1. Electrified
  2. Why drive Lexus Electrified
  3. Battery & Range
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.
MERGETI MAI DEPARTE

BATERIE SI AUTONOMIE

Create pentru a spori placerea de a conduce un model electric, progresele tehnologice din gama de modele electrificate si bateriile noastre va permit sa calatoriti mai departe decat va asteptati.

MERGETI MAI DEPARTE CU MASINA DUMNEAVOASTRA ELECTRIFICATA

Prin strategia noastra de pionierat si perfectionare in electrificare, oferim soferilor de modele Lexus Electrified recomandari pentru optimizarea autonomiei si a vietii bateriei. Descoperiti factorii care afecteaza consumul de energie si cum puteti conduce mai eficient. Si descoperiti distantele pe care se pot deplasa autovehiculele noastre pentru a va maximiza placerea de a conduce.

CE AFECTEAZA AUTONOMIA?

INCALZIREA SI RACIREA

CLIMATIZAREA IN HABITACLU

Incalzirea si racirea excesiva ale unei masini electrice sunt doua din cele mai importante surse de consum al bateriei. In unele cazuri, acestea pot utiliza pana la 30% din capacitatea bateriei, conducand la incarcari mai frecvente si la deplasari mai putin eficiente.

FACTORI EXTERNI

TEMPERATURA EXTERIOARA

In perioadele mai reci, masinile electrice consuma mai multa energie pentru a ajunge la temperatura optima, autonomia scazand cu 10-20%. Pe de alta parte, masinile electrice sunt mai eficiente in lunile calde, temperatura de 20-30°C fiind cea la care se obtin performante optime.

DIFERITE MODURI DE CONDUCERE

STILUL DE CALATORIE

Tipul de calatorie afecteaza consumul de energie si autonomia bateriei. La viteza mai mare se consuma mai multa energie, pentru a compensa rezistenta aerodinamica. La viteze mai mici, va folosi mai putina energie si va avea autonomie maxima.

CUM VA PUTETI MAXIMIZA AUTONOMIA

FARA GRIJI

SISTEME INTELIGENTE

Pentru a maximiza energia si autonomia, sistemul nostru de management al bateriei monitorizeaza nivelurile de incarcare si puterea care intra si iese din baterii. In plus, modurile de conducere maximizeaza eficienta, asigurand in acelasi timp si performante de varf.

EFICIENTA MAXIMA

MONITORIZAREA TEMPERATURII

Cu ajutorul incalzirii in scaune si incalzirea volanului consuma mai putina baterie decat sistemele de incalzire a habitaclului. In plus, incalzirea sau racirea in timpul incarcarii, permit o deplasare mai eficienta, economisind baterie pentru mai multa autonomie.

UN STIL DE CONDUS ATENT

MISCARE CONSTIENTA

Accelerarea lina, in special in conditii de trafic intens, foloseste mai putina energie si va ajuta la un stil de condus mai eficient. Presiunea corecta in anvelope si inlocuirea regulata a filtrelor de aer ajuta si ele la un consum mai mic de energie.

INTRODUCERE IN LUMEA MODELELOR ELECTRIFICATE

AUTOVEHICULE HIBRIDE

Pentru o introducere perfecta in lumea modelelor Lexus Electrified, descoperiti gama noastra de sisteme de propulsie hibrid si gasiti autovehiculul electrificat perfect pentru dumneavoastra. Experimentati un stil de condus electrificat puternic, dar eficient.
DE LUNGA DURATA

DURATA DE VIATA A BATERIEI

De cele mai multe ori, bateriile electrice au o durata de viata mai mare decat cea a autovehiculelor electrificate in sine. Prin urmare, durata de viata este previzibila, in timp ce experienta la volan este entuziasmanta.