1. Discover Lexus
  2. Lexus Safety System +
  3. Sistem de avertizare la depasirea benzii (LDA)
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.
LEXUS SAFETY SYSTEM +

SISTEM AVERTIZARE LA PĂRĂSIREA BENZII (LDA)

Drumurile lungi și traseele noi necesită un nivel ridicat de concentrare din partea șoferilor, iar Sistemul de avertizare la părăsirea benzii este la îndemână pentru a vă ajuta. Această serie de inovații include Asistența la direcție, Asistența pentru menținerea benzii și Avertizarea la balansarea autovehiculului pentru a vă menține pe bandă și atent la drum.

Folosind o cameră, LDA calculează poziția autovehiculului dvs. în raport cu marcajele rutiere de pe șosea. Acest lucru ajută șoferul să cunoască mereu situația din jurul său, astfel încât să poată lua măsuri corective atunci când este cazul.

De asemenea, acest sistem oferă asistență suplimentară în cazul în care șoferii se află într-o situație dificilă. Dacă sunteți obosit sau vă pierdeți concentrarea, primul indicator este adesea balansarea autovehiculului. Modelele Lexus echipate cu Avertizare la balansarea autovehiculului anunță șoferul prin semnale sonore și vizuale atunci când există orice deviere de la bandă, pentru a evita petrecerea unui accident. Cu setări de sensibilitate diferite, Avertizarea la balansarea autovehiculului poate fi programată să se potrivească perfect cu stilul dumneavoastră de a conduce.

Pentru o siguranță și mai mare la volan, modelele Lexus echipate cu Asistență la direcție mișcă ușor volanul atunci când părăsirea benzii este iminentă, iar Sistemul de asistență la menținerea benzii ajută la menținerea poziției atunci când mașina are activată funcția Cruise Control dinamic cu sistem radar.

Aceste funcții LDA ajută la prevenirea accidentelor provocare de oboseală sau pierderea concentrării, când o clipă de neatenție ar deveni periculoasă. Prin intermediul notificărilor acestui sistem, șoferii pot să-și recapete concentrarea și încrederea înainte de a continua călătoria.

Accesați experiența interactivă pentru a demonstrație a Sistemului de avertizare la părăsirea benzii

Clauză de exonerare a răspunderii: Nu folosiți în nicio situație sistemul de siguranță Lexus în locul șofatului normal și citiți instrucțiunile înainte de a utiliza sistemul. Șoferul este mereu responsabil pentru conducerea în condiții de siguranță.

MODELE CU ACEASTĂ TEHNOLOGIE

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/ro/ro?model=nx%2Cis%2Cll