1. Discover Lexus
  2. Performanta Lexus
  3. Spiritul de pionierat Lexus
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.

SPIRITE DE PIONIERAT

Tehnologia de pionierat este un pas in directia cea buna.

Uneori, pentru a gasi idei cu adevarat bune nu trebuie doar sa ganditi neconventional, „in afara cutiei”, ci sa aruncati cutia si sa o luati de la capat. Aceasta a fost abordarea designerului industrial si inovatorului tehnologic Laurence Kemball-Cook, care a vrut sa gaseasca o solutie complet noua si creativa pentru problema globala tot mai presanta a schimbarilor climatice.

Dornic sa gaseasca o alternativa complementara la energia solara si eoliana, acesta a descoperit o abordare inedita in timpul navetei sale zilnice catre Universitatea Loughborough, unde dorea sa obtina o diploma in Design Industrial si Tehnologie.

„Treceam prin Victoria Station, care este tranzitata de 75 de milioane de oameni anual, si am inceput sa ma gandesc serios cu privire la potentialul de a exploata o parte din energia cinetica a oamenilor care merg”, spune el. „Inspirat de propriile mele cercetari in domeniul surselor regenerabile si al infrastructurii oraselor, am avut inspiratia de a valorifica energia produsa de locuitorii orasului prin pasii lor.”

Kemball-Cook si-a lansat compania, Pageven, in 2009 si a inceput sa dezvolte un sistem de pavaj inteligent. Acesta foloseste greutatea pasilor pietonilor pentru a comprima mai multe generatoare electromagnetice, creand o miscare rotativa care produce cantitati mici de energie care pot fi colectate si depozitate in baterii sau distribuite local catre consumatori de energie electrica, precum lumini, senzori sau transmisii de date.

Kemball-Cook a inceput imediat sa caute oportunitati pentru a-si promova solutia inteligenta pentru podele si a fost nevoit, initial, sa recurga la anumite metode oarecum neortodoxe pentru a atrage clienti noi.

„Pentru a face prima vanzare, a trebuit sa instalam o dala Pavegen fara permisiune intr-un santier, iar apoi am folosit retelele sociale pentru a convinge dezvoltatorul sa achizitioneze un sistem Pavegen”, recunoaste acesta. „De atunci am atras o baza internationala de clienti, o retea de parteneri internationali si o echipa profesionista.”

„INCA DE LA PRIMELE PROTOTIPURI, TEHNOLOGIA NOASTRA A GENERAT FOARTE MULT INTERES, DE LA COMPANII CARE DOREAU SA LUCREZE CU NOI PANA LA UN GRUP DIVERS DE INVESTITORI SI, DESIGUR, OAMENII CARE FOLOSEAU PAVEGEN”, SPUNE ACESTA.

Laurence Kemball-Cook, designer industrial si inovator tehnologic

Nu a durat mult timp ca vestea despre sistemul Pavegen sa se raspandeasca si, pana in momentul de fata, echipa lui Kemball-Cook a instalat peste 200 de proiecte permanente si experimentale in 30 de tari din toata lumea, inclusiv in Dupont Circle din Washington DC si in diferite locatii din centrul Londrei.

Avand in vedere ca numeroase orase si corporatii mari, precum Google si Nike, stau la coada pentru a lucra cu Pavegen, viitorul energiei cinetice sustenabile arata foarte bine.

Kemball-Cook considera ca sistemul are un mare potential de a se integra in alte surse de energie electrica si de a fi folosit in foarte multe locuri, de la hub-uri de transport pana la scoli si centre comerciale, pentru a crea orase mai eficiente si mai inteligente care sa se implice activ in problema schimbarilor climatice.

„Prin rezolvarea crizei energetice, vom elimina o problema cheie pentru comunitati, oferind sansa de a dedica mai multa creativitate si energie pentru rezolvarea unora dintre celelalte probleme ale noastre, pentru insecuritatea alimentara si pierderea alarmanta a biodiversitatii”, afirma Kemball-Cook. „Avem o singura planeta, asa ca este foarte important sa protejam resursele naturale de care depindem toti.”

CU PASI REPEZI SPRE VIITOR

Inovatia si originalitatea stau la baza abordarii Lexus. Lucrand mereu cu tehnologie de ultima generatie si colaborand cu cei mai buni oameni de stiinta si tehnicieni din domeniile lor, pasiunea pura pentru identificarea solutiilor revolutionare este factorul care plaseaza Lexus deasupra competitorilor sai.