1. Legal
 2. WLTP
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.

WLTP- NOUA PROCEDURA DE TESTARE A EMISIILOR DE CO2 PENTRU VEHICULE USOARE ARMONIZATA LA NIVEL GLOBAL

Noua medota de testare pentru emisii si consumul de carburant

Din 1980 testele europene pentru masinile noi au fost facute folosind NEDC ( Noul ciclu European de conducere). Din 1 septembrie 2017 a fost introdus un nou test, Procedura de testare a vehiculelor ușoare armonizata la nivel mondial ( WLTP) pentru a oferi atat cumparatorului cat si celui care detine masina o intelegere realistica a performatelor masinii.

NEDC IN WLTP: CE SE SCHIMBA?

Odata cu avansul in tehnologia vehiculelor si cu schimbarea conditiilor de condus, sistemul de testare al emisiilor de CO2 NEDC, implementat acum aproape 40 de ani, va fi inlocuit.Pentru a va oferi o cale cu o acuratete mai ridicata pentru a compara consumul si emisiile masinii, noul test WLTP introduce conditii de test mai realistice astfel incat masuratorile de laborator sa reflecte mai bine performantele masinii de pe sosea.

LA CE TREBUIE SA VA ASTEPTATI DE LA TESTELE WLTP

 • Ciclu de test

  Teste dinamice care reprezinta mai bine comportamentul real de condus.

  Faze de conducere

  Mai multe faze dinamice: 52% urban si 42% non-urban.

  Viteza Medie si Maxima

  Viteza medie este 46.5 km/h ( o creste de 12.5km/h) in timp ce viteza maxima a fost marita la 131km/h.

  Schimbarea vitezelor

  Fiecare vehicul are nivele de schimb a vitezei diferita in loc de fixa.

 • Ciclu Time

  Testele dureaza 30 minute, cu o crestere de 10 minute.

  Distanta de ciclu

  23.25 Kilomentri, de doua ori mai mult fata de vechea distanta.

  Echipament Optional

  Optiunile aditionale vehicului ( cu impact asupra CO2 si a consumului) sunt luate in considerare.

  Temperatura de test

  Măsurătorile se fac la 23°C (și valorile CO2 corectate la 14°C) față de 20-30 °C.

INTRODUCEM O CLARITATE MAI BUNA

Intre septembrie 2017 si septembrie 2018 toate masinile noi trebuie sa se conformeze cu procedurile de testare WLTP ( vehiculele comerciale usoare un an mai tarziu). Pentru Lexus primul model care este certificat WLTP este RC F, in Q4 2017.

La Lexus ne bucura schimbarile in WLTP, care vor oferi clientilor nostri o baza de calcul mai precisa pentru a calcula emisiile si consumul de carburant. Ca lider in mobilitatea curata, am cercetat timp de decenii cum sa constuim vehicule care sa fie prietenoase cu mediul, cum sa producem tehnologii ca Hybrid-ul care si-au dovedid valoarea prin reducerea emisiilor gazelor de sera si prin ajutarea sa mergem inainte, spre o societate cu o urma de carbon cat mai mica.

HYBRID-UL ESTE CENTRUL SISTEMULUI DE PROPULSIE SI NE VA AJUTA SA TAIEM CU 90% EMISIILE DE CARBON ALE MASINILOR NOASTRE PANA IN 2050 COMPARAT CU 2010.

Dr. Johan Van Zyl, Presedinte si CEO al Toyota Motor Europe

TESTE ZI DE ZI, REZULTATE REALISTICE

Noile teste WLTP vor asigura ca masuratorile din laborator vor reflecta mai corect situatiile pe care le experimentezi zilnic. Asta inseamna ca valorile emisiilor si consumul de carburant pentru masinile noi sunt mai bine reprezentate fata de cat te poti astepta sa atingi.