Puteţi accesa serviciile de conectivitate în orice moment. Datele autoturismului sunt transmise către aplicaţie atunci când este oprit motorul. Veţi putea vedea detaliile ultimei curse pe care aţi efectuat-o după ce este oprit motorul. Este necesară acoperirea pentru date mobile, prin urmare s-ar putea ca aplicaţia să nu funcţioneze în cazul în care parcaţi autoturismul în subteran.

Detaliile contului sunt aceleaşi pentru aplicaţia Lexus Link+ şi Portalul Clienţi. Parola poate fi schimbată pe ambele platforme. 

 

Pentru a vă schimba parola, accesaţi ecranul de autentificare şi selectaţi Am uitat parola.

Dealerul va trebui să vă verifice identitatea pentru a se asigura că este împiedicat accesul persoanelor neautorizate la datele personale ale clienţilor Lexus.

 

Va trebui să vizitaţi un dealer, deoarece protejarea datelor personale ale clienţilor este prioritară pentru Lexus.

 • Anulaţi abonamentul pentru servicii de conectivitate şi eliminaţi autoturismul din contul din aplicaţie
 • Ştergeţi profilul de utilizator din unitatea centrală multimedia
 • Nu vă ştergeţi contul, astfel încât alte autoturisme Lexus pe care le-aţi putea deţine în viitor să poată fi adăugate în cont. Nu uitaţi să informaţi noul proprietar al autoturismului cu privire la faptul că acesta are în dotare funcţia Servicii de conectivitate.

Serviciile de conectivitate vor înceta să funcţioneze dacă este eliminată seria de şasiu (VIN) din contul dumneavoastră.

În bara de navigare, faceţi clic pe pictograma secţiunii Cont, aflată în colţul din dreapta jos, pentru a edita setările profilului.

Serviciile de conectivitate sunt incluse în preţul de achiziţie al oricărui autoturism Lexus compatibil cu serviciile de conectivitate timp de zece ani.

 

Serviciile de conectivitate pentru autoturisme care au în dotare un sistem Smart Connect sunt incluse timp de 4 ani.

Serviciile de conectivitate ale aplicaţiei Lexus Link+ vor funcţiona timp de 10 ani. Lexus va acoperi costurile aferente datelor utilizate pentru asigurarea serviciilor de conectivitate timp de 10 ani, însă aplicaţia Lexus Link+ va funcţiona chiar şi fără servicii de conectivitate.

În ecranul Garajul meu, faceţi clic pe butonul Dealer preferat din Service şi întreţinere. Aici puteţi seta dealerul preferat.

Funcţia Îndrumare pilotaj hibrid vă asigură o îndrumare contextualizată cu privire la modul în care vă puteţi îmbunătăţi stilul de conducere hibrid pe baza curselor anterioare, permiţându-vă să profitaţi la maximum de modul EV pentru a reduce consumul de combustibil şi a minimiza impactul asupra mediului ambiant.

Da, la modelele selectate. În pagina de pornire a panoului de control, puteţi vedea nivelul curent al combustibilului sub forma unui indicator şi autonomia de parcurs curentă.

 

Da, la modelele selectate puteţi vedea starea portierelor, geamurilor, portbagajului şi luminilor autoturismului.

 

Pentru a verifica starea, accesaţi pagina de pornire. Faceţi clic pe butonul Stare autoturism.

 

Pentru mai multe detalii cu privire la disponibilitatea funcţiei pe un anumit model, vă rugăm să vă adresaţi unui dealer autorizat sau să căutaţi informaţii în pagina web Lexus locală.

Da, la modelele selectate puteţi efectua încuierea/ descuierea de la distanţă prin intermediul aplicaţiei. Pe cardul Servicii de la distanţă se găsesc butoanele de blocare/ deblocare.

 

Reţineţi faptul că nu veţi putea:

 • Încuia autoturismul dacă oricare dintre portiere este deschisă şi/sau dacă există o cheie inteligentă în autoturism
 • Descuia autoturismul dacă alarma este activată sau dacă autoturismul a fost încuiat manual cu cheia fizică

 

Pentru mai multe detalii cu privire la disponibilitatea funcţiei pe un anumit model, vă rugăm să vă adresaţi unui dealer autorizat sau să căutaţi informaţii în pagina web Lexus locală.

Da, modelele selectate pot fi localizate într-o parcare aglomerată prin activarea de la distanţă a luminilor de avarie ale autoturismului. 

 

În aplicaţia Lexus Link+, accesaţi cardul Servicii de la distanţă. Printr-un clic pe Lumini de avarie, puteţi activa luminile de avarie ale autoturismului, ceea ce vă va permite să găsiţi cu uşurinţă autoturismul.

 

Luminile de avarie vor fi activate timp de 60 secunde. După 60 secunde, puteţi activa din nou funcţia Lumini de avarie. 

 

Pentru mai multe detalii cu privire la disponibilitatea funcţiei pe un anumit model, vă rugăm să vă adresaţi unui dealer autorizat sau să căutaţi informaţii în pagina web Lexus locală.

Accesaţi panoul de control Servicii şi selectaţi Îndrumare pilotaj hibrid (pentru autoturisme hibride), EV (pentru autoturisme electrice cu acumulator) sau Date analitice pilotaj (pentru autoturisme non-electrice). Selectaţi fila Toate cursele pentru a vedea cursele anterioare şi faceţi apoi clic pe o cursă pentru a accesa datele analitice referitoare la pilotaj. Puteţi găsi de asemenea detalii cu privire la ultima cursă în ecranul de pornire al panoului de control.

Aplicaţia Lexus Link+ este compatibilă cu: 

 • dispozitive iOS cu versiune 15.0 sau ulterioară
 • dispozitive Android cu versiune 7.0 sau ulterioară, însă nu marca Huawei (Huawei a lansat propriul sistem de operare HarmonyOS în iunie 2021)

Versiunea aplicaţiei se găseşte în partea inferioară a secţiunii „Cont”.

Trebuie să introduceţi datele de autentificare în sistemul multimedia al autoturismului. Va trebui să asociaţi apoi sistemul multimedia cu seria de şasiu (VIN). Apoi va trebui să utilizaţi funcţia tethering Bluetooth pentru a conecta autoturismul la internet. Funcţia Destinaţiile mele nu va opera. 

Dacă dispuneţi de un set de cabluri pentru pornirea asistată/ cabluri de pornire şi un al doilea autovehicul, puteţi porni autoturismul conform procedurii din manualul de utilizare.

Da şi nu. Un autoturism poate fi adăugat în mai multe conturi, însă doar un cont va putea accesa serviciile de conectivitate şi orice alte date personale.

Accesaţi magazinul de aplicaţii iOS App Store sau Google Play Store şi căutaţi aplicaţia Lexus Link+. Apoi descărcaţi pur şi simplu aplicaţia, complet gratuit.

Contul este unul comun pentru aplicaţia Lexus Link+ şi Portalul Clienţi. Pe ambele platforme se poate crea un cont din ecranul de autentificare. După crearea unui cont, veţi primi un e-mail de activare, pe care va trebui să îl confirmaţi înainte să vă puteţi accesa contul şi să vă puteţi adăuga autoturismul/ autoturismele.

Disponibilă pe modelele selectate, funcţia Climatizare de la distanţă poate fi activată de la distanţă prin intermediul aplicaţiei Lexus Link+ pentru asigurarea răcirii/ încălzirii habitaclului la un nivel confortabil. 

 

Prin intermediul cardului Control de la distanţă, veţi putea porni funcţia Climatizare de la distanţă pentru o perioadă de 10 minute. Când funcţia Climatizare de la distanţă este activată, aplicaţia Lexus Link+ indică timpul rămas până la oprirea acesteia. Funcţia Climatizare de la distanţă poate fi utilizată de două ori (2x10 min).

 

Reţineţi faptul că, la unele autoturisme, la activarea funcţiei Climatizare de bază de la distanţă, va fi pornit de asemenea motorul autoturismului. Astfel, vor fi activate toate setările auxiliare utilizate cu ocazia ultimei curse (înainte să fie oprit motorul) (de exemplu, setările pentru temperatură, dispozitivul pentru încălzirea scaunului, aparatul radio etc.).  

 

La autoturismele selectate, funcţia Climatizare de la distanţă va avea mai multe funcţii avansate. Cum ar fi:

 • Controlul de la distanţă al ventilaţiei scaunelor, încălzirii scaunelor, încălzirii volanului şi degivrării
 • Programarea de la distanţă a climatizării: stabilirea din timp a momentului în care urmează să fie răcit sau încălzit habitaclul.

 

Reţineţi faptul că, la ora actuală, funcţia Climatizare de bază de la distanţă nu este disponibilă în Austria din motive legale. Autoturismele electrice cu acumulator şi autoturismele electrice reîncărcabile dispun de funcţia Climatizare de la distanţă în Austria.

 

Autoturismele electrice cu acumulator şi autoturismele electrice reîncărcabile necesită un nivel de cel puţin 20% sau 30% de încărcare a acumulatorului pentru a putea opera sistemul de aer condiţionat.

 

La o temperatură exterioară de sub -10°C, funcţia Climatizare de la distanţă nu va opera la autoturismele electrice reîncărcabile.

 

Pentru mai multe detalii cu privire la disponibilitatea funcţiei pe un anumit model, vă rugăm să vă adresaţi unui dealer autorizat au să căutaţi informaţii în pagina web Lexus locală.

Odată ce un autoturism a fost adăugat în cont, nu mai este posibilă utilizarea versiunii vechi a aplicaţiei Lexus Link+ pentru acelaşi autoturism. Totuşi, dacă deţineţi mai mult de 1 autoturism Lexus, este în continuare posibilă utilizarea aplicaţiei vechi pentru modelele care nu au fost încă transferate în noua versiune a aplicaţiei.

Puteţi verifica abonamentele active şi inactive prin accesarea secţiunii Garajul meu şi selectarea opţiunii Centru Servicii de Conectivitate.

Vă puteţi gestiona Termenii de utilizare din secţiunea Portal confidenţialitate date a contului.

Puteţi consulta Nota privind confidenţialitatea în secţiunea Portal confidenţialitate date a contului.