1. Discover Lexus
  2. LFA art car
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.

MODEL LFA UNIC LA CURSA DE 24 DE ORE DE LA SPA

Echipa Emil Frey Lexus Racing și-a făcut debutul la cursa de 24 de ore Total de la Spa pe 28-29 iulie, cu două mașini Lexus RC F GT3 la cea de a 70-a ediție a acestei spectaculoase curse de anduranță.

Înscrierea în cursă a fost urmarea rezultatelor pozitive obținute de Emil Frey Lexus Racing în primul său sezon complet la Blancpain GT Series, care a inclus o victorie spectaculoasă în a cincea rundă a campionatului pe Circuit Paul Ricard în Franța.

De asemenea, a venit după o sesiune pozitivă de teste pe circuitul Francorchamps de la Spa - gazda cursei de 24 de ore Total de la Spa - unde au fost testate diferite formule și setări, în condiții de drum uscat și pe ploaie.

Au fost incluse date și dintr-o participare de succes pe Spa Francorchamps de anul trecut, când echipa a obținut primul pole position pentru RC F GT3 din lume și a obținut o victorie de dominație în timpul unei runde a seriei International GT Open.

Directorul echipei, Lorenz Frey, a declarat că încrederea echipei a crescut după acest test, în care s-a demonstrat că performanțele RC F GT3 sunt excelente pe acest circuit provocator de șapte kilometri de la Spa. „Având în vedere că circuitul de la Spa, cu curbele sale rapide, se potrivește foarte bine modelului nostru Lexus RC F GT3, preconizăm performanțe bune”, a declarat acesta. „Spa e una din cele mai dificile curse de GT3 care are loc pe unul din cele mai spectaculoase circuite din lume și toată lumea din echipă abia așteaptă prima cursă de 24 de ore cu Lexus.

SPA E UNA DIN CELE MAI DIFICILE CURSE DE GT3 CARE ARE LOC PE UNUL DIN CELE MAI SPECTACULOASE CIRCUITE DIN LUME ȘI TOATĂ LUMEA DIN ECHIPĂ ABIA AȘTEAPTĂ PRIMA CURSĂ DE 24 DE ORE CU LEXUS.

Lorenz Frey, Director Echipă

O echipă de piloți experimentați, care l-a inclus pe Monegasque Stéphane Ortelli - fost câștigător la cursele de 24 de ore de la Spa și Le Mans - a pilotat cele două RC F GT3 ale Emil Frey Lexus Racing în această cursă.

 

LFA ART CAR

Pentru a marca această premieră și cea de a 10-a aniversare a mărcii de performanță Lexus „F”, Lexus Europe a lansat un LFA Art Car în timpul weekendului de curse de la Spa. Conceput de artistul portughez Pedro Henriques, grafica acestui vehicul unic contopește liniile imediat recognoscibile ale celei mai cunoscute supermașini Lexus, LFA-ul, cu un model organic care exprimă sentimentul de mișcare și continuă evoluție.

„Inspirația mea pentru această grafică a venit din ideea de fluiditate, prezentă în viața contemporană, în care lucrurile sunt în permanentă mișcare și este imposibil să ții ceva locului”, explică Pedro. „Liniile desenului urmăresc această senzație de mișcare în orice direcție, fără oprire; o viață progresivă. Am vrut să obțin acest sentiment organic folosind materiale create manual și linii fluide în cadrul elementelor dispuse pe întreaga suprafață a mașinii. Am sperat ca astfel să pot exprima acel sentiment în care mașina devine o formă mai puțin definită, aflată într-o permanentă mutație în mișcarea sa”.

 

SPER SĂ POT EXPRIMA ACEL SENTIMENT ÎN CARE MAȘINA DEVINE O FORMĂ MAI PUȚIN DEFINITĂ, AFLATĂ ÎNTR-O PERMANENTĂ MUTAȚIE ÎN MIȘCAREA SA.

Pedro Henriques

Lexus cultivă pasiunea pentru artă și design, astfel cum se demonstrează în fiecare an în cadrul expozițiilor mărcii de la Milan Design Week. În vara aceasta, Lexus a deschis și o galerie pop-up UX Art Space la Lisabona, în care au fost expuși mai mulți artiști, inclusiv Pedro Henriques.