1. Discover Lexus
  2. Technology

TEHNOLOGIE

Vedem în energie un catalizator al creației. Nu ne mulțumim doar să adoptăm cele mai recente inovații, ci le utilizăm în noi direcții surprinzătoare și imaginative.

TEHNOLOGIA EXTRAORDINARĂ, OFERITĂ STANDARD

Cele mai recente și avansate tehnologii ale noastre se regăsesc în dotările întregii noastre game de vehicule. Cu o execuție la cel mai înalt nivel, este aici pentru a vă oferi cele mai rafinate experiențe. De la interioarele superbe la sistemele de siguranță intuitive și inteligente precum LSS+, tehnologia și luxul sunt prezente în paralel, în tot ceea ce creăm.

OPȚIUNI ELEVATE

Multe dintre cele mai rafinate dintre dotările noastre sunt oferite standard, însă puteți alege și dintre opțiunile formate din cele mai recente sisteme de divertisment, climatizare și siguranță. Rezultatul? O experiență rafinată, de fiecare dată când vă suiți la volan. Când conduceți, totul se află sub control. Cu o simplă atingere a unui buton de pe bord, puteți altera și augmenta atmosfera, în funcție de preferințe.

PERFECȚIUNEA ACUSTICII

Am intrat în parteneriat cu specialiștii în sisteme audio de la Mark Levinson®, conlucrând pentru dezvoltarea unor soluții audio care să ducă divertismentul la bord la un nou nivel. Specialiștii Mark Levinson® sunt implicați profund în fiecare etapă. Ei participă din momentul conceperii și dezvoltării, pentru a se asigura că habitaclul vehiculului este calibrat precis în vederea unei acustici perfecte. Plasarea boxelor și calibrarea acestora se face personalizat, în funcție de habitaclurile vehiculelor noastre.

ATMOSFERĂ OPTIMIZATĂ

Atmosfera dintr-un vehicul este invizibilă, dar este importantă. Pentru noi, contează foarte mult - atât de mult încât am încorporat tehnologia Nanoe® ce monitorizează și reglează calitatea aerului din habitaclu, la nivel microscopic. Depășind limitele sistemelor de climatizare, această inovație garantează cel mai înalt nivel de confort, de ficare dată.

SIGURANȚĂ LEXUS

Siguranța dumneavoastră este prioritatea noastră. Sistemul de siguranță Lexus Safety System + definește o nouă eră în prevenirea accidentelor, pentru a vă proteja pe dvs., pasagerii, oamenii din celelalte autovehicule și pietonii de vătămări. Completând și sprijinind abilitățile dvs. de șofat, Sistemul de siguranță Lexus Safety System + vă îmbunătățește simțurile pentru a se asigura că vă simțiți încrezător cu privire la călătoria în care urmează să vă îmbarcați.

EXPLORAȚI SIGURANȚA LEXUS

ÎMPINGÂND LIMITELE INVENŢIEI

Modelele noastre conceptuale se bazează și în același timp generează idei pentru tehnologii viitoare. Modelele LF-FC, conceptul UX, și conceptul de scaun cinetic sunt proiecții viitoaree, dar și laboratoare de pionierat în care testăm noi idei îndrăznețe, oferind gândirii imaginative posibilitatea efectuării unor adevărate salturi tehnologice.

SCAUNELE, REIMAGINATE

Revoluționarul concept Lexus Kinetic Seat a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris 2016. Abordând scaunele dintr-o nouă perspectivă, am dezvoltat o modalitate de construcție din plasă, pentru a vă oferi un confort superior. Fibrele stabilizează deplasarea corpului, pentru un plus de confort și reasigurare. Așadar, când vă așezați, vă puteți relaxa și mintea, nu doar corpul.

CITESTE MAI MULT

INTERFEȚE INTELIGENTE

Atât conceptul UX cât și modelul LF-FC imaginează o modalitate mai naturală, mai umană și lipsită de efort de interacțiune cu vehiculul. În curând, acestea vor putea interpreta și răspunde la gesturi și atingeri. De asemenea, la orizont apar hologramele.

EXPLORAȚI CONCEPTUL UX EXPLORAȚI CONCEPTUL LF-FC

CARACTERISTICI DE PIONIERAT ALE MODELULUI LS

Noul model LS avansează tehnologia de siguranță la noi limite. Bazându-se pe sistemul Lexus Safety System +, adaugă noi caracteristici avansate, asigurând o nouă dimensiune a asistenței în conducere. Sistemele de siguranță pre-impact (PCS), de avertizare la părăsirea benzii (LDA) și tempomatul dinamic au fost augmentate. Modelul LS previn producerea coliziunilor în noi moduri inovative, utilizând sisteme precum cel de alertă pieton și asistare activă a direcției pentru a vă complementa percepția în conducere, intuitiv și inteligent.

 

FACEȚI CUNOȘTINȚĂ CU MODELUL LS

LEXUS ELECTRIFICAT

De peste 15 ani, Lexus a inovat si perfectionat electrificarea, culminand prin productia de vehicule emotionante, eficiente si durabile. Motoarele silentioase protejeaza planeta si furnizeaza experiente dinamice la volan. Tehnologia lider la nivel mondial face totul mai sigur, mai fluid si mai luxos. Urmatoarea generatie este aici si este uimitoare.

 

 

 

DESCOPERIND UTILIZĂRI NEAȘTEPTATE

Abordăm permanent tehnologia dintr-o perspectivă dinamică, niciodată static. Mai degrabă decât simpla utilizare a tehnologiilor în forma lor existentă, le vedem drept puncte de pornire inspiraționale pentru noi dezvoltări. Proiectăm totul spre viitor, gândim creativ, extins, ne reimaginăm și reconstruim în permanență.

SCANARE INTELIGENTĂ

Gândind neconvențional, am împrumutat cea mai recntă tehnologie de scanare CAT din lumea medicală. De ce? Deoarece am observat o nouă utilizare, surprinzătoare și valoroasă pentru Lexus.

Abordarea tradițională în examinarea motoarelor se bazează pe inspecții mecanice și externe. Dar, la Lexus, vrem să ne asigurăm că fiecare motor este perfect în interior.

Tehnologia computer-tomograf (CAT) ne permite să explorăm interiorul motoarelor. Putem verifica imperfecțiunile cu o precizie absolută. Metoda noastră neconvențională produce rezultate fără compromisuri.

 

MATERIALE NECONVENȚIONALE

Îmbinând natura și tehnologia, utilizăm inovativ materialele ecologice pentru a găsi soluții mai puțin dăunătoare planetei. Experimentați elementele distincte de design interior ce evocă frumusețea lumii naturale. Veți descoperi finisaje elegante, perfect funcționale și noi caracteristici.

Natura și tehnologia se combină cu un efect uimitor în puternicele boxe ale modelului Lexus CT. Am utilizat bambusul într-o nouă modalitate, pentru a genera o acustică incredibilă.

Diafragmele boxelor sunt fabricate dintr-un material format din structuri microscopice găsite la baza frunzelor de bambus, cu cărbunele. Ultraușoare și cu sunet puternic, diafragma este suficient de rigidă pentru a reda sunetele înalte, și suficient de flexibilă pentru amortizarea propriilor sale vibrații.

TESTARE ÎN REALITATEA VIRTUALĂ

Utilizăm realitatea virtuală pentru a duce testarea la un nou nivel. Atât condițiile de rulare cât și reacțiile șoferului pot fi simulate ca niciodată până în prezent. Prin crearea unei experiențe imersive, am putut colecta răspunsul retroactiv real al șoferilor, într-o mare varietate de scenarii de siguranță. Ne folosim de acest lucru pentru a ne îmbunătăți și perfecționa tehnologia, augmentând sentimentul dumneavoastră de siguranță și liniștea sufletească.

În interiorul unui dom inteligent se află un model Lexus LS. Ecranele panoramice afișează imagini realistice ale orașului și din timpul conducerii pe autostradă. Cilindrii se deplasează, se rotesc și se înclină, simulând virajele, urcarea, accelerația și decelerarea. Iar înregistrările audio cu sunetul motorului, vibrații și zgomotul produs de curenții de aer completează efectul.

Posibilitățile de simulare sunt infinite. Spre exemplu, reproducerea situațiilor monotone de conducere pe autostradă ne permite să explorăm modul în care acționează oboseala, ajutându-ne să dezvoltăm un sistem inteligent de avertizare. Takahiko Murano, responsabil cu proiectarea experimentelor, ne explică: "Acest aspect este imposibil de testat în realitate.