1. Owners
 2. Service si intretinere
 3. Roti-de-iarna
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.
Jante, anvelope de iarna si senzori

Roti de iarna

Pentru siguranta si confort premium in sezonul rece, va recomandam sa alegeti un set de roti complete Lexus. Acestea va vor oferi aderenta superioara pe diferite tipuri de carosabil si vor pastra aspectul estetic premium al masinii.

ROTI COMPLETE DE IARNA LEXUS

ANVELOPE DE IARNA LEXUS

Montarea anvelopelor de iarna va ajuta sa fiti pregatit pentru toate surprizele vremii. Anvelopele de iarna sunt fabricate dintr-un compus care isi pastreaza elasticitatea la temperaturi scazute. Acestea au o banda de rulare adanca pentru a dispersa apa si noroiul si au de asemenea numeroase caneluri pentru a imbunatati aderenta la oprire, la pornire si in timpul virajelor si reduc considerabil distanta de oprire a masinii dumneavoastra.

Aceasta combinatie permite anvelopelor de iarna sa se adapteze la numeroase conditii de rulare pe vreme rece pe carosabil umed, acoperit cu zapada sau inghetat.

EFECTELE ANVELOPELOR DE IARNA ASUPRA DISTANTEI DE OPRIRE

 • Carosabil acoperit cu zapada

  Anvelopele de iarna au inregistrat o distanta de oprire imbunatatita de 8m. Franarea pe carosabil acoperit cu zapada de la 48,28 km/h pana la oprirea completa.

 • Carosabil inghetat

  Anvelopele de iarna au inregistrat o distanta de oprire imbunatatita de 11m. Franarea pe carosabil acoperit cu zapada de la 32,18 km/h pana la oprirea completa.

Va atragem atentia ca diagramele de mai sus nu sunt desenate la scara. Teste de franare realizate de British Tyre Manufacturers Association si furnizate de Tyresafe. Pentru informatii suplimentare, accesati www.tyresafe.orgOpens in new window

Cand ar trebui sa treceti la anvelopele de iarna?

 • Temperaturi sub 7 grade celsius

  Datorita modelelului special al benzii de rulare si compusilor din cauciuc natural, anvelopele de iarna asigura aderenta superioara si distante de franare reduse la temperaturi de sub 7° C.

 • Zapada

  Anvelopele de iarna au o multime de caneluri mici de pe partea de rulare care ofera o aderenta superioara pe suprafete inzapezite si inghetate.

 • Gheata

  Combinatia de compusi din cauciuc natural si modelele speciale ale benzii de rulare asigura anvelopelor de iarna o aderenta mai buna si distante de franare reduse pe drumuri cu gheata.

Roti complete de iarna de la Lexus

INTREBARI FRECVENTE DESPRE ROTI DE IARNA

Nu este recomandat. Pentru a face fata conditiilor de inghet, anvelopele de iarna sunt fabricate din cauciuc mai moale si mai flexibil decat compusul gasit in anvelopele de vara. Ca urmare, in conditii mai calde, anvelopele de iarna se uzeaza mai usor, maresc consumul de combustibil al vehiculului si prelungesc distantele de franare.

Este indicat sa depozitati intotdeauna anvelopele de iarna intr-un mediu racoros, uscat si intunecat. Daca depozitati anvelope fara jante, asigurati-va ca sunt in pozitie verticala, in timp ce anvelopele cu jante montate ar trebui intotdeauna asezate pe plat - evitand contactul cu grasime, benzina si ulei. Unii dealeri Lexus ofera un serviciu de depozitare al anvelopelor, asa ca puteti contacta cel mai apropiat distribuitorul sau reparator autorizat pentru a afla mai multe.

In functie de kilometrajul anual, anvelopele de iarna sunt proiectate sa dureze intre unu si cinci ani daca sunt depozitate corespunzator atunci cand nu sunt in folosinta. Atat reactiile fizice, cat si cele chimice determina imbatranirea anvelopelor, iar acest lucru se poate intampla cu anvelopele care sunt rareori sau niciodata folosite. O anvelopa de iarna care a fost depozitata corect ar trebui sa indeplineasca in continuare specificatiile si sa functioneze ca o anvelopa noua.

Performanta zgomotului unei anvelope de iarna poate fi identificata pe eticheta UE a anvelopelor aplicata tuturor anvelopelor de iarna noi din 2012. Evaluarea zgomotului se explica printr-o masurare in decibeli si printr-un grafic negru cu unda sonora.

Progresele tehnologiei anvelopelor au imbunatatit performanta anvelopelor de iarna pana la punctul in care anvelopele cu crampoane sunt necesare doar in cele mai extreme conditii.

Anvelope de iarna

Anvelopele moderne de iarna sunt fabricate dintr-un compus care ramane la o flexibiltate ideala a materialului la temperaturi scazute. Sunt adaptabile la diferite conditii de condus pe timp rece, inclusiv zapada, gheata si suprafete umede sau uscate. Acest lucru le face o alegere buna din toamna pana in primavara.

Anvelope cu crampoane

Majoritatea anvelopelor cu crampoane au stifturi metalice incorporate in partea lor de rulare. Acestea sunt ideale pe o suprafata acoperita de gheata pentru a asigura aderenta necesara rularii. Sunt utilizate in mod obisnuit in regiunile in care temperatura ramane in jurul nivelului de inghet sau sub acesta pentru perioade lungi din iarna.

Indiferent de tipul de anvelopa pe care il alegeti, amintiti-va ca, pe timp de iarna, sunt necesare abilitati de condus superioare celor necesare vara. Lasati spatiu suplimentar pentru incetinire si oprire, virati cu grija si reduceti intotdeauna viteza.

Alegeti rotile de iarna complete

Atunci cand alegeti un set de roti complete de iarna, schimbul de roti se face mai rapid, economisind astfel timpul petrecut in service. In plus, rotile complete Lexus va ofera siguranta calitatii premium, dar si confortul cu care v-ati obisnuit in masina dumneavoastra Lexus. 

Daca vreti sa dati o alura noua masinii dumneavoastra, puteti alege un set de jante Lexus diferit, pentru un plus de stil in sezonul rece.