1. Discover Lexus
  2. Performanta Lexus
  3. Spiritul de pionierat Lexus
Aveti nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Ne pare rau, dar browser-ul dvs. nu este compatibil cu website-ul nostru. Va rugam sa accesati website-ul folosind un alt browser, precum Chrome, Edge, Firefox sau Safari.

SPIRITE DE PIONIERAT

Tehnologia de pionierat este un pas în direcția cea bună.

Uneori, pentru a găsi idei cu adevărat bune nu trebuie doar să gândiți neconvențional, „în afara cutiei”, ci să aruncați cutia și să o luați de la capăt. Aceasta a fost abordarea designerului industrial și inovatorului tehnologic Laurence Kemball-Cook, care a vrut să găsească o soluție complet nouă și creativă pentru problema globală tot mai presantă a schimbărilor climatice.

Dornic să găsească o alternativă complementară la energia solară și eoliană, acesta a descoperit o abordare inedită în timpul navetei sale zilnice către Universitatea Loughborough, unde dorea să obțină o diplomă în Design Industrial și Tehnologie.

„Treceam prin Victoria Station, care este tranzitată de 75 de milioane de oameni anual, și am început să mă gândesc serios cu privire la potențialul de a exploata o parte din energia cinetică a oamenilor care merg”, spune el. „Inspirat de propriile mele cercetări în domeniul surselor regenerabile și al infrastructurii orașelor, am avut inspirația de a valorifica energia produsă de locuitorii orașului prin pașii lor.”

Kemball-Cook și-a lansat compania, Pageven, în 2009 și a început să dezvolte un sistem de pavaj inteligent. Acesta folosește greutatea pașilor pietonilor pentru a comprima mai multe generatoare electromagnetice, creând o mișcare rotativă care produce cantități mici de energie care pot fi colectate și depozitate în baterii sau distribuite local către consumatori de energie electrică, precum lumini, senzori sau transmisii de date.

Kemball-Cook a început imediat să caute oportunități pentru a-și promova soluția inteligentă pentru podele și a fost nevoit, inițial, să recurgă la anumite metode oarecum neortodoxe pentru a atrage clienți noi.

„Pentru a face prima vânzare, a trebuit să instalăm o dală Pavegen fără permisiune într-un șantier, iar apoi am folosit rețelele sociale pentru a convinge dezvoltatorul să achiziționeze un sistem Pavegen”, recunoaște acesta. „De atunci am atras o bază internațională de clienți, o rețea de parteneri internaționali și o echipă profesionistă.”

„ÎNCĂ DE LA PRIMELE PROTOTIPURI, TEHNOLOGIA NOASTRĂ A GENERAT FOARTE MULT INTERES, DE LA COMPANII CARE DOREAU SĂ LUCREZE CU NOI PÂNĂ LA UN GRUP DIVERS DE INVESTITORI ȘI, DESIGUR, OAMENII CARE FOLOSEAU PAVEGEN”, SPUNE ACESTA.

Laurence Kemball-Cook, designer industrial și inovator tehnologic

Nu a durat mult timp ca vestea despre sistemul Pavegen să se răspândească și, până în momentul de față, echipa lui Kemball-Cook a instalat peste 200 de proiecte permanente și experimentale în 30 de țări din toată lumea, inclusiv în Dupont Circle din Washington DC și în diferite locații din centrul Londrei.

Având în vedere că numeroase orașe și corporații mari, precum Google și Nike, stau la coadă pentru a lucra cu Pavegen, viitorul energiei cinetice sustenabile arată foarte bine.

Kemball-Cook consideră că sistemul are un mare potențial de a se integra în alte surse de energie electrică și de a fi folosit în foarte multe locuri, de la hub-uri de transport până la școli și centre comerciale, pentru a crea orașe mai eficiente și mai inteligente care să se implice activ în problema schimbărilor climatice.

„Prin rezolvarea crizei energetice, vom elimina o problemă cheie pentru comunități, oferind șansa de a dedica mai multă creativitate și energie pentru rezolvarea unora dintre celelalte probleme ale noastre, pentru insecuritatea alimentară și pierderea alarmantă a biodiversității”, afirmă Kemball-Cook. „Avem o singură planetă, așa că este foarte important să protejăm resursele naturale de care depindem toți.”

CU PAȘI REPEZI SPRE VIITOR

Inovația și originalitatea stau la baza abordării Lexus. Lucrând mereu cu tehnologie de ultimă generație și colaborând cu cei mai buni oameni de știință și tehnicieni din domeniile lor, pasiunea pură pentru identificarea soluțiilor revoluționare este factorul care plasează Lexus deasupra competitorilor săi.