1. Owners
 2. Service si intretinere
 3. Schimbul de ulei
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.
SERVICE SI INTRETINERE

SCHIMBUL DE ULEI

Schimbul de ulei este important pentru functionarea optima a motorului vehiculului lexus. Tehnicienii lexus vor alege uleiul adecvat pentru a asigura functionarea optima a motorului lexus, precum si economia de combustibil.

SCHIMBAREA ULEIULUI DE MOTOR AL MASINII

Desi schimbul de ulei face parte din orice interventie standard in service la Lexus, kilometrajul determina frecventa cu care trebuie efectuat schimbul de ulei. In cazul in care aveti nevoie de informatii suplimentare, vizitati Dealerul Lexus preferat pentru a beneficia de asistenta de specialitate.

DE CE SE FACE SCHIMBUL DE ULEI?

Un schimb de ulei presupune pur si simplu scoaterea uleiului vechi din motorul masinii si inlocuirea acestuia cu ulei nou, proaspat. Acest proces este esential pentru a extinde durata de functionare a elementelor motorului, prevenind generarea de caldura generata de frictiune si posibila aparitie a coroziunii. Va asigura de asemenea faptul ca filtrul de ulei continua sa previna intrarea in motor a particulelor mari si daunatoare.

CUM SE FACE SCHIMBUL DE ULEI?

Pentru a va asigura ca schimbul de ulei este efectuat corect si pentru a evita orice deteriorare a vehiculului Lexus, luati legatura cu cel mai apropiat Dealer pentru a programa un schimb de ulei care va fi efectuat de expertii nostri instruiti.

 • Pentru vehiculele Lexus care necesita ulei sintetic 0w-20 s-au aprobat intervale extinse pentru schimbul de ulei, respectiv la 10.000 km/12 luni. Cu toate acestea, trebuie sa verificati in continuare cu regularitate nivelul uleiului de motor la vehiculul dumneavoastra si sa completati cu ulei daca este necesar.

  Motoarele pentru care se recomanda ulei mineral 5w-20 sau 5w-30, dar pentru care se permite utilizarea optionala de ulei sintetic 0w-20, vor necesita in continuare un schimb de ulei la intervale de 5.000 km/6 luni (in functie de evenimentul care survine mai intai) in cazul in care se utilizeaza ulei 0w-20.

  In cazul in care modul de functionare al vehiculului indeplineste criteriile standard pentru „Conditii speciale de functionare” cum ar fi: conducerea pe teren accidentat, pe drumuri neasfaltate, tractarea unei remorci, efectuarea de deplasari scurte frecvente la temperaturi sub 32˚F sau rularea la ralanti pe perioade indelungate; uleiul de motor trebuie inlocuit la intervale de 5.000 km, indiferent de tipul de ulei utilizat.

  Tipul de ulei de motor pe care trebuie sa il utilizati variaza in functie de motorul vehiculului. Pentru a va asigura ca se utilizeaza tipul de ulei corect la efectuarea unui schimb de ulei, va recomandam sa luati legatura cu dealerul local pentru a programa un schimb de ulei efectuat de expertii nostri instruiti.

  Beneficiati de asistenta si atentie la nivel superior in reteaua noastra de Comercianti Lexus. Tehnicienii experimentati Lexus dispun de echipamentele si instrumentele special concepute pentru autovehiculul dumneavoastra Lexus si vor inlocui filtrul de ulei de fiecare data cand se face schimbul de ulei.

 • Pentru a avea grija cat mai bine de vehiculul dumneavoastra Lexus, programati o interventie in service la Dealerul Lexus local.

  Preturile pentru service Lexus acopera toate serviciile necesare pentru vehiculul dumneavoastra Lexus pe intreaga durata de utilizare. Faceti o vizita la cel mai apropiat dealer Lexus pentru a afla care sunt optiunile de service disponibile.