1. Discover Lexus
  2. Lexus Safety System +
  3. RX Awarded Five Star Euro NCAP rating
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.
SIGURANTA

NOUL LEXUS RX OFERA SIGURANTA DE CINCI STELE

  • Noua generatie a sistemului Lexus Safety System + este disponibil standard, oferind o gama impresionanta de functii de siguranta si asistenta
  • Noul RX a primit un rating de cinci stele la testele independente de siguranta Euro NCAP
  • Structura sa robusta si caracteristicile de siguranta pasiva asigura o protectie excelenta in caz de impact
  • Tehnologie conceputa pentru a reduce stresul la volan si oboseala soferului
  • Noul sistem de monitorizare a soferului verifica in permanenta starea de vigilenta a soferului si poate opri automobilul in siguranta daca acesta nu reactioneaza la avertizari

Lexus Safety System +

De fiecare data cand va urcati la volan, prioritatea noului Lexus RX este siguranta dumneavoastra. Verifica in permanenta traficul din jurul dvs. si drumul din fata, fiind in stare de alerta pentru a detecta eventualele riscuri de accident. Atunci cand detecteaza un pericol, va va avertiza si, daca este necesar, va ajusta viteza, directia si franarea pentru a va ajuta sa evitati un accident sau pentru a limita urmarile in cazul unui impact.

Numarul si abilitatile functiilor sale de siguranta si de asistenta a soferului sunt mai mari ca niciodata, datorita celei mai recente generatii a sistemului Lexus Safety System +, un pachet care este disponibil standard pe fiecare model RX.

Euro NCAP

Calitatea acestor progrese tehnologice a contribuit la obtinerea calificativului maxim de cinci stele pentru noul RX in cadrul programului independent si riguros de testare si evaluare a sigurantei desfasurat de Euro NCAP. Acestea se combina cu rezistenta fundamentala a structurii automobilului si cu capacitatea acestuia de a proteja soferul, pasagerii si pietonii in caz de accident. Punctajele obtinute in urma testelor arata rezultate generale de 90% pentru protectia pasagerilor adulti, 87% pentru pasagerii minori, 89% pentru participantii la trafic vulnerabili si 91% pentru performanta functiilor de asistenta in materie de siguranta.

Sistem de siguranta pre-impact

Sistemul de siguranta pre-impact (PCS) al automobilului utilizeaza acum o combinatie de radar si camera pentru a obtine o raza de detectie mai mare si pentru a recunoaste mai multe tipuri de pericole.  De exemplu, cand virati la stanga sau la dreapta intr-o intersectie, acesta poate detecta riscul de coliziune frontala cu participantii la trafic care vin din sens opus si cu pietonii care traverseaza. Timpul de reactie a fost imbunatatit si a fost introdus Sistemul de asistenta la virarea de urgenta (ESA) cu asistenta activa, care ofera instantaneu asistenta la directie si franare pentru a mentine automobilul stabil si pe banda de circulatie in cazul in care virati brusc pentru a evita un obstacol.

Monitorizare sofer

Este firesc ca soferii sa oboseasca in timpul unei calatorii lungi, ceea ce le afecteaza atentia si viteza de reactie. Lexus abordeaza aceasta problema cu functii care reduc stresul la volan si care monitorizeaza vigilenta soferului.  Sistemul de monitorizare a soferului utilizeaza o camera montata deasupra volanului modelului RX pentru a verifica in permanenta starea soferului, recunoscand daca acesta si-a pierdut concentrarea din cauza oboselii sau a unei stari de rau.

In premiera mondiala, sistemul de monitorizare este conectat la sistemele de siguranta activa ale automobilului: daca soferul nu raspunde la alerte, acesta va suprima acceleratia si va opri automobilul in mod controlat, activand luminile de avarie.

Asistenta proactiva la condus

Sistemul de asistenta proactiva la condus (PDA) intra in actiune atunci cand conduceti cu viteze mai mici in oras. Acesta utilizeaza camera frontala a automobilului pentru a detecta pericole precum pietonii care se pregatesc sa traverseze sau care merg pe marginea soselei, masinile stationate si biciclistii.

In timpul calatoriilor lungi pe autostrada, sistemul Cruise Control dinamic cu radar (DRCC) mentine o distanta sigura si prestabilita fata de automobilul din fata, incetinind modelul RX pana la oprire daca este necesar. Acesta poate raspunde acum la comenzi vocale si va ajusta automat viteza automobilului cand va apropiati de o curba, pentru a asigura un viraj lin si stabil. De asemenea, sistemul poate ajusta viteza pentru a evita depasirea unui automobil pe partea gresita pe o sosea cu mai multe benzi.

Sistemul de asistenta la mentinerea benzii (LKA) si Sistem de avertizare la parasirea benzii (LDA) va ajuta sa mentineti automobilul in centrul benzii de circulatie, iar Sistemul de asistenta pentru marcaje rutiere (RSA) repeta marcajele de avertizare si cele obligatorii de pe traseul principal pe afisajul multifunctional al soferului, mentinand legatura cu DRCC pentru ajustari line atunci cand se schimba limita de viteza. De asemenea, conducerea pe timp de noapte este mai sigura cu comutarea automata a farurilor intre faza scurta si cea lunga - Sistemul de comutare automata intre faza lunga si faza scurta (AHS) sau Sistemul de comutare automata intre faza lunga si faza scurta lunga (AHB), in functie de linia de echipare a modelului.

Desi aceste functii creeaza un pachet complet - impreuna cu functiile de parcare automata - asta nu-i tot: actualizarile de software over-the-air permit actualizarea si extinderea fara efort a sistemelor, fara a fi nevoie ca automobilul sa fie dus la un atelier.