lexus ux hero

LEXUS UX

CROSSOVER COMPACT CONCEPTUAL

Prezentat la Salonul Auto de la Paris 2016 uimitorul model conceptual Lexus UX reprezintă viziunea noastră a unui SUV compact, destinat populației urbane a viitorului.

CONCEPTUL

Conceptul UX marchează un nou pas în istoria de design a Lexus; un nou tip de crossover urban cu 4 locuri, ce contrastează prezența brutală a unui offroader cu o gardă joasă la sol și cu o postură de conducere specifică unui coupe.

    lexus ux quoteblock bg

DESIGN SCUPLTURAL, FLUID

La baza designului stă conceptul de ‘inside-out’, asigurând o sinergie puternică între stilizarea exterioară și cea interioară. În partea posterioară, caroseria se revarsă în habitaclu, formând structura principală a tetierelor banchetei spate.

 •     lexus ux section02 01

  STILIZARE ILUMINATĂ

  Detaliile inovative completează conceptul ‘inside-out’. Luminile de zi în formă de L intersectează structura principală a farurilor. Designul blocurilor optice posterioare are un puternic tratament tridimensional, acestea fiind integrate în spoilerul posterior.

 • GÂNDIRE REVOLUȚIONARĂ

  Chiar și roțile modelului UX estompează granițele; cauciucul este gravat laser pentru a da iluzia continuării spițelor jantei în peretele lateral al anvelopei.

 •     lexus ux section02 03

  PUTERNIC ȘI ELEGANT

  Elementele constitutive ale exteriorului sunt legate prin suprafețe senzuale, cu înaltă sculpturalitate, reamintind de mașinile sport clasice. Această arhitectură este unică mărcii Lexus, puternica componentă de orizontalitate a designului fiind obținută prin volumetrie, nu doar prin simple linii de forță. Lungimea capotei este evidențiată prin deplasarea spre înapoi a culmii plafonului.

INTRAȚI ÎN MODELUL UX

Secțiunea frontală a habitaclului comunică atât o eleganță agilă, cât și angajamentul șoferului. Partea din spate este realizată sub forma unei canapele primitoare ce se continuă pe portierele cu balamale în partea posterioară; schema cromatică contrastantă asigură ambianța și spațiozitatea specifice unui SUV de lux.

    lexus ux section03 00
 •     lexus ux section03 01

  ÎNDRĂZNEȚ ȘI NEAȘTEPTAT

  În locul unei planșe de bord tradiționale, suprafețe acute, unghiulare, formează suprapuneri și intersectări ce generează un joc al umbrelor și contrastelor. În fiecare colț al planșei există câte un ecran ce prezintă imagini video capturate de oglinzile retrovizoare exterioare.

 • MEREU CONECTAT

  Tehnologia interfeței HMI (interfață om-mașină) a fost proiectată pentru a asigura șoferilor și pasagerilor obișnuiți și dependenți de internet un mediu mereu conectat, intuitiv, tridimensional.

 • TEHNOLOGIE REVOLUȚIONARĂ

  Panoul instrumentelor de bord adăpostește un glob transparent ce apare ca plutind, similar unei holograme, ce conține informații analogice și digitale. Deasupra consolei centrale o structură cristalină dispune de un ecran de tip holografic accesibil șoferului și pasagerului dreapta, cu informații și comenzi ale sistemelor de climatizare și infotainment.

  Modelul conceptual Lexus UX adoptă și tehnologia electrică avansată, precum geamurile electrocromatice și locașuri cu profil redus pentru camere video e-mirror în locul oglinzilor retrovizoare convenționale. Imaginile sunt redate pe ecranele interne, integrate într-un mod ce nu reprezintă doar un detaliu de design ci exprimă întreaga arhitectură deconstruită a planșei de bord.

  Motivul stâlpului A este repetat într-o nouă experiență auditivă destinată copiilor – o bară sonoră detașabilă montată pe laterala planșei de bord.

 •     lexus ux section03 04