lexus wltp hero

INTRODUCERE

WLTP- NOUA PROCEDURA DE TESTARE A EMISIILOR DE CO2 PENTRU VEHICULE USOARE ARMONIZATA LA NIVEL GLOBAL

Noua medota de testare pentru emisii si consumul de carburant

Din 1980 testele europene pentru masinile noi au fost facute folosind NEDC ( Noul ciclu European de conducere). Din 1 septembrie 2017 a fost introdus un nou test, Procedura de testare a vehiculelor ușoare armonizata la nivel mondial ( WLTP) pentru a oferi atat cumparatorului cat si celui care detine masina o intelegere realistica a performatelor masinii.


 

 
  lexus wltp section nedc to wltp

NEDC IN WLTP: CE SE SCHIMBA?

Odata cu avansul in tehnologia vehiculelor si cu schimbarea conditiilor de condus, sistemul de testare al emisiilor de CO2 NEDC, implementat acum aproape 40 de ani, va fi inlocuit.Pentru a va oferi o cale cu o acuratete mai ridicata pentru a compara consumul si emisiile masinii, noul test WLTP introduce conditii de test mai realistice astfel incat masuratorile de laborator sa reflecte mai bine performantele masinii de pe sosea.

LA CE TREBUIE SA VA ASTEPTATI DE LA TESTELE WLTP

Ciclu de test

Teste dinamice care reprezinta mai bine comportamentul real de condus.

Ciclu Time

Testele dureaza 30 minute, cu o crestere de 10 minute.

Faze de conducere

Mai multe faze dinamice: 52% urban si 42% non-urban.

Distanta de ciclu

23.25 Kilomentri, de doua ori mai mult fata de vechea distanta.

Viteza Medie si Maxima

Viteza medie este 46.5 km/h ( o creste de 12.5km/h) in timp ce viteza maxima a fost marita la 131km/h.

Echipament Optional

Optiunile aditionale vehicului ( cu impact asupra CO2 si a consumului) sunt luate in considerare.

Schimbarea vitezelor

Fiecare vehicul are nivele de schimb a vitezei diferita in loc de fixa.

Temperatura de test

Măsurătorile se fac la 23°C (și valorile CO2 corectate la 14°C) față de 20-30 °C.

INTRODUCEM O CLARITATE MAI BUNA

Intre septembrie 2017 si septembrie 2018 toate masinile noi trebuie sa se conformeze cu procedurile de testare WLTP ( vehiculele comerciale usoare un an mai tarziu). Pentru Lexus primul model care este certificat WLTP este RC F, in Q4 2017.

La Lexus ne bucura schimbarile in WLTP, care vor oferi clientilor nostri o baza de calcul mai precisa pentru a calcula emisiile si consumul de carburant. Ca lider in mobilitatea curata, am cercetat timp de decenii cum sa constuim vehicule care sa fie prietenoase cu mediul, cum sa producem tehnologii ca Hybrid-ul care si-au dovedid valoarea prin reducerea emisiilor gazelor de sera si prin ajutarea sa mergem inainte, spre o societate cu o urma de carbon cat mai mica.

 • 
 

 
  lexus wltp quote full width
  
 

 
  lexus wltp quote

  HYBRID-UL ESTE CENTRUL SISTEMULUI DE PROPULSIE SI NE VA AJUTA SA TAIEM CU 90% EMISIILE DE CARBON ALE MASINILOR NOASTRE PANA IN 2050 COMPARAT CU 2010.

  Dr. Johan Van Zyl, Presedinte si CEO al Toyota Motor Europe

 

 
  lexus wltp section everyday tests

TESTE ZI DE ZI, REZULTATE REALISTICE

Noile teste WLTP vor asigura ca masuratorile din laborator vor reflecta mai corect situatiile pe care le experimentezi zilnic. Asta inseamna ca valorile emisiilor si consumul de carburant pentru masinile noi sunt mai bine reprezentate fata de cat te poti astepta sa atingi.

MAI AI INTREBARI?

 • Se va schimba consumul real al masinii mele?

  Nu, consumul actual va ramane acelasi dar se poate ca valorile de CO2 si consumul de carburant oficial sa fie mai ridicate din cauza testelor mai riguroase WLTP- mai apropiate de ceea ce observi.

 • De ce valorile NEDC ale masinii mele au crescut subit?

  Pentru o perioada de tranzitie ( pana la sfarsitul lui 2020) valorile NEDC vor fi generate in paralele cu cele WLTP.Pe măsură ce vechea procedură NEDC nu mai poate fi utilizată, regulamentele impun ca valorile CO2 WLTP să fie traduse înapoi la valori echivalente NEDC prin intermediul unui "exercițiu de corelare". Acest lucru se va realiza fie cu ajutorul unui instrument de simulare elaborat de Comisia Europeană, fie prin retestare fizică, care poate avea ca rezultat valori mai mari ale NEDC CO2 pentru masina ta, deoarece aceasta va fi o versiune actualizată a NEDC (bazat pe WLTP).