Lexus logo
SCROLL PENTRU A CONTINUA

LEXUS SAFETY +

EXPERIMENTAȚI SIGURANȚA ACTIVĂ ÎN FIECARE DEPLASARE

Vederea umana este remarcabilă. Însă este limitată, și poate fi înșelată în orice moment prin iluzii optice datorate perspectivei. Aflați cum sistemul de siguranță Lexus Plus este proiectat să vă asiste în conducere. Sprijin inteligent pentru o percepție clară și o conducere încrezătoare.

VĂ RUGĂM AȘTEPTAȚI - EXPERIENȚA SE ÎNCARCĂ

Percepția poate fi distorsionată
prin iluzii optice

în care linii paralele apar ca îndoindu-se,

dar pe carosabil,

Lexus va menține direcția.

SISTEM DE AVERTIZARE LA IEȘIREA DE PE BANDĂ & SISTEM ASISTENȚĂ PENTRU MENȚINEREA BENZII DE RULARE

PĂSTRAȚI BANDA

Chiar și celor mai atenți soferi le poate fi distrasă atenția. Dacă începeți să deviați de pe banda de rulare, sistemul de avertizare la părăsirea benzii vă alertează, pentru a vă păstra trasa. Pentru a corecta trasa, sistemul notifică prin vibrarea discretă a volanului și prin semnalizare optică și acustică discretă. Conducerea calmă și relaxată este astfel promovată, în special pe autostrăzi și în deplasarile pe distanțe lungi.

AFLĂ MAI MULTE

DIRECȚIE CONTROLATĂ

O cameră video inteligentă detectează marcajele rutiere albe și galbene. Dacă deviați de la traiectorie, este activat imediat un sistem de avertizare optică și acusticaă. Și, dacă doriți, sistemul de asistență la menținerea benzii de rulare va aplica un cuplu contra-virator adițional pentru a vă ghida gentil în vederea revenirii pe bandă.

Aceste dotări funcționează în conjuncție pentru a vă facilita concentrarea asupra drumului în deplasările pe distanțe mai lungi. Acționarea direcției este mai facilă. Sistemul de avertizare la părăsirea benzii și de menținere a benzii de rulare vă suplimentează în permanență percepția vizuală proprie.

ÎNAPOI LA EXPERIENȚĂ

Pe timpul nopții,

faza lungă a farurilor,

ca și aceste puncte care se deplasează în această iluzie optică

pot deranja alți participanți în trafic

Lexus deviază automat această strălucire

COMUTARE AUTOMATĂ A FAZEI FARURILOR & SISTEM FAZĂ LUNGĂ AUTOADAPTATIV

ILUMINARE
INTELIGENTĂ

Conducerea în întuneric este una dintre plăcerile pur senzoriale ale vieții, însă navigația pe timpul nopții presupune noi provocări. Sistemele noastre vă augmentează acuitatea vizuală, asigurând siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți în trafic. Sistemul de comutare automată a fazei farurilor (AHB) aprinde și stinge automat lumina de drum când este necesar. Sistemul autoadaptativ de fază lungă duce aceasta la un nivel nou, prin mascarea inteligentă a fazei farurilor pentru a nu deranja conducătorii din sens opus, menținând în același timp o iluminare adecvată a zonei adiacente mașinii.

AFLĂ MAI MULTE

ÎNCREDERE PE TIMPUL NOPȚII

Sistemul de comutare automată a fazei farurilor utilizează senzori inteligenți în vederea detectării obiectelor ce nu pot fi observate imediat cu ochiul liber. Camerele video plasate pe parbriz identifică rapid farurile vehiculelor din sens opus și luminile de poziție ale vehiculelor precedente, comandând comutarea automată între faza de drum și cea de întâlnire a farurilor.

Sistemul autoadaptativ de fază lungă asigura iluminarea carosabilului, fără a orbi șoferii. O cameră video urmărește trasa masinii pentru asigurarea unei mascări eficiente a luminii. Ambele sisteme augmentează acuitatea vizuala naturală, protejând în același timp ceilalți șoferi. Riscul de producere al coliziunilor este diminuat. Odată cu lăsarea întunericului, vederea este augmentată.

ÎNAPOI LA EXPERIENȚĂ

Câmpul vizual nu oferă întotdeauna

o vizibilitate completă,

astfel că, pentru a vă indica pericolele ascunse,

Lexus monitorizează unghiurile moarte.

SISTEM DE MONITORIZARE A UNGHIULUI MORT

VEDERE
MAI CLARĂ

Oamenii nu dispun de vedere periferică totală, iar sistemul de monitorizare a unghiului mort vă sprijină în acest sens. Proiectat pentru identificarea vehiculelor care se apropie pe benzile de rulare adiacente, vă avertizează cu privire la existența unui alt vehicul aflat în mișcare. Rămâneți relaxat în timpul conducerii și schimbați benzile cu deplină încredere.

AFLĂ MAI MULTE

ANTICIPEAZĂ MANEVRELE ALTOR ȘOFERI

Dispunând de senzori inteligenți, sistemul de monitorizare a unghiului mort supraveghează carosabilul, inclusiv în zone cu vizibilitate redusă. Sistemul evaluează autonom schimbarea benzilor de rulare, asigurându-vă de absența vehiculelor în unghiul mort.

De asemenea, este util și în timpul manevrelor de parcare. Sistemul de asistență la ieșirea din parcare vă permite efectuarea în siguranță a manevrelor de ieșire în marșarier, semnalând vehiculele care se apropie din lateral. În cazul în care sesizează posibilitatea unei coliziuni, asigură frânarea automată a mașinii. Cu o viziune mai clară și mai largă, vă puteți păstra calmul.

ÎNAPOI LA EXPERIENȚĂ

Vederea noastră a evoluat pentru a putea evalua distanțele,

dar putem fi induși în eroare.

ambele linii orizontale

au aceeași lungime

Lexus sprijină percepția distanțelor

adaptând intuitiv viteza de deplasare în raport cu cea a vehiculului precedent

TEMPOMAT ADAPTATIV & SISTEM ASISTENȚĂ PRE-IMPACT

ÎNCREDERE
LA VOLAN

Judecata umană este augmentată prin utilizarea sistemelor inteligente de conducere. Tempomatul adaptativ determină distanța dintre dumneavoastră și vehiculele precedente, ajustând viteza în mod corespunzător, în timp ce sistemul de asistență pre-impact detectează vehiculele sau obstacolele aflate în față. Acesta vă avertizează cu privire la iminența producerii unei coliziuni și acționează automat sistemul de frânare în cazul în care nu reacționați. Prin reducerea gradului de nesiguranță al deplasărilor, puteți conduce cu încredere.

AFLĂ MAI MULTE

RELAXAȚI-VĂ ÎN DEPLASĂRILE LUNGI

Tempomatul adaptativ și sistemul de asistență pre-impact utilizează un radar pe unde milimetrice pentru a monitoriza dumul. Viteza de deplasare este controlată, fiind menținută într-o plajă de valori prestabilită, pentru a echivala ritmul traficului. Dacă sunteți avertizat cu privire la iminența producerii unei coliziuni și când impactul este calculat ca fiind inevitabil, sistemul de frânare va fi acționat automat.

Cu tempomatul adaptativ și sistemul de asistență pre-impact de partea dumneavoastră, puteți fi sigur în fiecare moment de drumul ales. Deplasările pe distanțe lungi devin mai puțin obositoare, necesitatea frânărilor bruște fiind extrem de rară. Faceți-vă mai puține griji și bucurați-vă de relaxare în fiecare călătorie.

ÎNAPOI LA EXPERIENȚĂ

IMAGINÂND VIITORUL SIGURANȚEI

DRUMUL DIN FAȚA NOASTRĂ

Primul model Lexus LS a fost lansat acum 28 de ani. Acesta a definit noțiunea de lux, fiind aclamat pentru performanțele, rafinamentul, silențiozitatea, calitatea și fiabilitatea sa.

Acum, noua generație 2018 a modelului LS semnalează începutul unei noi revoluții. Sistemul de siguranță Lexus Safety System+ dispune de noi tehnologii avansate, inclusiv de primul sistem la nivel mondial pentru detecția intuitivă a pietonilor. Nava noastra amiral simbolizează începutul unei noi ere în domeniul asistenței inteligente în timpul conducerii.

VIITORUL TEHNOLOGIEI DE SIGURANȚĂ

NOUL MODEL LS

PERCEPȚIE INTELIGENTĂ

Sistemele avansate de siguranță activă augmentează cantitatea de informații pe care modelul LS o captează din mediu, asigurând sprijinirea inteligentă a deciziilor dumneavoastră din postura de conducător auto. Senzorii omnidirecționali plasați pe tot perimetrul caroseriei, incluzând camere video stereo, monitorizează în permanență situația, începând cu manevrele de parcare și terminând cu cele de evitare a coliziunilor.

Aceste date sunt transmise sistemului intuitiv de detecție a pietonilor, ce conlucrează cu primul sistem de direcție asistată activ din lume. Dacă pe carosabil este detectat un pieton iar coliziunea cu acesta este iminentă, sistemul acționează automat frânele și efectuează manevrele de evitare necesare, fără părăsirea benzii de rulare. Soferul este alertat prin intermediul celui mai mare afișaj holografic din lume, de 24”, ce informează constant cu privire la deplasare.

NOUL MODEL LS

LEXUS CODRIVE

Lexus CoDrive oferă de asemenea un nivel înalt de asistență în modelul LS, asigurând controlul direcției prin monitorizarea inteligentă a intențiilor dumneavoastră din postura de șofer. Rezultatul este asistența continuă în conducere în timpul deplasărilor pe autostradă, și încrederea în vehicul, drept standard.

Modelul LS conduce cursa către o tehnologie de conducere mai inteligentă pentru vehiculele Lexus, fiind proiectat să vă ofere un control deplin, și o siguranță totală.

DESCOPERITI MAI MULTE ASPECTE REFERITOARE LA NOUL MODEL LS

MODELUL DUMNEAVOASTRĂ, DOTĂRILE DUMNEAVOASTRĂ

SIGURANȚA ÎN GAMA LEXUS

AFLATI MAI MULTE

PLEASE INCREASE THE SIZE OF YOUR BROWSER WINDOW