1. Discover Lexus
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.
DISCOVER LEXUS

MAIESTRIA TAKUMI

Precizie. Dedicare. Abilitate. Toate fac parte integranta din maiestria unica evidenta in fiecare autovehicul Lexus.

CALITATE SUPERIOARA

 

In gama Lexus, fiecare detaliu este realizat la cele mai inalte standarde. Toate aspectele se reunesc pentru a crea o experienta rafinata, fara efort, atat pentru soferi, cat si pentru pasageri.

PRECIZIE ARTIZANALA

Data viitoare cand intrati intr-una dintre masinile noastre, acordati-va un moment pentru a admira cusaturile frumos executate care decoreaza interiorul. Simplitatea si eleganta lor nu tradeaza cat de dificil sunt de executat.

Cusaturile trebuie executate cu precizie - de fiecare data. Efectul este palpabil, deoarece liniile realizate manual contrasteaza placut cu tehnologia de ultima ora a aparatelor si instrumentelor de bord ale masinii.

CULOARE REINVENTATA

Culoarea noastra este complexa si are o personalitate puternica. Folosim un proces cu mai multe straturi, care transforma in intregime felul in care arata autovehiculul si modul in care acesta reactioneaza la razele soarelui. Vopseaua se aplica cinci straturi si este supusa procesului de coacere de patru ori.

Continuand sa inoveze, Lexus prezinta Structural Blue pentru LC 500 Sports Coupé. Aceasta nuanta noua remarcabila de lac inovator reprezinta punctul culminant a aproape 15 ani de munca de cercetare si dezvoltare si al unei colaborari stranse intre oameni de stiinta, ingineri, designeri si experti in vopsele.

Inspirate de aripile irizate ale fluturelui albastru, nanostructurile stratificate din nuanta Structural Blue au fost create pentru a permite reflectia imbunatatita de aproape 100% a luminii vizibile (majoritatea vopselelor reflecta in jur de 50%), producand astfel o culoare mai vibranta si mai dinamica decat orice alta nuanta de albastru din lume.

 

PROCESUL DE SLEFUIRE UMEDA

O suprafata perfecta este foarte atractiva, dar este dificil de realizat. Dupa fiecare strat de vopsea de baza, exteriorul masinii este supus slefuirii umede manuale.

Finisajul este apoi verificat de ochii ageri ai maestrilor Takumi, precum si de scanere digitale. Nicio pata nu este trecuta cu vederea. Perfectiunea este singura optiune care corespunde standardelor noastre.

 

 

 

INGINERIE CU REGLAJ FIN

Testarea motoarelor noastre nu se desfasoara doar automat. Pe langa utilizarea celei mai noi tehnologii pentru a garanta cele mai inalte standarde, tot ceea ce se afla sub capota este supravegheat si de ochiul unui mester.

Mainile umane actioneaza in armonie cu sistemele de ultima generatie, cum ar fi scanarea CAT, imprumutata din stiinta medicala. Spre deosebire de scanerele traditionale, acestea vad chiar in interiorul motorului, garantand respectarea cerintelor de calitate ale Lexus, de fiecare data.

Takumi utilizeaza si instrumente precum stetoscopul traditional, pentru a se asigura ca precizia si calitatea sunt mentinute in permanenta.

 

 

 

MAESTRII TAKUMI

Vechiul concept japonez „Takumi” este esential in tot ceea ce facem. Maestrii nostri Takumi sunt pastratorii acestei filozofii artizanale, adaugand o nota umana subtila in fiecare aspect al designului si dezvoltarii Lexus.

Sunt necesare 10.000 de ore pentru a deveni expert, dar 60.000 de ore pentru a deveni maestru Takumi. Acest documentar unic spune povestea a patru maestri Takumi si a dedicarii lor pentru o viata de repetare fara sfarsit si fara scurtaturi. Acesta exploreaza problema supravietuirii mestesugului uman dupa ce inteligenta artificiala se va dezvolta mai mult decat capacitatile noastre.

 

FARA SCURTATURI

Exista o singura cale care duce la obtinerea unui nivel superior de maiestrie, iar aceasta cale implica o atentie nemarginita la detalii. Uneori, maestrii ascund defecte sau semne in interiorul masinilor pentru a se asigura ca lucratorii ating acelasi nivel de maiestrie. De la soferii de teste care sunt testati inainte de testul pe sosea, pana la camera in care viitorii Takumi isi antreneaza simturile, aceste filmulete va vor arata de ce nimic nu se poate compara cu nivelul de maiestrie utilizat la Lexus.

OAMENII SI TEHNOLOGIA

Maiestria de neegalat se poate obtine doar atunci cand robotii si oamenii lucreaza in armonie. Programarea simturilor unice ale unor maestri desavarsiti in miscarile eficiente si fara eroare ale tehnologiei noastre robotizate a condus la un nivel de maiestrie de neegalat.

 

SUPRAOAMENI

Dupa ore intregi de exercitii si antrenamente, Maestrii Takumi dezvolta simturi aproape supraomenesti. Ochiul este capabil sa distinga semne invizibile pentru cei neantrenati, auzul poate regla motorul cu precizie chirurgicala, iar atingerea poate detecta imperfectiuni de o zecime de milimetru.