1. Discover Lexus
  2. Lexus Safety System +
  3. RZ Awarded Five Star Euro NCAP Rating
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.
PENTRU NOUL LEXUS RZ

RATING DE CINCI STELE DIN PARTEA EURO NCAP

Noul Lexus RZ a primit în 2023 un rating de cinci stele din partea Euro NCAP, organizația independentă de testare a siguranței automobilelor.

  • Scoruri ridicate la capitolul siguranță în toate categoriile pentru SUV-ul electric cu baterie de la Lexus  
  • Lexus Safety System + detectează riscurile și asistă șoferul în timpul manevrelor 
  • Structura sa robustă și caracteristicile de siguranță pasivă asigură o protecție excelentă la impact 

 

Rezultatele publicate pe 6 septembrie arată că SUV-ul electric cu baterie de la Lexus a obținut rezultate foarte bune la toate categoriile de siguranță: 87% pentru protecția pasagerilor adulți, 87% pentru pasagerii minori, 84% pentru participanții la trafic vulnerabili și 81% pentru performanța sistemelor de asistență în materie de siguranță.

Organizația subliniază în comunicatul său că: „Lexus RZ întrunește așteptările Euro NCAP în ceea ce privește buna protecție în caz de accident pentru ocupanții care fac parte dintr-o gamă largă de vârste, înălțimi și dimensiuni. De asemenea, mașina este echipată cu cele mai noi sisteme de evitare a accidentelor și beneficiază de mai multe inovații în materie de siguranță activă. RZ este prima mașină pe care Euro NCAP o premiază pentru tehnologia de detectare a prezenței copiilor în cadrul noului sistem de rating din 2023 (...) Sistemul de detectare a prezenței copililor, care avertizează atunci când un copil sau un bebeluș ar fi fost lăsat în mașină și, prin urmare, poate salva vieți în condiții de temperatură ridicată”.

Platforma și caroseria noului RZ sunt foarte rezistente, unitatea bateriei fiind integrată în șasiu, și asigură siguranța pasivă cu nouă airbaguri disponibile standard. Mai mult, ca toate modelele Lexus, RZ este echipat standard cu Lexus Safety System +, un pachet cuprinzător de sisteme avansate de siguranță și de asistență pentru șofer.

Cea mai recentă versiune a sistemului Lexus Safety System +, generația a treia, beneficiază de îmbunătățiri și adăugiri care sporesc sfera de detectare a riscurilor. Printre elementele-cheie ale sistemului se numără: 

Un Sistem de siguranță pre-impact (PCS) cu radar și cameră video, pentru a detecta automobilele care se apropie din sensul opus, inclusiv motocicletele. Cu cea de-a treia generație Lexus Safety System +, PCS poate detecta acum și bicicliști pe timp de noapte. Iar cu noua funcție de Asistență în intersecție, acesta poate detecta automobilele care vin din sens opus atunci când virează, precum și pietonii care traversează strada.

Sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare și Sistemul de detectare a benzii de rulare ajută la menținerea mașinii în centrul benzii. Pe lângă faptul că reduce povara șoferului în timpul deplasării, aceasta ajută, când este necesar, și cu operațiunile de manevrare. 

Sistemul Cruise Control dinamic cu radar permite șoferului să seteze distanța dintre vehicule și nivelul de accelerație. Iar cu noua funcție de Reducere a vitezei în curbă, viteza automobilului poate fi ajustată automat în funcție de gradul de dificultate a curbei.

Sistemul de oprire de urgență încetinește automobilul până la oprire în interiorul benzii de rulare dacă șoferul nu mai poate acționa comenzile mașinii, de exemplu, din cauza unei afecțiuni subite. În acest timp, sistemul îi avertizează și pe ceilalți participanți la trafic prin intermediul luminilor de avarie.

Pentru a permite activarea mai rapidă a Sistemului de oprire de urgență, Sistemul de monitorizare a șoferului permite depistarea timpurie a stărilor necorespunzătoare ale șoferului - cum ar fi distragerea atenției, postura proastă, ochii închiși sau care nu clipesc, precum și mișcarea capului șoferului în afara poziției normale.

Sistemul de asistență proactivă la condus asistă discret și delicat șoferul, cel mai adesea la viteze mici în oraș, prin controlul distanței dintre automobil și vehiculul din față și prin oferirea de asistență la direcție și decelerare ca răspuns la pericole precum pietoni, bicicliști și mașini parcate.

Prin intermediul unor astfel de tehnologii extinse de asistență pentru șofer, Lexus își propune să ducă automobile precum RZ în categoria celor mai sigure de pe drumuri. Pentru informații suplimentare, accesați: Kitul de presă complet Lexus RZ