1. Discover Lexus
  2. Design-ul Lexus
  3. Signature Styling
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.
DESIGN

STILIZARE REPREZENTATIVA

DESIGN
STILIZARE REPREZENTATIVA


Abordarea designului nostru este definita de limbajul de design L-Finesse. Ce inseamna aceasta? Va aducem cele mai noi descoperiri in design si tehnologie, si ne straduim sa fim precisi in tot ceea ce facem.

 

L-FINESSE


Subliniind acest principiu, trei valori principale inspira si guverneaza fiecare decizie estetica pe care o luam.

01

Anticipatie fluida

Consecvent principiului Omotenashi – spiritul japonez al ospitalitatii, facem mai mult decat este necesar pentru nevoile si dorintele soferilor. Le anticipam fluid, pentru ca dumneavoastra sa puteti experimenta uimitorul.
02

Simplicitate incisiva

Tot ceea ce cream trebuie sa ofere o placere intuitiva in utilizare si posesie. Orice complexitate excesiva trebuie eliminata, pentru a putea provoca emotii oneste, ne-alterate, in timpul experientei de conducere.
03

Eleganta care intriga

Toate vehiculele noastre au puterea de a opri privirile si de a intoarce capetele privitorilor. Insa, de asemenea, sunt capabile sa captiveze si sa mentina atentia privitorilor. Cu cat privesti mai mult, cu atat esti mai atras. Nu este de mirare ca designerii nostri discuta despre 'calatorii vizuale’.

GRILA FUSIFORMA

Grila noastra fusiforma reprezinta semnatura designului Lexus, instantaneu recognoscibila. Este o declaratie indrazneata, ce nu poate fi ignorata. Iconografia sa rezista, in timp ce, de-a lungul timpului si gamei de produse beneficiaza de tratamente subtile.

FARURI CU PROFIL ”L”

Farurile noastre in forma literei L raspund armonios grilei fusiforme, asigurand o prezenta impozanta. In partea frontala si posterioara a fiecarui vehicul, este evocata denumirea noastra. Evoluand perpetuu, luminile sunt modelate in functie de avansul tehnologiei si de dezvoltarile stilistice.

PERSPECTIVE PROVOCATOARE

Pentru a fi brav, trebuie sa lupti pentru un scop. In privinta designului si stilizarii, facem ceea ce credem ca este corect, punand pe primul plan excelenta creativa si precizia estetica..

 

DESIGN CU OPINIE

Designul Lexus este in mod deliberat provocator si indraznet. Libertatea de gandire si de expresie sunt de cea mai mare importanta pentru noi. Exploram fara odihna si suntem mereu in cautare de noi idei. Incepem de la concepte curajoase – acelea, cu adevarat originale, indraznete si extrem de conceptuale - pe care le transpunem in designul vizionar al vehiculelor noastre, imaginativ in fiecare aspect.

 

FACEM ALEGERI INDRAZNETE

Pentru noi, un design curajos se refera la increderea in sine. La disponibilitatea pastrarii calmului si la mentinerea unei pozitii aparte de ceilalti. Stim cine suntem, si nu dam niciodata gres in a face ceea ce credem in.

De ce? Deoarece alegerile curajoase de design forjeaza experiente incredibile. Lucrurile uimitoare care ne misca cu adevarat nu provin din aspecte familiare si similare. Ele sunt nascute din contradictii curajoase. Cand imbratisezi paradoxurile si polaritatea, se atinge ceva cu adevarat extrem.


UN PUNCT DE VEDERE GLOBAL

Perspectivele diferite, culturile diferite si prospetimea ideilor locale sunt ceea ce alimenteaza designul Lexus. Suntem mandri sa dispunem de trei centre de design, in trei colturi distincte ale lumii. Lucrand atat independent cat si in regim de colaboarre, acestea incurajeaza gandirea radicala si experimentarea continua. Din aceste raze de excelenta apar modelele auto cu adevarat iconice.

 

PREFECTURA AICHI, JAPONIA

Modelul RX SUV. Modelul LC sports coupé. Si nava amiral, modelul LS. Ce anume au aceste impresionante modele in comun? Toate au fost imaginate si aduse la viata intre peretii studioului de design Lexus din prefectura Aichi. Spatiul optimizeaza si sprijina integral procesul de design, de la schitele brute la simularile 3D si pana la prototipuri aproape de finalizare.

La etajul superior veti gasi o sala de examinare unica in lume. Gratie unui plafon retractabil de 200 de tone, noile modele sunt vizualizate in secret la lumina naturala. Intre timp, la etajul trei veti observa un cinematograf si un spatiu destinat realitatii virtuale. Iar la parter se gaseste studioul fotografic. Aici se nasc legendele.

COASTA DE AZUR, FRANTA

Centrul Lexus dedicat designului european se gaseste la Sophia Antipolis, la cativa pasi de valurile azurii ale Mediteranei. Se observa Alpii, iar Nisa si Cannes se afla la scurta distanta. Este cel mai bun loc pentru a inspira un design inovativ.

ED2 - European Design Development - este sediul de 6000 mp al echipei europene de design Lexus. Designerii si modelatorii conlucreaza cu cei aflati la studioul de design din prefectura Aichi din Japonia. Aici iau nastere unele dintre cele mai rafinate modele conceptuale la nivel mondial. Precum revolutionarul model LF-SA, pregatit de catre echipa pentru Salonul Auto 2015 de la Geneva.

 

NEWPORT BEACH, CALIFORNIAAvanpostul californian al diviziei globale de design Lexus este denumit CALTY Design Research. Iar numele chiar inseamna ceva. Dupa cum ne spune presedintele CALTY, Kevin Hunter, “Nu suntem doar un studio de stilizare. Efectuam o multime de cercetari si suntem mandri de asta; de aceea, cuvantul Research face parte din denumirea noastra.”

Studioul, aflat in Newport Beach a fost de la bun inceput un adevarat focar de creativitate pentru Lexus. Echipa sa a imaginat rafinatele modeleLC 500 si RX – doua dintre cele mai revolutionare modele Lexus de serie.


IMAGINAND VIITORUL


Ideile noastre indraznete devin vehicule conceptuale si intra eventual in productia de serie, insa inspiratia are si rezultate futuriste, de avangarda. Re-imaginam miscarea si calatoriile fara limite. Din aer, pe mare, pe asfalt, suntem deschisi in a crea vehicule pentru orice spatiu si pentru orice moment.


IDEI VIZIONARE

Curajul imaginatiei ne duce in locuri neasteptate si surprinzatoare. Provocam la fiecare pas limitele ingineriei, remodeland tehnologia pentru a atinge noi culmi. Fara auto-multumire, fara odihna.

In ultimii ani am dezvoltat si devaluit publicului revolutionarul nostru Skyjet, un iaht sport si un hoverboard. Radical diferite in privinta functionalitatii, sunt unite de catre inimitabila gandire curajoasa specifica Lexus.