1. Owners
 2. Service si intretinere
 3. Ingrijirea Lexus acasa
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.
SERVICE SI INTRETINERE

INGRIJIRE ACASA PENTRU LEXUS-UL DVS.

Poate că criza COVID-19 s-a mai liniștit, dar mulți dintre noi petrec în continuare mai mult timp acasă. În cazul în care călătoriți mai rar cu automobilul dvs. Lexus, aflați cum să îl mențineți în stare excelentă și gata de performanță pentru când veți porni la drum.

PARBRIZ

Daca vreti sa plecati la drum dupa o perioada mai lunga in care masina a stat parcata, este o idee buna sa verificati parbrizul inainte. Este posibil sa se fi incarcat cu o pelicula de praf, polen sau seva de arbori. In functie de grosimea acestei pelicule, este posibil ca sistemul de spalare al parbrizului sa nu curete optim suprafata vitrata, asa ca recomandam curatarea parbrizului cu o laveta si solutie de spalat parbrizul (Consultati manualul de utilizare al masinii pentru informatii complete).

ANVELOPE

Dupa o perioada mai lunga de timp in care masina a stat parcata, anvelopele pot dezvolta o zona aplatizata ce ar putea cauza vibratii si turbulente in prima calatorie. De obicei, acestea dispar dupa cativa kilometri.
Urmatoarele masuri de precautie va vor ajuta sa preveniti orice probleme cu anvelopele.

Verificarea presiunii in pneuri

 • Este recomandat sa verificati presiunea in pneuri o data pe saptamana atunci cand masina sta parcata pentru mai mult timp.
 • Un tabel cu valorile recomandate pentru presiunea in pneuri este pozitionat sub capacul rezervorului, sau puteti verifica manualul de utilizare

ANVELOPE

In cazul in care intentionati parcarea masinii Lexus pe o perioada de peste 3 saptamani:

 • Cresteti presiunea in fiecare anvelopa la 3bar/43psi utilizand kitul din portbagajul masinii dvs. Lexus, ce include un manometru.
 • Nu umflati anvelopele la benzinarie sau nu incercati sa conduceti masina cu o presiune in pneuri de 3bar/43psi, intrucat poate fi periculos.
 • Amintiti-va sa reduceti presiunea in pneuri la valoarea normala cand intentionati sa reutilizati masina (pentru a va asigura ca nu uitati, va puteti nota un reminder si il puteti pozitiona pe cadranele de bord).
 • Daca masina va sta mult timp in aceeasi pozitie, exista riscul sa deteriorati talonul anvelopei. Pentru a evita asta, va recomandam sa schimbati periodic pozitia masinii.

VERIFICAREA FRANELOR

Franele masinii dvs. Lexus pot rugini daca aceasta este parcata afata pentru o perioada mai lunga de timp. Pentru a elimina stratul de rugina si pentru a reface capacitatea de franare la nivelul optim, este recomandat sa conduceti masina si sa efectuati 10 franari consecutive de la 30 km/h la oprirea completa. Frana trebuie actionata intr-un mod natural - fara franare de urgenta - si sa va asigurati ca nu reprezentati un pericol pentru trafic (ex. fara masini in spatele dvs.).

VERIFICAREA INDICATORILOR SI A MOTORULUI

Daca nu utilizati masina o perioada mai mare de timp, este recomandat sa porniti motorul ocazional:

 • Verificati daca in bordul masinii se aprind martori de avertizare (manualul va va elucida semnificatia acestora).
 • Pentru motoare cu aprindere interna (benzina sau diesel), porniti motorul pentru 20-30 de minute saptamanal.
 • Pentru motorizari hibrid, porniti motorul o data pe saptamana si tineti masina in modul parcare "P" pentru cel putin 20 de minute.
 • Asigurati-va ca tot echipamentul neesential este oprit, precum sistemul audio sau sistemul de climatizare.
 • Este recomandat sa porniti masina doar in spatiu deschis, pentru a evita acumularea de gaze de evacuare.
 • Nu lasati masina nesupravegheata.

ULEIUL DE MOTOR

Verificati nivelul de ulei al motorului utilizand joja (consultati manualul de utilizare pentru detalii). Daca trebuie sa completati cu ulei, asigurati-va ca utilizati tipul recomandat de ulei (dealerul sau reparatorul dvs. autorizat va vor sfatui cu placere).

FACETI PLINUL DE CARBURANT

Este recomandat ca atunci cand nu utilizati masina pentru o perioada mai lunga de timp sa o parcati cu rezervorul de carburant plin. In acest fel, motorul va functiona optim atunci cand veti conduce din nou masina.

SISTEMUL DE CLIMATIZARE

Este recomandat sa porniti sistemul de climatizare o data pe luna pentru a asigura lubrifierea corecta a sistemului, precum si pentru reducerea mirosurilor neplacute. Folositi ventilatia la nivelul maxim in cadrul acestui proces.

BATERIA 12V

Daca bateria 12V a masinii dvs. este descarcata, puteti reporni masina utilizand cabluri de alimentare si o alta masina, daca dispuneti de acestea acasa (consultati manualul de utilizare pentru detalierea procedurii corecte). Alternativ:

 • Contactati furnizorul local de servicii de asistenta rutiera (0800 400 000)
 • Sau contactati un reparator autorizat Lexus (https://www.lexus.ro/forms/service)


Asigurati-va ca respectati normele de distantare sociala pe parcurs.

DESCARCA GHIDUL PENTRU MODELUL DVS.

Obtineti ghidul potrivit modelului dvs. Lexus pentru a va asigura ca este in stare optima chiar si atunci cand sta parcat.