1. Discover Lexus
  2. Design-ul Lexus
  3. Signature Styling
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.
DESIGN

STILIZARE REPREZENTATIVĂ

DESIGN
STILIZARE REPREZENTATIVĂ


Abordarea designului nostru este definită de limbajul de design L-Finesse. Ce înseamnă aceasta? Vă aducem cele mai noi descoperiri în design și tehnologie, si ne străduim să fim preciși în tot ceea ce facem.

 

L-FINESSE


Subliniind acest principiu, trei valori principale inspiră și guvernează fiecare decizie estetică pe care o luăm.

01

Anticipație fluidă

Consecvent principiului Omotenashi – spiritul japonez al ospitalității, facem mai mult decât este necesar pentru nevoile și dorințele șoferilor. Le anticipăm fluid, pentru ca dumneavoastră să puteți experimenta uimitorul.
02

Simplicitate incisivă

Tot ceea ce creăm trebuie să ofere o plăcere intuitivă în utilizare și posesie. Orice complexitate excesivă trebuie eliminată, pentru a putea provoca emoții oneste, ne-alterate, în timpul experienței de conducere.
03

Eleganță care intrigă

Toate vehiculele noastre au puterea de a opri privirile și de a întoarce capetele privitorilor. Însă, de asemenea, sunt capabile să captiveze și să mențină atenția privitorilor. Cu cât privești mai mult, cu atât ești mai atras. Nu este de mirare că designerii noștri discută despre 'călătorii vizuale’.

GRILA FUSIFORMĂ

Grila noastră fusiformă reprezintă semnătura designului Lexus, instantaneu recognoscibilă. Este o declarație îndrăzneață, ce nu poate fi ignorată. Iconografia sa rezistă, în timp ce, de-a lungul timpului și gamei de produse beneficiază de tratamente subtile.

FARURI CU PROFIL ”L”

Farurile noastre în forma literei L răspund armonios grilei fusiforme, asigurând o prezență impozantă. În partea frontală și posterioară a fiecărui vehicul, este evocată denumirea noastră. Evoluând perpetuu, luminile sunt modelate în funcție de avansul tehnologiei și de dezvoltările stilistice.

PERSPECTIVE PROVOCATOARE

Pentru a fi brav, trebuie să lupți pentru un scop. În privința designului și stilizării, facem ceea ce credem că este corect, punând pe primul plan excelența creativă și precizia estetică..

 

DESIGN CU OPINIE

Designul Lexus este în mod deliberat provocator și îndrăzneț. Libertatea de gândire și de expresie sunt de cea mai mare importanță pentru noi. Explorăm fără odihnă și suntem mereu în căutare de noi idei. Începem de la concepte curajoase – acelea, cu adevărat originale, îndrăznețe și extrem de conceptuale - pe care le transpunem în designul vizionar al vehiculelor noastre, imaginativ în fiecare aspect.

 

FACEM ALEGERI ÎNDRĂZNEȚE

Pentru noi, un design curajos se referă la încrederea în sine. La disponibilitatea păstrării calmului şi la menţinerea unei poziţii aparte de ceilalţi. Știm cine suntem, și nu dăm niciodată greș în a face ceea ce credem în.

De ce? Deoarece alegerile curajoase de design forjează experiențe incredibile. Lucrurile uimitoare care ne mişcă cu adevărat nu provin din aspecte familiare şi similare. Ele sunt născute din contradicţii curajoase. Când îmbrăţişezi paradoxurile şi polaritatea, se atinge ceva cu adevărat extrem.


UN PUNCT DE VEDERE GLOBAL

Perspectivele diferite, culturile diferite și prospețimea ideilor locale sunt ceea ce alimentează designul Lexus. Suntem mândri să dispunem de trei centre de design, în trei colțuri distincte ale lumii. Lucrând atât independent cât și în regim de colaboarre, acestea încurajează gândirea radicală și experimentarea continuă. Din aceste raze de excelență apar modelele auto cu adevărat iconice.

 

PREFECTURA AICHI, JAPONIA


Modelul RX SUV. Modelul LC sports coupé. Și nava amiral, modelul LS. Ce anume au aceste impresionante modele în comun? Toate au fost imaginate și aduse la viață între pereții studioului de design Lexus din prefectura Aichi. Spațiul optimizează și sprijină integral procesul de design, de la schițele brute la simulările 3D și până la prototipuri aproape de finalizare.

La etajul superior veți găsi o sală de examinare unică în lume. Grație unui plafon retractabil de 200 de tone, noile modele sunt vizualizate în secret la lumină naturală. Între timp, la etajul trei veți observa un cinematograf și un spațiu destinat realității virtuale. Iar la parter se găsește studioul fotografic. Aici se nasc legendele.


COASTA DE AZUR, FRANȚA


Centrul Lexus dedicat designului european se găsește la Sophia Antipolis, la câțiva pași de valurile azurii ale Mediteranei. Se observă Alpii, iar Nisa și Cannes se află la scurtă distanță. Este cel mai bun loc pentru a inspira un design inovativ.

ED2 - European Design Development - este sediul de 6000 mp al echipei europene de design Lexus. Designerii și modelatorii conlucrează cu cei aflați la studioul de design din prefectura Aichi din Japonia. Aici iau naștere unele dintre cele mai rafinate modele conceptuale la nivel mondial. Precum revoluționarul model LF-SA, pregătit de către echipă pentru Salonul Auto 2015 de la Geneva.

NEWPORT BEACH, CALIFORNIA


Avanpostul californian al diviziei globale de design Lexus este denumit CALTY Design Research. Iar numele chiar înseamnă ceva. După cum ne spune președintele CALTY, Kevin Hunter, “Nu suntem doar un studio de stilizare. Efectuăm o mulțime de cercetări și suntem mândri de asta; de aceea, cuvântul Research face parte din denumirea noastră.”

Studioul, aflat în Newport Beach a fost de la bun început un adevărat focar de creativitate pentru Lexus. Echipa sa a imaginat rafinatele modeleLC 500 și RX – două dintre cele mai revoluționare modele Lexus de serie.


IMAGINÂND VIITORUL

Ideile noastre îndrăznețe devin vehicule conceptuale și intră eventual în producția de serie, însă inspirația are și rezultate futuriste, de avangardă. Re-imaginăm mișcarea și călătoriile fără limite. Din aer, pe mare, pe asfalt, suntem deschiși în a crea vehicule pentru orice spațiu și pentru orice moment.


IDEI VIZIONARE

Curajul imaginației ne duce în locuri neașteptate și surprinzătoare. Provocăm la fiecare pas limitele ingineriei, remodelând tehnologia pentru a atinge noi culmi. Fără auto-mulțumire, fără odihnă.

În ultimii ani am dezvoltat și devăluit publicului revoluționarul nostru Skyjet, un iaht sport și un hoverboard. Radical diferite în privința funcționalității, sunt unite de către inimitabila gândire curajoasă specifică Lexus.