1. Discover Lexus
  2. Takumi masters
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.

ARTIZANII TAKUMI

Străvechiul concept japonez 'Takumi' este esențial în privința fiecărui aspect al activității noastre. Maeştrii noştri artizani Takumi sunt păzitorii filosofiei artizanatului, adăugând un subtil accent uman fiecărui aspect al designului și dezvoltării produselor Lexus.

EXPERTIZĂ DOVEDITĂ ÎN TIMP

Maeștrii artizani Lexus - ”Takumi” sunt caracterizați de un amestec unic între spirit și abilități. Dispun de o pregătire intensă, acordând o atenție meticuloasă detaliilor. Cred cu adevărat în excelență și nu precupețesc niciun efort în această direcție. Fiecare dintre aceștia se concentrează pe un anumit element din procesul de fabricație. Acesta devine pasiune și obsesie. Din cei 7700 de angajați ai uzinei Miyata Lexus din Kyushi, doar 19 sunt Takumi. În ierarhia hoastră nu există un nivel mai înalt.

ABILITĂȚI INEGALABILE

Fiecare Takumi are o experiență de cel puțin 25 de ani. Ca dovadă a acestor ani de învățare continuă, nivelul și profunzimea cunoștințelor acestora este uluitoare – la fel de remarcabil ca și intuiția lor rafinată.

Pe lângă rafinarea continuă a propriilor competențe, cunoștințele lor sunt și partajate. Din postura de lideri, conservă tradițiile Lexus și cultivă spiritul de inovație, transmit pe mai departe abilități și procese valoroase și se asigură că fiecare aspect al fiecărui model Lexus este impecabil.

DEXTERITATEA, TESTATĂ

SUBTILITATEA ATINGERII

Takumi sunt familiarizați cu cele mai recente tehnologii, jucând un rol cheie în crearea acestora. Însă multe din abilitățile lor renumite preced era digitală.

Tactilitatea maeștrilor Takumi este legendară. Mâinile acestora sunt cea mai prețioasă unealtă. Purtând mănuși albe impecabile, aceștia își utilizează sensibilitatea pentru a detecta cele mai reduse imperfecțiuni, mai mici de 1mm. Astfel, se garantează o calitate superioară.

VITEZĂ ŞI PRECIZIE

Înainte de a deveni Takumi, candidații sunt riguros testați în mai multe moduri. Unul din teste are un pronunțat caracter japonez, și verifică puterea atingerii umane. Acesta are în centru arta plierii hârtiei – origami.

Aspiranții Takumi trebuie să plieze o pisică origami. Doar că plierea trebuie efectuată cu o mână - nu cea dominantă – iar creația trebuie să fie executată perfect în mai puțin de 90 de secunde.

DE LA MÂNĂ, LA MAȘINĂ

Expertiza Takumi face posibil un standard unic al fabricației și finisajului. Credința noastră în perfecțiune și abordarea din perspectivă umană sunt valori respectate și căutate în toată industria auto. În prezent, majoritatea funcțiilor robotice ale Lexus au fost programate cu abilități Takumi. Aceasta nu se traduce printr-o depășire a posibilităților umane de către mașini. Ci, mai degrabă, prin faptul că tehnologia învață și este stimulată de către cei mai buni artizani. Rezultatul? Automatizarea procesului de artizanat.

COLABORARE DE ARTIZANI

Takumi sunt forța din spatele măiestriei, calității superioare și atenției acordate detaliilor de către Lexus, însă o parte a angajamentului nostru față de excelență o constituie și parteneriatul cu alți artizani. Căutăm creatori care să ne inspire cu abilitățile și viziunile proprii și care să împărtășească valorile noastre.

Aceste colaborări ne permit obținerea unor aspecte unice - realizări estetice pe care nu le veți regăsi la alți producători. Ca exemplu al acestui angajament, puteți vedea finisajele interioare luxoase ale modelului LS.

INOVAȚIE TEHNOLOGICĂ

Importanța atingerii umane nu poate fi subestimată. În același timp, inovația tehnologică duce măiestria Lexus la un nou nivel. Aceasta permite automatizarea multor tehnici originale și face posibilă utilizarea materialelor nceonvenționale.

La proiectarea noului model Lexus RX, am format un parteneriat cu renumitul fabricant de instrumente muzicale Yamaha pentru a crea un habitaclu fără echivalent. Procesul de gravură laser utilizat în fabricarea unora dintre cele mai exclusiviste instrumente muzicale din lume ne-a permis crearea unor intarsii cu o precizie uimitoare.